Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Нов концерт

Испанският цигулар се завръща В България с нов спектакъл “Royal Garagе Tour”, част от световното му турне, което преминава през най-големите зали и площади на Европа, САЩ и Латинска Америка. Има 40 издадени албума, собствен оркестър и над 100 000 продадени копия на „Годишните времена” на Вавалди. Първи цигулар на испанската кралица и провъзгласен за цигулар № 1 на Испания.
Екопарк Варна

Университетската ботаническа градина в град Варна е първият Eкопарк в страната, хармонично съчетаващ в себе си изкуствени и естествени екосистеми. Паркът е разположен на площ от 360 дка. Арборетумът включва повече от 300 вида екзотични дървета...
Новини

Само няколко месеца преди своя първи рожден ден, Delta Planet Mall получи подарък едновременно от своите посетители и от строителните специалисти в страната – архитекти и инженери, жури на престижния конкурс „Сграда на годината“. Търговският център се утвърди като един от най-предпочитани за посещение от варненци и грабна статуетката в категория „Търговски сгради”. За по-малко от една година, Delt
Новини от Варна, региона и света

#ПопитайВарна: 20 въпроса към Милена Димитрова, кандидат за кмет на Варна

Сряда, 23 Октомври 2019 14:56
Източник: Moreto.net   
(1)   (31)

На 15 октомври попитахме Вас, читателите на Moreto.net, какви въпроси имате към кандидат -кметовете на Варна. В коментар под статията в медията и в социалната мрежа всеки имаше възможност да зададе въпрос. Събрахме и обобщихме най-честите и интересни въпроси, които имате. Зададохме към всички кандидати едни и същи - вашите 20 въпроса. Отговорите им са публикувани без никаква редакторска намеса от страна на Moreto.net

#ПопитайВарна: 20 въпроса към 11 кандидати за кмет на Варна (всички на едно място)Милена Димитрова е кандидат за кмет на Варна издигнат от ПП "Радикалдемократическа партия в България"

1. Каква е визията Ви за запазване на сградите от Стара Варна, включително и тези, които не са паметници на културата?

Финансиране от общинския бюджет, при много строг контрол и прозрачност на поддържането им, като се постигне договорка с техните собственици за изключителната важност на външния вид на тези сгради, и ако е необходимо (след стриктно проучване) собствениците да бъдат вкл. подпомагани временно чрез форми на общински заем, ако им е невъзможно да поддържат своевременно добрия вид на сградите със собствени средства. Може да се събират допълнителни такси за тези сгради, които да се ползват за финансиране на тяхното поддържане от Общината.

2. Какво ще предприемете за развитие на Варна в областта на културата?

Финансиране и развитие на читалищата, на организации от хора, които са действително активни (например редовно се събират на репетиции, създават произведения на изкуството и др.) и ще се организира тяхното финансиране, вкл. и за участието им в международни прояви. Много усилено ще се използва европейско финансиране и сътрудничество с европейски градове.

3. Каква е визията Ви за достъпна градска среда? Ще приемете ли предизвикателството да се движите 1 ден, бутайки бебешка или инвалидна количка?

Приемам предизвикателството без колебание. На първо място е мисълта за пешеходците. Повече (а не по-малко, както е сега) пешеходни пътеки и оборудвани места за преминаване, безопасни, достъпни и сигурни подлези.

4. Какви са плановете Ви за привличане на големи инвеститори във Варна и за икономическия възход на града?

Чрез финансиране на местния бизнес за участието му в международни панаири за представяне на бизнес, предприемачество и др. и чрез финансиране, напр. обявяване на конкурси за предприемачи.

5. Редица варненски местности и райони са с много лоша или липсваща инфраструктура, незадоволително смето- и снегопочистване, въпреки че плащат високи местни данъци. В какъв обозрим срок тези проблеми могат да бъдат решени?

С добра организация – за срок от 6 (шест) месеца.

6. Какво решение ще предложите за спазване на обществения ред, чистота и опазването на общественото имущество от вандалски прояви?

Камери, повече полиция и охрана, глоби и НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ (който е един от основните принципи на управлението според нашата група – Радикалдемократическа партия в България).

7. Кои са главните 3 приоритета в програмата Ви?

1./ Децентрализация и разширяване участието на гражданите в управлението чрез референдуми и районни съвети (на принципа на общинския съвет, но в районните кметства), въпросите на варненци да се решават от самите варненци, а не централно от София; Превръщане на местните референдуми в основен инструмент за управление.

2./ Осигуряване пред гражданите на Варна, на прозрачност и пълна отчетност в дейността на местната власт и относно дейността на местните представители в националната и европейската власт; Проследяване на отговорността – настояща и назад във времето, на участниците в местното самоуправление и на работещите в местната администрация; Нулева толерантност към нарушенията, в т.ч. и в управлението и администрацията.

3./ Удобен и достъпен съвременен транспорт – в града, междуградски и международен.

8. Какво бихте променили в градския транспорт, за да стане предпочитан пред личния автомобил?

Транспортно-автомобилна схема – безплатни паркинги в периферията на града и вътрешен евтин (вкл. с таксиметров) транспорт в централната част, където достъпът на автомобили да максимално ограничен. Изграждане на метро.

Ревизия и стриктна организация на общинските фирми за градски транспорт.

Предоставяне възможност на предприемачите, при много строг контрол и с много високо качество на услугата, да участват в градския транспорт, като целта е намаляване цената на билета за градски транспорт.

9. Какви са плановете Ви за привличане на повече туристи във Варна и в прилежащите курорти.

Подобряване туристическата инфраструктура, достъпност на цените на туристическите услуги, финансиране на зелени училища, постигане на целогодишна заетост.

10. Община Варна притежава 35% от акциите на Стадион Варна. Какво ще предприемете, за да бъде завършен през вашия мандат.

Финансиране на завършването изцяло чрез бюджета на общината (може и чрез заем от общината, който след това да се изплаща от самия Стадион), при изключително строг контрол.

11. Каква е позицията Ви за справяне с популацията на безстопанствени животни във Варна?

Работа с организации, които се грижат за животните. Експертно мнение за хуманно отношение към животните. Проучване на добри практики и прилагането им. Финансиране на добри практики чрез общинския бюджет и чрез европейски проекти.

12. Не е тайна, че зелените площи във Варна намаляват, като при това се случва за сметка на презастрояване. Може ли проблемът да бъде решен и как?

Възможности за строителство има достатъчно (например урбанизираните територии в кварталите, които преди това са били земеделски земи), при завишен процент на зелените площи. Бих използвала експерти за становище и предложения, след което бих го поставила на гласуване в референдум от гражданите, за да изберат най-добрата алтернатива (или няколко от тях).

13. За или против високото строителство в идеалния център на Варна?

Против.

14. Какви са реалните алтернативи на Аспарухов мост, които могат да бъдат започнати или да се случат по време на идния кметски мандат?

Необходими са експерти, които да дадат мнение по въпроса. След което да се реши от гражданите. Работата на кмета е да организира всичко това.

15. Как смятате да подобрите е-услугите за гражданите. Каква е визията Ви за дигиталното управление на Община Варна.

Разширено работно време с дежурни администратори през почивните дни и в работни дни в ранните сутрешни часове и до 22.00 часа.

Максимизиране на електронното обслужване – чрез интернет, при максимално опростяване на процедурата и без излишни формалности, които затрудняват гражданина.

16. През летните нощи булевардите на Варна се превръщат в състезателни писти за мотоциклети. Как бихте решили проблема?

С нулева толерантност към тези нарушения и по-строг контрол.

17. Къде според вас е мястото на Пристанище Варна?

Необходимо е експертно мнение (и то не само едно) и след това решение.

18. В момента по Алея първа се движат автомобили, потенциалните тротоари официално са паркоместа, а пешеходците се движат по пътното платно. Какво решение ще предложите?

Автомобили там не трябва да има. И тук решението е нулева толерантност – забрана и глоби и за най-малкото нарушение. Като за тези, които смятат, че могат да си плащат глобите и да продължават да нарушават (т.е. за рецидивите на нарушения, да се обмислят и още по-строги санкции).

19. Кой е най-мащабният инфраструктурен проект, който планирате? (извън обявеният от ВиК Варна)

Начало на изграждане на метро, включване на Варна като част от активния трафик на вътрешния въздушен и на междуградския транспорт.

20. Какво не може да обещаете на варненци?

Че ще ги излъжа и че ще ми бъде все едно какво им е положението (вкл. на всеки един от тях).

  (1)  (31)

Коментари
10:06ч. 24 Октомври 2019 #2
tatyana1
Метро? Я пак?
16:25ч. 23 Октомври 2019 #1
robyst
Тая партия много отдавна изчезна от политическият спектър.От къде я изкарахте?Явно пак някой трик на герб за разводняване на гласовете?
Новини от Варна, региона и света
Delta Planet Mall е отличен с награда в конкурса "Сграда на годината"
Петък, 13 Декември 2019 11:18
Само няколко месеца преди своя първи рожден ден, Delta Planet Mall получи подарък едновременно от своите посетители и от строителните специалисти в страната – архитекти и инженери, жури на престижния конкурс...
Пендаровски: Македонският език и македонската нация са факт
Петък, 13 Декември 2019 19:33
Позицията на българските академици, че не съществува македонски език, е анахронизъм за ХХ и ХХI в., в който живеем, заяви президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в отговор на журналистически...
Трима задържани за притежание на наркотици във Варненско
Петък, 13 Декември 2019 19:18
Трима души са задържани за притежание на наркотици, съобщават от варненската полиция за Moreto.net. На 8 декември, около 11:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на П.Ш. (32 г.),...
Фейсбук на съд за монопол в социални приложения
Петък, 13 Декември 2019 19:03
Федералната комисия за търговия на САЩ (FTC) обмисля да поиска съдебно разпореждане срещу "Фейсбук" (Facebook Inc) относно плановете на компанията да интегрира други социални приложение в своята мрежа,...
Християн Облаков представя утре новата си книга "Д. Дабков Архитект"
Петък, 13 Декември 2019 18:48
Краеведът ще представи новата си книга, посветена на видния варненски архитект Дабко Дабков, научи Moreto.net. Утре, 14 декември (събота), от 16 часа, в Морското казино Християн Облаков ще представи "Д....
Министър Сачева запозна митрополити със социалните услуги
Петък, 13 Декември 2019 18:32
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева проведе среща с митрополитите на Светия Синод Техни Високопреосвещенства Ловчанския митрополит Гавриил, Варненския и Великопреславски митрополит...
Само за ден две жени са задържани за кражби от магазини във Варна
Петък, 13 Декември 2019 18:19
Две жени са задържани за кражби на магазини за хранителни стоки във Варна, съобщават от варненската полиция за Moreto.net. В четвъртък е подаден сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Женско списание Кино-програма
Спешен зъболекар Театър
Криолиполиза Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Култура
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Златна роза Разписание БДЖ
Гаражни врати промо Wi-Fi конвектори
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Анкета
Доволни ли сте от работата си ?
Да, много.
Категорично не.
От работата да, но не и от заплатата.
На този етап да.
Не се разбирам с колегите.
В момента не работя.
Днес в афиша на Варна
Пълно ускорение

Кино Арена - Мол Варна#
16:30, 22:20#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
19:10#ч.
Синема Сити
18:15ч.
Доктор Сън

Кино Арена - Мол Варна
22:20ч.
Жокера

Кино Арена - Гранд Мол
21:50ч.
Кинопанорама "Италия днес" във Варна

ФКЦ - зала "Европа"
Семейство Адамс

Синема Сити
11:30, 14:40, 16:50ч.
Последната Коледа

Синема Сити
16:30, 21:10ч.
Битката за Мидуей

Синема Сити
21:20ч.
Петсън и Финдъс 2 - Най-хубавата Коледа

ФКЦ - зала "Европа"
14:00ч.
Господарка на злото 2

Синема Сити
11:50, 14:10ч.
Мистър Джоунс

ФКЦ - зала 5
17:30ч.
Кралско вълшебство от порцелан

Археологически музей
Най-ранните следи от човешко присъствие

Археологически музей
Сдружение "Чигот" - демонстрация и изложба

Археологически музей
По пътя към морската история

Военноморски музей
Коледен арт фестивал "Сръчко"

Делта планет мол
10:00ч.
Черни картини от радостни събития

Галерия "Contemporary space"
Теории на невъзможното и възможното - сборна изложба

Галерия Le Papillоn
Годишна изложба на музей "Георги Велчев"

Градска художествена галерия - Филиал
11 години галерия "Ларго"

Галерия Ларго
A&G Art Meeting - изложба

Градска художествена галерия
Усещане за празник - сборна изложба живопис и пластика

Галерия „Арт Маркони”
Кино  Театър  Опера  Клубове  Още...
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   Форум   Блог   Пауза   Реклама   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.5 + 0.3
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански  
Moreto.net в Google+ и Facebook