Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Крими
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Варненско езеро
Презастрояване
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Екопарк Варна

Университетската ботаническа градина в град Варна е първият Eкопарк в страната, хармонично съчетаващ в себе си изкуствени и естествени екосистеми. Паркът е разположен на площ от 360 дка. Арборетумът включва повече от 300 вида екзотични дървета...
Новини

Опасна съставка в сладкиши, дъвки и дори в някои видове хляб е на път да бъде премахната от българския пазар. От Европейската агенция за безопасност на храните предупреждават, че този оцветител може да е вреден за здравето. Е171 - зад това почти кодово име всъщност се крие титановият диоксид или
Литература

Георги Господинов е носителят на Националната литературна награда за български роман на годината „13 века България“ 2021. На 11 май 2021, жури в състав: проф. д.ф.н. Амелия Личева, председател, и членове доц. д-р Йордан Ефтимов, Атанас Капралов, Теодора Димова и Светлозар Желев, определи десетия
Новини от Варна, региона и света

#ПопитайВарна: 20 въпроса към Николай Евтимов, кандидат за кмет на Варна

Сряда, 23 Октомври 2019 14:56
Източник: Moreto.net   
(6)   (26)

На 15 октомври попитахме Вас, читателите на Moreto.net, какви въпроси имате към кандидат -кметовете на Варна. В коментар под статията в медията и в социалната мрежа всеки имаше възможност да зададе въпрос. Събрахме и обобщихме най-честите и интересни въпроси, които имате. Зададохме към всички кандидати едни и същи - вашите 20 въпроса. Отговорите им са публикувани без никаква редакторска намеса от страна на Moreto.net

#ПопитайВарна: 20 въпроса към 11 кандидати за кмет на Варна (всички на едно място)Николай Евтимов е кандидат за кмет на Варна издигнат от ПП "ВМРО-БНД"

1. Каква е визията Ви за запазване на сградите от Стара Варна, включително и тези, които не са паметници на културата?

- Финансово стимулиране и задължаване на собствениците на сградите да поддържат външния им вид , издаване на предписания и контрол по изпълнението им

- подобряване работата на общинската администрация

- отделяне на по- голям размер от бюджета на Общината за опазване сградите с културно значение

2. Какво ще предприемете за развитие на Варна в областта на културата?

- Реактуване на читалищата , които са държавна собственост. С това целим всяко читалище да има достъп до отредените средства за ремонт и модернизация на фонда от Общинския бюджет, както и възможност за кандидатстване по европейски програми.

- Поддържане сградният фонд на театрите

- Възобновяване и изграждане на летни кина

- Удължаване туристическият сезон и наблягане развитието на културния туризъм чрез различни пакети обвързани с посещения на музеи, театрални и оперни постановки и др.

3. Каква е визията Ви за достъпна градска среда? Ще приемете ли предизвикателството да се движите 1 ден, бутайки бебешка или инвалидна количка?

- Разбира се бих приел предизвикателството, защото всеки отговорен градоначалник би следвало да знае препятствията, които стоят пред гражданите в тяхното придвижване. За съжаление резултата от подобно обследване би бил разочароващ, защото градската среда в момента е трудно достъпна. Множеството паркирани коли по тротоарите и липсата на такива прави движението на колички изключително трудно.

- Освен задължителните рампи, които трябва да съпътстват всяка обществена сграда, е наложително да се справим с проблема с паркирането за да освободим място на тротоарите. Ще се търсят места за изграждане на многоетажни паркинги в централна част и кварталите с местата с голяма концентрация на превозни средства, ще продължи разбира се разширяването на платената зона, вече обхващаща периферията на центъра.

- Тротоарите ще бъдат ремонтирани с алеи за придвижване на колички

4. Какви са плановете Ви за привличане на големи инвеститори във Варна и за икономическия възход на града?

- улеснен достъпа  до  финансиране на малки ,средни и новосъздадени предприятия 

- производство на  енергия  от  възобновяеми  енергийни  източници и повишаване енергийната ефективност на предприятия

развитие  на  иновации  и  технологии

- облекчена данъчна политика, например за известитори в земеделието може да се внедри преотстъването на корпоративния данък.

- въвеждане на нови паралелки в специализираните гимназии, които да отговарят на нуждата от професионалисти в развиващите се отрасли и завишаване часовете на учебните стажове, задача изискваща съвместна работа с Министерство на образованието

5. Редица варненски местности и райони са с много лоша или липсваща инфраструктура, незадоволително смето- и снегопочистване, въпреки че плащат високи местни данъци. В какъв обозрим срок тези проблеми могат да бъдат решени?

- категоричното разрешаване на проблема с ПУП и ПУР на местност Боровец Север и постъпления за приобщаването и като квартал на Варна

- започване на изграждане на ВиК мрежа, улично осветление в с.о Прибой и Ракитника, Зеленика

- ремонт на улично осветление, спирки и тротоари до и в кв. Галата

- завишаване контрола върху смето – и снегопочистващите фирми, изграждане на джобове или клетки за сметосъбиране.

6. Какво решение ще предложите за спазване на обществения ред, чистота и опазването на общественото имущество от вандалски прояви?

- Разширяване на охранителната система от камери във всички възлови точки на града като спирки, подлези, пасарелки, обществени сгради. Сумите събрани от наказанията при доказаните нарушения ще се изполват за поддръжка и модернизация на системата.

- Съвместна работа с Общинска полиция в противовес на вандализма

7. Кои са главните 3 приоритета в програмата Ви?

- Сигурност

- Стабилна икономическа среда

- Повишаването на стандарта на живот на жителите на община Варна

8. Какво бихте променили в градския транспорт, за да стане предпочитан пред личния автомобил?

- Обособяване на повече велоалеи

- повишаване ефективността на обществения транспорт с оптимизирането на транспортната схема, включително и чрез добавянето на нови автобусни линии и промяна на маршрути, където това е необходимо

- използване на морския транспорт като обществен

9. Какви са плановете Ви за привличане на повече туристи във Варна и в прилежащите курорти.

- подобряване инфраструктурата на курортите около Варна

- силна реклама на туристическия продукт

- ценова политика за връщане на българския турист по родното Черноморие

- завишаване контрола на предлаганите услуги в туризма

- данъчни облекчения за малки и средни фирми в туризма

- целогодишна заетост на местата за настаняване

- обучения на персонала и съвместна работа с „Гимназия по туризъм” и „Колеж по туризъм”

10. Община Варна притежава 35% от акциите на Стадион Варна. Какво ще предприемете, за да бъде завършен през вашия мандат.

Смятам, че апортната вноска на община Варна е добра инвестиция в проекта. Варна има нужда от нов модерен спортен комплекс.

11. Каква е позицията Ви за справяне с популацията на безстопанствени животни във Варна?

- задължителна кастрация на бездомните животни и изграждане на нов приют за тях

- стимулиране осиновяването на животни чрез разяснителни програми и материални стимули

12. Не е тайна, че зелените площи във Варна намаляват, като при това се случва за сметка на презастрояване. Може ли проблемът да бъде решен и как?

- След като бъдат освободени зелените площи от паркирани коли, биха били засяти с дървестна растителност

- Междублоковите пространства ще бъдат облагородени

13. За или против високото строителство в идеалния център на Варна?

Против! Центърът на Варна носи духът на романтичните стари ,ниски сгради с красиви орнаменти. Високото строителство би се сблъскало със Стара Варна и би отнело очарованието и.

14. Какви са реалните алтернативи на Аспарухов мост, които могат да бъдат започнати или да се случат по време на идния кметски мандат?

На този въпрос ще отговоря по- подробно след като се запозная с необходимата за изясняване на ситуацията с моста документация и финансиране.

Безспорно ремонт на Аспарухов мост е абсолютно задължителен и крайно закъснял . Преди да започне ремонт, трябва да бъде намерено решение за облекчаване трафика по време на дейностите.

15. Как смятате да подобрите е-услугите за гражданите. Каква е визията Ви за дигиталното управление на Община Варна.

Варна вече е започнала модернизирането на своето управление и смятам да продължа в същото направление. Синхронизирането на информация и предоставени услуги за граждани е възможно точно с дигитализирането работата на администрацията и със сигурност би улеснило обслужването на гражданите. Нашата цел е всеки гражданин на община Варна да има лесен и бърз достъп до информационната и обслужваща система на Варна.

16. През летните нощи булевардите на Варна се превръщат в състезателни писти за мотоциклети. Как бихте решили проблема?

Построяването на писта в околностите на Варна е глобалното решение за справянето с този опасен и натоварващ гражданите проблем. До моментът , в който улиците няма да бъдат място за състезание, отново камери и полиция са средството за контрол и превенция на нерегламентираните състезания.

17. Къде според вас е мястото на Пристанище Варна?

Пристанищният комплекс на града е добре работещ. Трябва да се развива и модернизира. Не съм експерт в областта , но одобрявам стратегията за развитието му посока езерото.

18. В момента по Алея първа се движат автомобили, потенциалните тротоари официално са паркоместа, а пешеходците се движат по пътното платно. Какво решение ще предложите?

Пълна забрана за моторни превозни средства освен в часовете от 04.00 ч. до 9.00ч. , когато сметосъбиращите фирми и доставчици на хранителни продукти ще имат възможност да извършват своята дейност.

19. Кой е най-мащабният инфраструктурен проект, който планирате? (извън обявеният от ВиК Варна)

Ремонт на Аспарухов мост и присъединяването на с.о.Боровец като най- южни квартал на Варна.

20. Какво не може да обещаете на варненци?

Не мога да обещая чудеса. Не мога да обещая неща, които не са в правомощията на един градоначалник като така желаният и чакан втори Аспарухов мост. Обещавам да работя за гражданите, за техният комфорт, здраве и образование. Обещавам да работя за Варна и с варненци, за да бъде градът ни отново истинска Морска столица.

Гласувайки ми доверие с бюлетина 34, Вие гласувате за себе си, защото богатството на Варна са хората и аз съм уверен, че заедно можем повече!

(6)  (26)
Опцията за коментиране е временно спряна за всички потребители .

Коментари
16:22ч. 23 Октомври 2019 #1
robyst
Господин Евтимов АКО НЕ СПЕЧЕЛИТЕ А ТО Е ЯСНО ЧЕ ЩЕ ВКАРАТЕ НАЙ МНОГО ДВАМА общински съветници пак ли ще бъдете патерица на герб както е сега в нс и правителството????
Новини от Варна, региона и света
„Варна Лит” 2021 се завръща с плеяда любими творци (програма)
Четвъртък, 13 Май 2021 15:46
Здравка Евтимова, Мария Касимова-Моасе, Георги Господинов, Захари Карабашлиев и цяла плеяда любими творци се срещат с публика от всички възрасти във фестивалните дни След година отсъствие международният...
Безплатно събитие за децата от Варна: Световен ден на Scratch заедно с Advance Academy
Четвъртък, 13 Май 2021 08:08
През последните 4 години екипът на Advance Academy беше част от организацията на много и различни безплатни събития, като инженерни лаборатории, инженерни уикенди и дни на отворени врати. Това са възможности...
Проф. Витанов: Индийският щам е на границите ни - пуснем ли го, спокойствието ще свърши
Днес, 14 Май 2021 10:24
Третата вълна отмина, то се вижда. Излизаме от зоната на турболентността и влизаме в зоната на хаоса. където нещата са по-контролируеми. Това заяви в сутрешния блок "Денят започва" по БНТ проф. Николай...
Варна събира шампиони на четири държави на турнир по плажен футбол
Днес, 14 Май 2021 10:12
Варна ще бъде домакин на традиционния за последните години турнир по плажен футбол „Varna International Beach Soccer Cup 2021“. Състезанието започва днес и ще се проведе от 14 до 16 май на плажа в „Аспарухово“,...
МОН: Изпитите в Х клас са задължителни по закон
Днес, 14 Май 2021 10:00
Провеждането на национално външно оценяване (НВО) в края на Х клас е задължително според Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО), информират от МОН. Отлагането му за определена учебна...
Освободиха шефката на НАП, назначиха нов директор
Днес, 14 Май 2021 09:48
С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов, съобщават от правителствената пресслужба. Румен...
През юни Тръмп се завръща в политиката
Днес, 14 Май 2021 09:39
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира да възобнови масовите събития през месец юни тази година. Това съобщи в четвъртък в. "Ню Йорк поуст". В момента членовете на централата на Тръмп избират...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

VIP
Под наем двустаен апартамент Колхозен Пазар Билла 350лв
Под наем малък апартамент ново строителство 45kw.m в района на Билла Колхозен Пазар.Напълно обзаведен. наем 350лв и депозит 350лв БЕЗ ФИРМИ И ПОСРЕДНИЦИ...
Полезно
Женско списание Спешен зъболекар
Плодове и зеленчуци Пожарогасители
Vivaderma Clinic Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Мартенички handmade
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Време за Култура Рекламирай ТУК
Гаражни врати промо Нов тип бойлери
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Анкета
Ще се ваксинирате ли?
Да, категорично.
Вече се ваксинирах.
Изкарах вируса, имам имунитет.
По-скоро да.
По-скоро не.
Не, категорично.
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.8 + 0.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook