Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Victorious

«123456»

Искат увеличение на цените на такситата във Варна с 50%
2014-10-28 12:29:34
Коментар: Таксите на летище Варна? За тези, които стоят там и карат на безбожни тарифи. Аз като се прибирам, звъня на някоя от фирмите(няма да споменавам имена за да не правя реклама), те си влизат в паркинга, вземат ме и си ме возят на нормални тарифи. На която и фирма или на приятел да се обадиш, всеки може безпрепятствено да влезе на паркинга на летището за определено време и да те вземе. Така че "ефир" плащат тези със станциите, но те не кибичат на летището. Тези които стоят там по цял ден, не плащат "ефир" и карат на двойни и тройни цени. Така че нека не ги изкарваме едва ли не че карат такси на тежка загуба, но продължават за благото на клиента. Винаги могат да променят варианта за себе си, дали да отидат в някоя от фирмите, дали да не плащат 500лв да стоят на летището, а да си търмъчат по улиците. И тази тема с такситата е от ясна по-ясна. Проблемът е в огромната им бройка! Точно три действия и всичко ще си дойде на мястото.
Трети сме по евтин бензин в Европа
2014-05-02 15:11:30
Коментар: И относно официални празници, отпуски и т.н. Аз веднъж видях в една българска медия кои и кога са почивните дни в няколко европейски държави. В последствие ги сравних с почивните дни наистина тук във Франция... Има разминаване, не знам дали има местни и неупоменати почивни дни, но си има повече от изнесеното като официална информация, или поне в нашите медии в България. Така че и това за мен е изкривяване на информацията. А за обедна почивка от два часа не съм мислил, че може да съществува, но няма проблем. Понеже много работят... Един пример за висока производителност: Случката е преди години.Приятелката ми е преди това две години във Франция, имала е банкова сметка в една банка, иска да си открие в друга банка също. Има трудов договор. Когато отидеш на 4 (четири) срещи за да си откриеш сметка, като последната е безкрайно и мудно цъкане на компютър от страна на служителя в банката в рамките на един час, интересува ме колко клиента на месец се обработват с такава висока производителност на труда? 4 пъти и общо около 3 часа? Не е ли доста? А че трансфериране на сметка от един в друг клон на банка (от един в друг град) отнема над две седмици? Също и компетентността не е на най-високо ниво. Наложи ми се да сменя някои лични данни по сметката си, първия път беше безпроблемно, но след около шест месеца друга служителка ми каза че е невъзможно, отговаряйки и че нейна колежка е направила същото преди половин година, тя вдигна рамене. После уж го направи, но не беше успяла, защото данните останаха същите. На два пъти ходих, докато не попаднах на "знаещата и можещата" служителка. Друга пък не знаеше как да направи превод към България, че се наложи да повикат друга служителка... Не че нещо, но не съм виждал такова незнание в България.
Трети сме по евтин бензин в Европа
2014-05-02 14:56:26
Коментар: Ти ако си мислиш, че във Франция са се разработили...много се лъжеш. Нищо не става бързо тук, сроковете са ужасно дълги, половината институции не работят в понеделник, като банките са едни от тях! Изобщо като изключиш наистина големите градове, събота,неделя и понеделник е трагедия, така че нека не си говорим кой и по колко работи. А празниците им край нямат! Производителност на труд ли? Аз съм имал много вземане-даване с банки, е в България се работи със светлинна скорост в сравнение с тук! За всякакви документи и разрешителни тук се чака, ама се чака яко... Да не говорим, че по няколко пъти объркват рази неща или списъка с изискваните им документи не е пълен и се протакват нещата сериозно. А докато в България за малко забавяне бихме казали, че вероятно се цели някакъв рушвет за да се придвижат нещата по-бързо, то тук каква би била причината? Сигурно е високата производителност... Не се залъгвайте, поживейте в чужбина и ще видите, че "от днес за вчера" не съществува, тук всички са изключително спокойни, но е нормално, живота е подреден. Корупцията в България на високите нива ни лишава от адекватни инвестиции, от добър бизнес-климат, а не производителността на обикновения работник. Стига сте обвинявали нормалните хора в смъртни грехове! Политиците ни и наследствените червени олигарси, това са хората пишещи закони, лобиращи за чужди интереси, а най-вече вкарващи огромна част от населението в графата на едвам оцеляващите. Аз съм в чужбина с договор и върша същото количество и качество на работата, както когато бях в България. Много съм доволен от заплащането, както и от отношението към мен. Но със сигурност работя повече и по-съвестно от всеки един местен тук. Така че не се сещам къде са оставили тяхната висока производителност? У дома? А за цените на горивата...когато 3 стотинки на литър са сравними с три и повече пъти разлика в заплатата, ОК!
Тежка криза за работни места по морето
2014-04-14 15:53:11
Коментар: "Зори" е написала всичко, както си е. Намериш ли си работа, заплатите и всичко в чужбина си е точно така. Който прецени, че е рисково и не иска да излиза, остава и работи за тези мизерни пари в България. Разликата е в пъти, винаги! "Гларус" малко не мога да разбре какво пише, че ми е малко неясен като теза, но дори и да има такива заплати за главни готвачи в Бг, то в чужбина са по 3, каквото и да са заплатите, съотношението е 1:2,5 или 1:3, в най-близките до нашата икономика е 1:2, СЛЕД данъци, разходи и храна. Така че си заслужава, ако ти се рискува. Но всеки има глава на раменете, така че нито визи, нито други безумия имат смисъл. Не е лесно в Бг, не е лесно и в чужбина, но то лесно няма...
Тежка криза за работни места по морето
2014-04-14 11:06:52
Коментар: На майстор-готвача му оставали 800 ЕВРО, след като си плати всички разходи като квартира,харана, транспорт и консумативи, а в България той няма да живее, да се храни, да харчи ток и вода, а и ще взема минимално 600-700 ЛЕВА БРУТО... От които ще му остане какво след данъци? 400-500лв Колко след наем,храна,транспорт и консумативи? Може да му се наложи да си плати и от джоба! Престанете да пишете такива статии, които са толкова поръчкови, че е грозно! Защо хората не искали да работят и мизерстват в България, а искат да работят и да са сравнително добре в чужбина. Ами всеки си преценява, ако навън му е по-добре, вие ли ще го убеждавате с такива статии?

«123456»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.9 + 0.7
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook