Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на niki

«91011121314151617»

Родители на деца от ОУ „Захари Стоянов“ плашат с протест
2014-08-08 16:45:35
Коментар: Пийс, има закон и той трябва да се спазва. Навлизането на целодневното обучение не е проблемът, защото то беше предвидено, когато през 2012 г. се взе решението в Общинския съвет. Проблемът е, че към т.нар. база Петков притури и подблоковите пространства. И понеже в решението на ОС няма конкретно разпределение по стаи, с изключение на кабинетите по химия, биология и физика, той си взе - с подкрепата на Хинева, Генова, Христова и Базитов училищните стаи плюс многофункционалната сграда в двора, а остави на Колева подблоковите пространства. Тези врътки му бяха разрешени в ущърб на основното училище, което е неморално и незаконно. Днес на заседанието на общинската комисия по собственост и стопанство се излъчи тричленка, която заедно с протестиращите родители следващата седмица ще опише стая по стая кое от кого се ползва. И когато истината излезе наяве, а тя е, че разпределението е 80/ 20, ще трябва да млъкнете. Супермама, не знам откъде сте, вероятно сте пришълка и не ви е известно, че МГ е МГ от около 40 години - през останалите 90 години е била Девическа гимназия и Смесена гимназия. Да са живи и здрави децата да носят медали и да намерят смисъл да останат тук! Но не това е темата на споровете в сайта. Темата е тенденциозното унищожаване на основното училище. Откъде са децата, които отиват да учат в МГ? Да не би всичките да си ги произвежда тя сама? Няма никакъв смисъл да се пише с големи букви 130 години качествено образование, ако в последните 22 години МГ е включена в една страшна корупционна схема, която е оплела цялата система на образованието във Варна.
Родители на деца от ОУ „Захари Стоянов“ плашат с протест
2014-08-08 13:24:48
Коментар: Всички вие знаете едно - "Захари Стоянов" няма сграден фонд, а директорката - алчна коза - приема колкото си иска. А запитахте ли се защо няма сграден фонд и как така допреди 3 години имаше, пък сега няма. Ето ви отговора - през 2012 сградният фонд се разпредели по предложение на Базитов 60/40 в полза на МГ, след това ВАС потвърди това, но не бяха описани стая по стая "терените" на едното и на другото училище. Оттам нататък Петков започна малко по малко да заема помещенията и за общо ползване, като превърна в класни стаи кабинетите по химия и биология и ателието по рисуване, вкара 11 свои класа в смяната на "Захари", увеличи приема до 9 паралелки във випуск плюс обучение в 5, 6 и 7 клас, което е полузаконно, защото се основава на наредба, а не на закон. Но всичко това му се разрешава.Когато директорката на "Захари" реагира на това и показа, че всъщност разпределението не 60/ 40, а вече около 80/ 20 в полза на МГ, започна атаката срещу нея - не й одобряваха приема, правиха й проверки, наказваха я и какво ли не. Всичко това, защото е никоя, а Петков е всесилен и вкарва едни не малки пари в нечии сметки. Предложиха му да се премести в Химията, в Рилски, в Лилиев, направиха терен за ново училище във Възраждане, където да отиде МГ - не, негова светлост не желае. И кой търпи всичко това? Кой?
Родители на деца от ОУ „Захари Стоянов“ плашат с протест
2014-08-08 13:11:42
Коментар: Тези от вас, които твърдят, че в "Чайка" децата са малко, че Колева е виновна, че ръководството на основното училище нарушава закона и т.н. очевидно не познават голите факти, а само и единствено това, което се тиражира по медиите. Конкретно към Шелдон. Да, уважаеми Шелдон, Законът трябва да се спазва. В решение от 2009 Върховният административен съд отмени районирането, а промените в ЗНП и в Правилника за приложението му (чл. 36) задължи директорите на училища с прием на задължителноподлежащи да отменят подобни изисквания в заповедите си за прием. Всяка година педагогическите съвети обявяват брой места, като се съобразяват със сградния фонд, което обаче не съществува като клауза в закона. Общините, а не регионалните инспекторите, одобряват този прием, като са длъжни да осигурят подходящи условия. В нашия конкретен случай началничката на инспектората няма никакво право да се меси в общинския прием и в разпределянето на сградния фонд. Тя обаче го прави, защото се чувства силна да гази закона, а се чувства така, защото зад гърба й седи всесилната все още зам.мин. Мукаддес Налбант. Павлин Петков пък е кървавочервен и него го бетонира доскорошната министърка проф. Клисарова. Общинските съветници се снишават и в края на краищата страдат учениците и родителите. В другите сгради, където са по две училища, няма такъв проблем не защото директорите не са връзкари, а защото нямат възможност да вкарват по джобовете на тоя и оня хиляди левове от платените курсове и школи на МГ. Кървавочервената депесерска ченгесарска дружина на Базитов, Даскалов, Петков, Рашев, Юнакова, Генова и всякаква такава измет продължава да прави каквото си иска с Варна. И кметчето Портних нищо не може да направи. Остава на родителите да протестират и да се опитват да отворят очите на пострадалите от многогодишна манипулация граждани. Защото случаят "Захари Стоянов" - МГ сгъстената картинка на това какво представлява цялото управление и на Варна, и на България.
Родители на деца от ОУ „Захари Стоянов“ плашат с протест
2014-08-07 15:51:51
Коментар: Търмък, ако всички, дори и коментиращите тук, разсъждаваха като теб, досега да сме измели корумпираната и некомпетентна администрация. Бях на заседанието на комисията. Не зная дали репортерът на морето.нет е слушал и с двете уши и е гледал и с двете очи, но в дописката е пропуснат един много важен факт. Писмо с дата от днес, 7.08., подписано от двамата директори, но с изходящ номер на МГ, настоява пред общинските съветници преградата да се рушне. Като основание се посочва заповед на РИО за това. Никой не отговори на въпроса като каква собствено Венцеслава Генова се разпорежда с общинско имущество и със средства, дадени от родителите на децата в основното училище. Става въпрос за съвсем явно, тенденциозно и безстрашно толериране на единия директор - не на училищата - за сметка на огромен брой хора, в който се включват и учениците, и учителите и родителите и в двете училища.
Уволниха директорката на ОУ "Захари Стоянов" във Варна
2014-08-05 01:09:30
Коментар: През 80-те години в МГ са учили по 4 випуска с 9 паралелки всеки(6 математика, 1 физика, 1 биолгия и 1 химия - последните са приемани без изпит), което прави 36 паралелки. След 1992 срокът на обучение става 5 години, физиката е махната, а биология и химия отиват в Трета, като се приемат по 6 паралелки. Приемът постепенно нараства, сега паралелките ведно с прогимназиалните са 46. През 80-те в ОУ "Захари Стоянов" има 8 випуска,като 8 клас са 2 паралелки, 1, 3, 5 и 7 - по 5, като петата е спортна, и 2, 4, 6 по 4, което дава 34 класа. броят на учениците в клас е около 30-35, това се отнася и за гимназията, и за основното. Някой по-долу беше се изказал негативно, че сега директорката на ОУ само гледала броя на учениците. Ами директорът на МГ? Той какво гледа? Има 46 класа. На какво основание на него му е разрешен такъв прием, ако няма място за подлежащите на задължително обучение?! Така че, уважаеми (вероятно отскоро) съграждани, става въпрос наистина за престъпление спрямо децата на една голяма част от нашия (ако плащате данъци тук) град.

«91011121314151617»

VIP
Работа в Холандия в склад за дрехи
В GXO като служител склад, ще се грижите за асортимент от облекла, обувки и аксесоари. Ще събирате продуктите и проверявате качеството, както и етикетирате/запечатвате пакети и опаковате поръчките. Работните...
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.2 + 0.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook