Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на niki

«121314151617181920»

Ограничават броя на първолаците в ОУ „Захари Стоянов“
2014-03-21 11:19:58
Коментар: Венцеслава Генова е квота на ДПС. Тя лъже. План-приемът на МГ не е държавен. МГ е общинска, както са общински и другите елитни гимназии. Василев на Първа си премести училището на "Подвис", което е място, хиляди пъти по-неудобно от предлаганата на МГ сграда на техникума по химия, в който сега има едва 3 паралелки. Първа процъфтява, не разбирам защо и МГ да не процъфти на "Почивка". Там в съседство е Френската и децата си ходят нормално на училище. Има някаква хипер мръсна игра с ОУ "Захари Стоянов". Какво значи, че имало достатъчен сграден фонд и децата щели да бъдат разпределени равномерно?! Това ми звучи като заплаха. Ако по някаква причина детето ми не е сред първите записани, ще му намерят място - къде? При мангалите в Аспарухово или Владиславово ли? Какво са виновни децата от крайните квартали, че училищата там са лоши, със слаби учители и цигански контингент? А моето дете от центъра какво е виновно, че умните родители от гетата правят и невъзможното децата им да учат в централно училище? Решението не е в сградния фонд! Решението е в назначаването на необременени директори и в постоянната задължителна, платена от държавата и безусловна квалификация на учителите, в значителното повишаване на заплатите им и в изчистването на образователните институции от боклуци като Генова, Петков и пр.
ОУ„ Христо Ботев“- Варна участва в национално състезание по правопис на английски език
2014-03-06 13:38:03
Коментар: Новина щеше да бъде, ако ОУ "Христо Ботев" участваше в състезание по български правопис :) Всичката Мара втасала и всичките циганета - изучени, та и на състезание по английски правопис ще се явяват. Това пак е някакъв проект с едни пари за харчене и с никакъв смисъл...
Заплатите в МВР се повишават с 8 %
2014-01-15 13:14:58
Коментар: Не че им завиждам за увеличението, но някак е арогантно е, като знам какви са заплатите в болниците и в "Бърза помощ", на учителите и университетските преподаватели...
Във варненското ОУ „Йордан Йовков“ буен ученик опразни класна стая
2013-12-10 22:00:58
Коментар: Нина формулира проблема съвсем ясно. Преди да се пристъпи към т.нар. интеграция, детето от аутистичния спектър трябва да премине последователни етапи на терапия в защитена среда и след това, ако има положителни резултати, постепенно да се приобщава, на час по лъжичка. А нашите какво правят - хайде в дълбокото, защото сме толерантни, сакън, да не се нарушат правата на проблемното дете. Но така състоянието на детето се влошава, понеже то психически не може да отговори на изискванията, които се поставят пред него. И порочният кръг се затваря, никой не смее да погледне истината в очите. Директорите са длъжни да приемат такива деца и да им осигурят адекватна среда. Учителите протестират, че им "развалят дисциплината и класовете". Шефовете си измиват ръцете - спокойно, само да сгафи, и го изхвърлям. Затова Митко е сменил толкова училища, а е само в трети клас. А що се отнася до мръсните приказки - синът на моята приятелка обичаше да бяга при рибарите, при тях се чувстваше щастлив, но се научи и да ругае цветисто като тях. Ако родителите на Митко четат нашите писания тук - в следващите дни в хотел "Голдън тюлип" ще има отворени срещи и дискусии по въпросите на аутизма с водещи специалисти в тази област. Организирани са от "Карин дом". Можете да ги посетите, а можете и да се обърнете направо към "Карин дом" за среща и съвет от специалист. Хората, които работят там, наистина са добри. За съжаление, вече няма биофитбек във Варна, но бихте могли да се поинтересувате и от този вид терапия. Детето все още е във възраст, в която може да се повлияе много успешно.
Във варненското ОУ „Йордан Йовков“ буен ученик опразни класна стая
2013-12-10 14:39:08
Коментар: Такива случаи като цитирания cetus стават факт, защото родителите, учителите, възпитателите и директорите не са добре обучени как да се справят с т.нар. проблемни деца. Първо, за родителите е много трудно сами пред себе си да признаят, че с детето им се случва нещо нередно. Второ, когато се намеси училищният психолог или пък педагогически съветник, обикновено се стига единствено до формални разговори и съвети. Трето, личният лекар насочва към психиатрична помощ, която най-често се състои в изписването на хапче, което се взема преди учебните занятия, за да е детето спокойно - разбирайте, отпуснато като парцал, с извинение. Детето на моя близка приятелка е "диагностицирано с хиперактивност и тук ви описвам стъпките, които те извървяха. Като чета за това момче, случаят му е същият като на детето, което аз познавам. Бягства от час, агресия, обиди - това е себеизразяването на Митко, Сашко, Петьо и още много като тях. Показателни са думите на директорката, че детето е изключително интелигентно. Очевидно става въпрос за човек, който е в аутистичния спектър и който трябва да бъде консултиран по съвсем други методики и способи. Абсолютно съм съгласна със zori, че у нас се работи напълно формално, колкото да се усвоят едни пари. Само си спомнете колко от нас като ученици в малките класове са имали такива "по-буйнички" съученици. Сега обаче на всяко разхайтено и невъзпитано дете се слага етикетът "хиперактивност" и така истинските аутистични случаи трудно могат да се хванат сред потока от мамини синчета. Това хлапе има нужда от истинска помощ, то не е хулиган, а е аутист и трябва да бъде консултирано от модерни специалисти.

«121314151617181920»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
2.9 + 3.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook