Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на redplane

«5678910111213»

Португалия спечели Евровизия. България е втора (видео)
2017-05-15 01:30:20
Коментар: Ами в една от темите за ваксините, където беше доста активна( аз там не се наемам да споря) тя твърдеше, че е завършила английска филология и дори има диплома за медицински преводач или нещо от сорта. Може и така да е, но имам наблюдения върху неин превод/интерпретация и дори на мен, на който англиския ми е втори език, ми направи не особенно добро впечатление. Сега и това с транскрипцията…. Да видим дали утре ще коментира снимката от френския речник , където нито една дума няма транскрипция :) Nick , тя иска примери с речници, които не са от един език на друг. Някъде в кашоните трябва да имам едно такъв испански тълковен, но в случая френския ми беше подръка и затова и снимах него. Въобще при нея всичко е с много условности.
Португалия спечели Евровизия. България е втора (видео)
2017-05-15 01:19:28
Коментар: Ааа, недей да се измъкваш пак по чорапи. Коментирай снимката, която сложих. Все така нещо като не ти изнася и се скатаваш. И ти може и да не си виждала такъв испански речник, ама аз съм виждал и както казах в първия си коментар думите, които имат нужда от транскрипция в испанския не са много, но ги има. Но коментара ти за уникалността на англиската транскрипция е направо епохален :)
Португалия спечели Евровизия. България е втора (видео)
2017-05-15 01:09:48
Коментар: Нина, специално за теб направих една снимка от френски тълковен речник https://ibb.co/bs9bvk Чакам коментар. :) :)
Португалия спечели Евровизия. България е втора (видео)
2017-05-15 01:00:10
Коментар: Абе май, както винаги, само ти знаеш за какво си говориш. :) Направо е срамно и жалко, човек твърдящ, че е завършил филология да говори подобни глупости.
Португалия спечели Евровизия. България е втора (видео)
2017-05-15 00:38:03
Коментар: Ей и пример иска. :) Спомням си едни други теми, където накой упорито отказваше да отговори на някои въпроси :) ама айде ето ти един прост и елемeтарен пример. Думата даже не е и чуждица, че там става страшно.(малко се забавих, че трябваше да изкарам единия символ от word) equivocarse - ekiβoˈkaɾse Почти във всеки език има думи, които се науждаят от транскрипция. Затова и си има международен стандарт за символи. В испанския такива думи са по-малко, но не са изключение. Най-вече с буквата “аче” и къде точно стои, както и различните конфигурации на gue, ga и qu..

«5678910111213»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.4 + 0.4
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook