Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Новини

Рекордно ниско е нивото на язовир Цонево. Живеещи в района споделиха, че повече от 30 години не се е случвало старият мост на река Луда Камчия да се показва толкова много. Причината за това е драстично спадналия обем на язовир “Цонево”. Предполагат, че намалелият наполовина обем на язовира...
Туризъм

В около 50% от ресторантите във Варна все още има свободни куверти за Нова година. Това съобщи председателят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в морската столица Павлин Косев за Moreto.net По думите му цените на кувертите в сравнение с миналата година не са се увеличили...
Новини

През декември 1897 година в редакцията на вестник „Sun“ се получава писмо от едно осемгодишно момиченце, което по съвет на баща си моли авторитетния вестник да й отговори на въпроса има ли наистина дядо Коледа. Дават писмото на един от най-опитните журналисти Франсис П. Чърч. И той сяда и пише отговора. Неговото неподписано есе днес има славата на най-известната вестникарска публикация...
Новини от Варна, региона и света

#ПопитайВарна: Какво отговори Костадин Костадинов на 5-те въпроса на Портних

Петък, 1 Ноември 2019 11:38
Източник: Moreto.net   
(136)   (134)

Moreto.net покани Иван Портних да зададе 5 въпроса на Костадин Костадинов в инициативата #ПопитайВарна. Какво отговори кандидатът за кмет на Варна Костадин Костадинов на въпросите на Портних:

1.Като „човек от народа” Вие казвате в предизборния си клип: „Обикновени хора като мен избягват да се включват в предизборни надпревари”. Как ще обясните тогава участието си в 9 кампании за местни, парламентарни и европейски избори, когато сте бил издигнат или подкрепен от ВМРО, НФСБ, „Атака” и „Възраждане”, както и от коалициите „Съюз на свободните демократи”, „Напред” и „Варна утре”?

Да, аз определям себе си като обикновен човек, който не се отличава по нищо от всички останали хора. Произхождам от работническо семейство - баща ми е с професия заварчик, а майка ми работи като чистачка. Отраснал съм в крайните квартали на Варна, където живея до днес, и моят живот не се отличава по нищо от този на моите съграждани. От тази гледна точка много добре разбирам варненци. Те смятат че с политика се занимават основно хора, които или са олигарси, или са зетьове на олигарси, живеещи в двуетажни къщи с панорамна гледка в някоя вилна зона край града и дължат целия си професионален път и развитие единствено и само на факта, че са деца на своите родители или са с децата на определени родители. Това свое разбиране изразявам и в клипа, защото само един човек, който преживява всичко, което и неговите съграждани и се бори със същото ежедневие като тях може да ги разбере. Да, аз съм човек от народа и се гордея с моя народ.

Що се отнася до това, което се твърди във въпроса, във връзка с моята партийна принадлежност, ще отбележа, че през целия си съзнателен живот съм бил член на точно две партии - ВМРО-БНД (1997-2012), на която бях заместник председател, и на "Възраждане" (2014 до днес), на която съм председател. ВМРО като партия участваше в много коалиции и аз като зам.председател на партията съм бил неин представител в тях. Това са коалициите "Варна утре" и "Напред".

Забелязвам, обаче още от първия зададен въпрос, че дори тези 5 въпроса към мен не са писани от Иван Портних, а от негов не добре запознат служител. Вероятно това е причината да се споменава "Съюз на свободните демократи", който не е коалиция, а партия, с която аз нямам нищо общо.

Партии обаче са ме подкрепяли. През 2011 г., когато за пръв път бях кандидат за кмет ме подкрепиха три партии, които заедно с ВМРО направиха коалиция, която се казваше "Варна утре". Това бяха партиите "БНД", "Новото време" и Гергъовден". Във формата на тази коалиция аз представях ВМРО. Извън коалицията ме подкрепи и партия "Лидер".

През 2015 г. ме подкрепиха партиите "Нова сила" и "Атака", коалицията се казваше "Варна", в която аз представях "Възраждане".

Не си обяснявам каква е връзката на този въпрос с управлението на града и с какво той допринася гражданите на Варна да успеят да получат информация и да имат информиран избор в неделя. С какво този въпрос помага на гласоподавателя?

Обобщавайки ще Ви помоля да си представите как някой задава въпрос към Бойко Борисов:Как ще обясните факта, че сте бил член на БКП, след това сте бил представител и депутат на НДСВ, след това сте бил подкрепян от РЗС, бил сте в коалиция с Реформаторския блок и сега сте в коалиция с ВМРО, АТАКА и НФСБ. Партийният председател на ГЕРБ и настоящ Министър председател на България е бил поне в 10 политически партии, а екипът на издигнатия от ГЕРБ, кандидат за кмет във Варна ми задава на мен подобен въпрос, който по нищо не е свързан с прякото развитие и просперитет на града.

2. Имате ли проекти за развитието на Варна, различни от обявените в моята програма? Кои конкретно европейски програми и фондове ще ползвате за евентуалното им финансиране?

Информирам човека, който е писал тези въпроси от името на кандидата на ГЕРБ, че на мен не ми е известно Иван Портних да има програма. В случай, че има такава с удоволствие бих я прочел. Липсата на ясно изградена програма за управление на кандидата на ГЕРБ е една от причините да настоявам за открит публичен дебат. Всеизвестен факт е, че до дебат не достигнахме, но днес се радвам, че чрез Вашата медия мога да благодаря на служителите от щаба на ГЕРБ, че поне намериха смелост да ми зададат няколко въпроса.

Конкретните европейски програми и фондове, които ще ползваме за финансиране са следните:

1. ОП “Региони е растеж“ 2014-2020

2. ОП “Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020

3. ОП „Околна среда” 2014-2020

4. ОП “Добро управление“ 2014-2020

5. ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020

6. ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020

7. Програма за морско дело и рибарство

8. Фонд на фондовете

9. INTERREG

10. Еразъм, Еразъм +

11. JOP ”Black Sea Basin” 2014-2020

12. Програма за транснационално сътрудничество "Дунав" 2014-2020

13. Прогтами за териториално сътрудничество

14. Национален доверителен Еко Фонд

15. Предприятие за управление на дейностите по Околна среда

Тъй като се намираме в края на един програмен период и началото на друг, след одобрените на новите оперативни програми, ще следим всички възможности за кандидатстване на финансиране през програмен период 2021 – 2027.

3.След като удвоихме бюджета на Варна за последните 4 години и без увеличаване на местните данъци и такси, той стана почти половин милиард лева. Как Вие ще генерирате допълнителни приходи в бюджета, как ще работите с правителството и на каква подкрепа ще разчитате в Общинския съвет, при условие че имате само четирима съветници?

Иван Портних знае, че не бюджета е удвоен, а са удвоени дълговете на града. Голяма част от допълнителните средства на стойност 250 млн.лв, които получи Варна, от тях 140 млн. за инфраструктурните проекти и за закупуването на "дупката" всъщност са взети заеми. Притеснителното е, че ние варненци ще изплащаме дълговете на хора, които са взели средства на заем не, за да ги усвояват, а за да ги присвояват. Поради тази причина моето управление ще започне с пълен одит на общината и подвеждане под отговорност на лицата виновни за злоупотребите. Правилно ли разбирам зле прикритата заплаха във втората част на въпроса, че ако кметът на града е от една партия, а правителството е от друга партия, кметът няма да разчита на подкрепата на правителството? С този въпрос Вие нарушавате Конституцията на страната. Когато аз стана кмет ще бъда кмет на всички. Като кмет ще защитавам интересите на всички граждани без значение от техните политически пристрастия така както Министър председателя е Министър председател на целия народ, а не на ГЕРБ. За съжаление този въпрос показва Вашето различно мислене по въпроса. Ето за това гражданите на Варна ви наказват със своя вот, защото се самозабравихте, защото станахте тоталитарни. Вие станахте новата Българска комунистическа партия, която тормози и унижава нас обикновените хора. Идва края на вашия олигархичен режим. В неделя Варна ще избира между свободата и мафията и бъдете сигурни, че няма да избере мафията. Що се отнася до общинския съвет. Направих анализ на общинските листи и установих следното - от 100000 гласували около 30 000 гласа са подадени за листи, които са на партии "фантоми". Те не участват в политическия живот в града, нямат офиси и се появяват само по време на избори. В тях влизат лица, които по никакъв начин не са обществено разпознаваеми, не са от интелектуалните, обществените и икономически общности на града. Това са хора, които обаче в следващите четири години дълбоко се потапят в дебрите на общината и по никакъв начин не защитават обществени каузи. Моята цел като кмет на града ще бъде да управлявам с всички граждани ето защо ще направя обществени съвети във всеки един район и микрорайон на града. Ще призова всички активни и будни граждани и граждански организации да участват в работата на общината, ще ги призовавам да присъстват на заседанията на общинския съвет, за да видят как една част от общинските съветници, и то не малка, не правят необходимото да обслужват обществения интерес, а обслужват частен олигархичен интерес. Мисля че битката с мафията няма да бъде спечелена на 3 ноември, когато "Възраждане" ще спечели балотажа срещу "ГЕРБ". Битката с мафията ще продължи, защото тя си е платила доста общински места. За щастие в Общинския съвет влязоха и хора които имат идеи и визия за бъдещето на града. С тях вярвам, че ще работя прекрасно. Моят кабинет ще е отворен винаги, защото аз като общински съветник съм изпитал какво е това дори да не можеш да видиш кмета да идва на работа. Всеки ден ще е мой приемен ден. За мен са най-важни гражданите на града. Ще работя с Общинския съвет, но най-вече ще работя с гражданите, гражданските организации, експертите, съсловните, браншовите организации и всички, които искат Варна отново да се превърне в чист, зелен и работещ град, който ГЕРБ съсипа.

4.Бихте ли представили поименно поне петима души от Вашия екип, с които евентуално ще управлявате Варна?

Цончо Ганев, Николай Костадинов, Георги Георгиев, Юлиян Губатов, Веселин Вешев, Ивелин Първанов, Георги Ангелов, Станислав Стоянов, Йоана Илиева, Мирослав Кирилов, Йордан Димитров, Венцислав Михайлов, Даниела Векова, Татяна Иванова, Павлин Пенев, Даринка Бързева, Владимир Иванов.

Отбелязвам, че тук не са включени всички експерти, с които ще работя тъй като много от хората искат да са полезни на обществото, но все още е трудно да бъдат убедени, че трябва да се занимават с политика. Ние имаме дълг към хората, на които аз ще се постарая да покажа, че е възможно общината да се управлява прозрачно от нормални, обикновени хора, а не от настоящите управници, които се крият и бягат от гражданите и от среща с тях.

5.Каква цена плащате, за да стигнете до кметския стол на Варна?

Огромна е цената, която плащам. Личният ми живот се подчини изцяло на обществените интереси. Разполагам с много малко време за близките си хора.

ВИЖ: #ПопитайВарна: Какво отговори Иван Портних на 5-те въпроса на Костадинов

  (136)  (134)

Коментари
22:28ч. 1 Ноември 2019 #32
taylor
Много тролене, много престараване, много сол в манджата!
17:36ч. 1 Ноември 2019 #31
Перверзник
Тези отговори ги е писала лудата Мария 100%
17:13ч. 1 Ноември 2019 #30
robyst_internet_troll
Уважаеми Дами и Господа,

На вниманието ви е учебникът по Родинознание на г-н Костадин Костадинов. Уебникът е в PDF формат и можете да го разглеждате и четете тук на сайта, като използвате бутоните излизащи от долната страна на учебника. Също така можете да отворите PDF-а от директен линк тук.


(виж линк...)
Новини от Варна, региона и света
Delta Planet Mall е отличен с награда в конкурса "Сграда на годината"
Петък, 13 Декември 2019 11:18
Само няколко месеца преди своя първи рожден ден, Delta Planet Mall получи подарък едновременно от своите посетители и от строителните специалисти в страната – архитекти и инженери, жури на престижния конкурс...
Пътна обстановка в страната - 14 декември
Днес, 14 Декември 2019 07:16
Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: Област София: Движението при Мухово от км 45+200 до км 46+266 в посока Бургас се осъществява с повишено внимание поради обезопасяване на пътния участък....
14 декември в историята
Днес, 14 Декември 2019 07:02
Събития: 1819 г. – Алабама става 22-ят щат. 1900 г. – Квантова механика: Германският физик Макс Планк представя в Берлин своя Закон на Планк. 1911 г. – Норвежката експедиция на Роалд Амундсен достига...
Днес във Варна ще е облачно
Днес, 14 Декември 2019 06:45
Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността преди обяд, главно над северното крайбрежие. Привечер и през нощта срещу неделя на места ще превали дъжд. През по-голямата...
Пендаровски: Македонският език и македонската нация са факт
Петък, 13 Декември 2019 19:33
Позицията на българските академици, че не съществува македонски език, е анахронизъм за ХХ и ХХI в., в който живеем, заяви президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в отговор на журналистически...
Трима задържани за притежание на наркотици във Варненско
Петък, 13 Декември 2019 19:18
Трима души са задържани за притежание на наркотици, съобщават от варненската полиция за Moreto.net. На 8 декември, около 11:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на П.Ш. (32 г.),...
Фейсбук на съд за монопол в социални приложения
Петък, 13 Декември 2019 19:03
Федералната комисия за търговия на САЩ (FTC) обмисля да поиска съдебно разпореждане срещу "Фейсбук" (Facebook Inc) относно плановете на компанията да интегрира други социални приложение в своята мрежа,...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

VIP
Кредити област Варна и Добрич
Здравейте! Ако някой проявява интерес за банков кредит с малък процент лихва , може да ме потърси по всяко време за безплатна консултация! Възможно е да имате и лошо ЦКР....
Полезно
Женско списание Кино-програма
Спешен зъболекар Театър
Криолиполиза Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Култура
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Златна роза Разписание БДЖ
Гаражни врати промо Wi-Fi конвектори
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Днес в афиша на Варна
Черни картини от радостни събития

Галерия "Contemporary space"
Теории на невъзможното и възможното - сборна изложба

Галерия Le Papillоn
Годишна изложба на музей "Георги Велчев"

Градска художествена галерия - Филиал
11 години галерия "Ларго"

Галерия Ларго
A&G Art Meeting - изложба

Градска художествена галерия
Усещане за празник - сборна изложба живопис и пластика

Галерия „Арт Маркони”
Лешникотрошачката

Драматичен театър - Основна сцена
19:00ч.
Коледен концерт - хор "Арс музика" и "Анима"

Градска художествена галерия
11:30ч.
75 години НУИ "Добри Христов" - тържествен концерт

ФКЦ - зала 1
17:00ч.
Коледен подарък

Куклен театър
11:00, 16:00ч.
Представям ти София

ФКЦ - зала "Европа"
18:00ч.
Офицер и шпионин

ФКЦ - зала 5
15:00ч.
Цигуларката

ФКЦ - зала 6
14:30ч.
Болка и величие

ФКЦ - зала 6#
19:15#ч.
Синема Сити
18:50, 21:15ч.
Славни времена

ФКЦ - зала 6#
17:00#ч.
Синема Сити
20:40ч.
Замръзналото кралство 2

ФКЦ - зала 6#
11:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна#
11:20, 12:30, 13:40, 14:50, 15:50, 17:00, 18:00, 19:10#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
11:00, 15:30, 17:40#ч.
Синема Сити#
11:20, 12:20, 13:40, 14:50, 16:00, 17:20, 19:45#ч.
Кино Арена - Гранд Мол
11:45, 12:15, 13:15, 14:00, 14:40, 16:10, 17:00, 18:20ч.
Пазителите на Арктика

ФКЦ - зала "Европа"#
11:00#ч.
Кино Арена - Мол Варна#
14:00#ч.
Синема Сити
11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00ч.
Един дъждовен ден в Ню Йорк

ФКЦ - зала 6#
14:45#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
19:00#ч.
Синема Сити
18:40, 20:50ч.
Джуди

ФКЦ - зала "Европа"#
15:45#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
20:30#ч.
Синема Сити
12:00, 14:30, 17:00, 19:30, 22:00ч.
Аз, Леонардо

ФКЦ - зала "Европа"
20:00ч.
Транзит

ФКЦ - зала 5
20:15ч.
Черната Коледа

Кино Арена - Мол Варна#
11:40, 16:15, 20:20#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
14:10, 19:50, 22:15#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
12:10#ч.
Синема Сити
13:10, 15:30, 17:50, 20:10, 22:20ч.
Завръщане

Кино Арена - Мол Варна#
20:40#ч.
Синема Сити
16:15ч.
Доза щастие

Кино Арена - Мол Варна#
18:15#ч.
Кино Арена - Мол Варна#
12:00#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
12:50#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
21:15#ч.
Синема Сити
11:40, 14:00, 18:45ч.
Не си играй с огъня

Синема Сити
22:00ч.
Кино  Театър  Опера  Клубове  Още...
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   Форум   Блог   Пауза   Реклама   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.7 + 0.3
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански  
Moreto.net в Google+ и Facebook