Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Крими
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Варненско езеро
Презастрояване
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Новини

Тайбе Юсеин спечели бронзов медал за България от Олимпиадата в Токио. Нашето момиче успя да запише технически туш само за 56 секунди в срещата за третото място. Тайбе Юсеин победи рускинята Любов Овчарова в категория до 62 кг на олимпийския турнир по борба. 25-годишната рускиня е европейска шампи
Екопарк Варна

Университетската ботаническа градина в град Варна е първият Eкопарк в страната, хармонично съчетаващ в себе си изкуствени и естествени екосистеми. Паркът е разположен на площ от 360 дка. Арборетумът включва повече от 300 вида екзотични дървета...
Новини

Mладите IT специалисти от ТУ - Варна започват във Schwarz IT при атрактивни заплати от 2300 лева за стартови позиции и 7900 за старши специалисти, обявиха от SCHWARZ IT България на проведената в Технически университет – Варна среща между г-н Михаил Петров – Главен изпълнителен директор на компанията...
Новини от Варна, региона и света

#ПопитайВарна: 20 въпроса към Милена Димитрова, кандидат за кмет на Варна

Сряда, 23 Октомври 2019 14:56
Източник: Moreto.net   
(1)   (31)

На 15 октомври попитахме Вас, читателите на Moreto.net, какви въпроси имате към кандидат -кметовете на Варна. В коментар под статията в медията и в социалната мрежа всеки имаше възможност да зададе въпрос. Събрахме и обобщихме най-честите и интересни въпроси, които имате. Зададохме към всички кандидати едни и същи - вашите 20 въпроса. Отговорите им са публикувани без никаква редакторска намеса от страна на Moreto.net

#ПопитайВарна: 20 въпроса към 11 кандидати за кмет на Варна (всички на едно място)Милена Димитрова е кандидат за кмет на Варна издигнат от ПП "Радикалдемократическа партия в България"

1. Каква е визията Ви за запазване на сградите от Стара Варна, включително и тези, които не са паметници на културата?

Финансиране от общинския бюджет, при много строг контрол и прозрачност на поддържането им, като се постигне договорка с техните собственици за изключителната важност на външния вид на тези сгради, и ако е необходимо (след стриктно проучване) собствениците да бъдат вкл. подпомагани временно чрез форми на общински заем, ако им е невъзможно да поддържат своевременно добрия вид на сградите със собствени средства. Може да се събират допълнителни такси за тези сгради, които да се ползват за финансиране на тяхното поддържане от Общината.

2. Какво ще предприемете за развитие на Варна в областта на културата?

Финансиране и развитие на читалищата, на организации от хора, които са действително активни (например редовно се събират на репетиции, създават произведения на изкуството и др.) и ще се организира тяхното финансиране, вкл. и за участието им в международни прояви. Много усилено ще се използва европейско финансиране и сътрудничество с европейски градове.

3. Каква е визията Ви за достъпна градска среда? Ще приемете ли предизвикателството да се движите 1 ден, бутайки бебешка или инвалидна количка?

Приемам предизвикателството без колебание. На първо място е мисълта за пешеходците. Повече (а не по-малко, както е сега) пешеходни пътеки и оборудвани места за преминаване, безопасни, достъпни и сигурни подлези.

4. Какви са плановете Ви за привличане на големи инвеститори във Варна и за икономическия възход на града?

Чрез финансиране на местния бизнес за участието му в международни панаири за представяне на бизнес, предприемачество и др. и чрез финансиране, напр. обявяване на конкурси за предприемачи.

5. Редица варненски местности и райони са с много лоша или липсваща инфраструктура, незадоволително смето- и снегопочистване, въпреки че плащат високи местни данъци. В какъв обозрим срок тези проблеми могат да бъдат решени?

С добра организация – за срок от 6 (шест) месеца.

6. Какво решение ще предложите за спазване на обществения ред, чистота и опазването на общественото имущество от вандалски прояви?

Камери, повече полиция и охрана, глоби и НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ (който е един от основните принципи на управлението според нашата група – Радикалдемократическа партия в България).

7. Кои са главните 3 приоритета в програмата Ви?

1./ Децентрализация и разширяване участието на гражданите в управлението чрез референдуми и районни съвети (на принципа на общинския съвет, но в районните кметства), въпросите на варненци да се решават от самите варненци, а не централно от София; Превръщане на местните референдуми в основен инструмент за управление.

2./ Осигуряване пред гражданите на Варна, на прозрачност и пълна отчетност в дейността на местната власт и относно дейността на местните представители в националната и европейската власт; Проследяване на отговорността – настояща и назад във времето, на участниците в местното самоуправление и на работещите в местната администрация; Нулева толерантност към нарушенията, в т.ч. и в управлението и администрацията.

3./ Удобен и достъпен съвременен транспорт – в града, междуградски и международен.

8. Какво бихте променили в градския транспорт, за да стане предпочитан пред личния автомобил?

Транспортно-автомобилна схема – безплатни паркинги в периферията на града и вътрешен евтин (вкл. с таксиметров) транспорт в централната част, където достъпът на автомобили да максимално ограничен. Изграждане на метро.

Ревизия и стриктна организация на общинските фирми за градски транспорт.

Предоставяне възможност на предприемачите, при много строг контрол и с много високо качество на услугата, да участват в градския транспорт, като целта е намаляване цената на билета за градски транспорт.

9. Какви са плановете Ви за привличане на повече туристи във Варна и в прилежащите курорти.

Подобряване туристическата инфраструктура, достъпност на цените на туристическите услуги, финансиране на зелени училища, постигане на целогодишна заетост.

10. Община Варна притежава 35% от акциите на Стадион Варна. Какво ще предприемете, за да бъде завършен през вашия мандат.

Финансиране на завършването изцяло чрез бюджета на общината (може и чрез заем от общината, който след това да се изплаща от самия Стадион), при изключително строг контрол.

11. Каква е позицията Ви за справяне с популацията на безстопанствени животни във Варна?

Работа с организации, които се грижат за животните. Експертно мнение за хуманно отношение към животните. Проучване на добри практики и прилагането им. Финансиране на добри практики чрез общинския бюджет и чрез европейски проекти.

12. Не е тайна, че зелените площи във Варна намаляват, като при това се случва за сметка на презастрояване. Може ли проблемът да бъде решен и как?

Възможности за строителство има достатъчно (например урбанизираните територии в кварталите, които преди това са били земеделски земи), при завишен процент на зелените площи. Бих използвала експерти за становище и предложения, след което бих го поставила на гласуване в референдум от гражданите, за да изберат най-добрата алтернатива (или няколко от тях).

13. За или против високото строителство в идеалния център на Варна?

Против.

14. Какви са реалните алтернативи на Аспарухов мост, които могат да бъдат започнати или да се случат по време на идния кметски мандат?

Необходими са експерти, които да дадат мнение по въпроса. След което да се реши от гражданите. Работата на кмета е да организира всичко това.

15. Как смятате да подобрите е-услугите за гражданите. Каква е визията Ви за дигиталното управление на Община Варна.

Разширено работно време с дежурни администратори през почивните дни и в работни дни в ранните сутрешни часове и до 22.00 часа.

Максимизиране на електронното обслужване – чрез интернет, при максимално опростяване на процедурата и без излишни формалности, които затрудняват гражданина.

16. През летните нощи булевардите на Варна се превръщат в състезателни писти за мотоциклети. Как бихте решили проблема?

С нулева толерантност към тези нарушения и по-строг контрол.

17. Къде според вас е мястото на Пристанище Варна?

Необходимо е експертно мнение (и то не само едно) и след това решение.

18. В момента по Алея първа се движат автомобили, потенциалните тротоари официално са паркоместа, а пешеходците се движат по пътното платно. Какво решение ще предложите?

Автомобили там не трябва да има. И тук решението е нулева толерантност – забрана и глоби и за най-малкото нарушение. Като за тези, които смятат, че могат да си плащат глобите и да продължават да нарушават (т.е. за рецидивите на нарушения, да се обмислят и още по-строги санкции).

19. Кой е най-мащабният инфраструктурен проект, който планирате? (извън обявеният от ВиК Варна)

Начало на изграждане на метро, включване на Варна като част от активния трафик на вътрешния въздушен и на междуградския транспорт.

20. Какво не може да обещаете на варненци?

Че ще ги излъжа и че ще ми бъде все едно какво им е положението (вкл. на всеки един от тях).

(1)  (31)
Опцията за коментиране е временно спряна за всички потребители .

Коментари
10:06ч. 24 Октомври 2019 #2
tatyana1
Метро? Я пак?
16:25ч. 23 Октомври 2019 #1
robyst
Тая партия много отдавна изчезна от политическият спектър.От къде я изкарахте?Явно пак някой трик на герб за разводняване на гласовете?
Новини от Варна, региона и света
Mлади IT специалисти от Технически университет – Варна с възможност за стартови заплати в Schwarz IT от 2300 до 7900 лева
Днес, 4 Август 2021 08:36
Mладите IT специалисти от ТУ - Варна започват във Schwarz IT при атрактивни заплати от 2300 лева за стартови позиции и 7900 за старши специалисти, обявиха от SCHWARZ IT България на проведената в Технически...
Туристическа пътека ще носи името на алпиниста Боян Петров
Днес, 4 Август 2021 18:57
Туристическата пътека от хижа "Върховръх" до връх Върховръх в Западните Родопи ще бъде кръстена на големия български алпинист Боян Петров. Това съобщават инициаторите от туристическото дружество "Върховръх"...
Турнири по волейбол и баскетбол за ветерани тази събота във Варна
Днес, 4 Август 2021 18:44
Турнири по волейбол и баскетбол за ветерани ще се проведат на 7 август в морската столица, съобщават от дирекция "Спорт" към Община Варна за Moreto.net. Нашите отбори ще се срещнат с отборите на гр....
БХРА: Скъпият ток води към фалит трудно оцеляващите хотели
Днес, 4 Август 2021 18:32
Високата цена на електричеството за бизнеса може да се окаже пагубна и да доведе до фалити в туристическия сектор, категорични са от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Цената...
Екоминистърът е предал на следствието документи за вноса на отпадъци от Италия
Днес, 4 Август 2021 18:20
Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е предал на разследващите органи документи, свързани с вноса на отпадъци от Италия в България. Това обяви самият Личев по време на заседание...
Допълнителен нощен влак ще пътува между София и Бургас от утре до края на летния сезон
Днес, 4 Август 2021 18:09
БДЖ ще осигури допълнителен нощен влак, който ще пътува през Подбалканската железопътна линия по маршрут София-Бургас-София. Новоназначената композиция ще се движи от утре (5 август) до 12 септември,...
Утре спират за час движението в участък от АМ "Хемус" край Варна
Днес, 4 Август 2021 17:56
Движението в участъка от автомагистрала „Хемус“ между п. в. „Ветрино“ и п.в. „Неофит Рилски“ ще бъде ограничено от 09.00 до 10.00 ч. утре (5 август), съобщават от АПИ за Moreto.net. Спирането на трафика...
Двама горски служители загинаха при гасенето на пожар край Сандански, трети е в болница
Днес, 4 Август 2021 17:42
Двама горски служители са загинали при гасенето на пожара край санданското село Петрово. Все още не е ясно как е настъпила смъртта им. По информация на БГНЕС жертвите са от БДС – Кресна и Петрич. При...
Хотелиери призовават да не се създава паника около коронавируса
Днес, 4 Август 2021 17:31
Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг. Председателят на Съюза на собствениците Пламен Копчев обясни в "Денят започва", че има добра запълняемост и те искат да имат само спокойствие...
Военноморските сили отбелязват 142 години от създаването си, кулминацията на тържествата ще е във Варна (снимки)
Днес, 4 Август 2021 17:18
Честванията по повод празника на българските Военноморски сили (ВМС) по традиция започнаха от град Русе, където на 12 август 1879 г. се създава военният флот на България. На 3 август военнослужещи...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Женско списание Спешен зъболекар
Плодове и зеленчуци Пожарогасители
Vivaderma Clinic Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Бижута handmade
Препоръчваме
Слънчеви Очила Килими
Време за Култура Рекламирай ТУК
Градински мебели Нов тип бойлери
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.7 + 0.7
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook