Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на дядо Тиква

«123456789»

Срещата на Борисов и Тръмп през погледа на чуждите медии
2019-11-26 12:14:59
Коментар: Чета злобните коментари на разни русороби и си спомням казаното от Айнщайн , че Космоса и простотията са без граници...
Замениха над 6000 архаични думи в нов прочит на романа "Под игото"
2019-11-26 12:07:37
Коментар: Съгласен съм със Силверман. Тези архаични думи са наше словесно богатство , няаистина ни пренасят в други времена и е лесно да бъдат обяснени в речник в края на книгата, така както е правено винаги досега. Слабост на историческата ни наука е и обявяването на всички думи от ТЮРКСКИ произход за турски. Кумани, гагаузи и други народности , говорещи някой от тюркските езици е имало в границите на средновековна България стотици години преди да бъдат завладени българските земи от турците и са оставили своя езиков отпечатък в разговорния ( и не само) български език. Затова имаме дублиране на думи като дом и къща и много други. Същото се отнася и за имена на местности, които модерни "патриоти" бързат да преименуват.
КНСБ и “Подкрепа“ правят работна група за болничните
2019-11-25 11:34:44
Коментар: Не е сложно. Достатъчно е болничните да се потвърждават от доверен лекар, назначен от АИКБ. Този лекар трябва да следи дали болничните са реални, да предлага изследвания и лечение, да посещава болните на място, у дома им. Естествено такъв лекар, с кабинет и помощници, е разход, но е право на АИКБ да прецени кое им излиза по- изгодно - с лекар или без...
Синдикатите няма да проведат протести заради болничните
2019-11-24 12:10:54
Коментар: Не е сложно. Достатъчно е болничните да се потвърждават от доверен лекар, назначен от АИКБ. Този лекар трябва да следи дали болничните са реални, да предлага изследвания и лечение, да посещава болните на място, у дома им. Естествено такъв лекар, с кабинет и помощници, е разход, но е право на АИКБ да прецени кое им излиза по- изгодно - с лекар или без... Оставам с впечатление, че и синдикати, и работодатели се правят на улави и не желаят да решат проблемът с болничните по един елементарен и разумен начин.
Портних с 92% в ромските секции във Варна, осем пъти спаднали недействителните гласове на втори тур в тях
2019-11-05 17:59:23
Коментар: Стефанов, прав сте ! Няма кандидат- кмет на ДПС. Доколкото става дума за едно общо явление и само за коментар, си позволих да се позова на впечатленията си. Това не променя общия извод - инструкциите за гласуването са стигнали само до там, до където се простира интересът и резултатът е в множеството невалидни, "неинтересни" бюлетини.

«123456789»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.6 + 0.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook