Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Кептън

«123456789»

КСНС: България не признава резултатите от референдума в Крим
2014-03-24 18:50:11
Коментар: Браво господа! Да признаем правото на покрайнината (на славянски украйна означава покрайнина). Покрайнината е винаги покрайнина на нещо по-цялостно и централизирано, като Руска империя, Австро-Унгарска империя, Полско-Литовско кралство или дори Турска империя, които все пак са имали нещо по краищата си, нещо като украйна може би!. Но ако Украйна се възприема като централно пространство, тогава покрайнина са самите империи, което си е действително абсурд. Иначе нямаше в историята да става дума за Киевска Рус, а може би за Киевска Украйна. А иначе В титлата на Император Всей Росии, украинците са обозначени като Малоруси, заразлика от Великорусите и Белорусите.защо са Малоруси, амизащото примерно казачеството е възникнало п краищата на Руската империя от избягали крепостни селяни от по-централностоящите феодални владения (по-близо до централната власт). Така възниква не само Запорожката Сеч, но и Донското, Кубанското и Сибирското казачество. Що се отнася за останалото стопанство това са били хутори или на български казано чифлици. Така че "Вечера в хутора близ Диканки" на украинеца, който се възприема като руснак - Гогол е много близо до "Чифлика край границата" на Йовков. Нека не пропусна да отбележа, че гробовете на двама от най-големите български владетели - Кубрат и Аспарух са отново в покрайнината Украйна. Княжна Олга е от Плисков града, а княз Светослав идва в България да си вземе бащино наследство и т.н., а Ярослав Мудри кръстителя на украинския народ е също с твърде много българска кръв. Що се отнася до казаците Хетман Богдан Хмелницки присъединява Украйна към Русия, защото полската шляхта не иска да ги признае, тях бившите крепостни селяни за дворяни. Действително има и такива като Хетман мазепа, който се съюзява с Карл ХII срещу Петър Първи в битката при Полтава, но и това е темазадруг разговор
Над 50 души от Варна са се включили в доброволния военен резерв
2014-03-19 20:26:54
Коментар: Всичко е отлично, на дамата ще й се покаже снимка на вкопан образец Т-IV "Майбах" от състава на отсечните ОКАБ (отделни картечно-артилерийски батальони) на легендарната укрепена линия "Крали Марко" (може би за там ще я подготвят), ако остатъците му не вече предадени от българските ромеи за скрап и резервът ни за случай на въоръжен конфликт ще бъде подготвен. Поне на снимка ще си познава танковите единици от ротата.
"Южен поток" да бъде спрян, призовават енергийни експерти
2014-03-18 20:46:18
Коментар: Що за енергийни експерти, що за чудо невидяно! Бих посъветвал господин Касчиев, да откаже примерно Германия от газопровода "Северен Поток", а Турция от трансчерноморския "Син поток" (ами те също транспортират природен газ от Непокорна Русия), независимо че за разлика от България и двете държави имат своите алтернативни източници на енергийни суровини - Германия от една страна от норвежката "Статойл" с нейните газови връзки към Западна Европа, а за Турция да не говорим с нейния газопровод Тебриз - Ерзурум от ембарговия Иран (съвсеммежду другото госп. Касчиев, точно този газопровод щеше да бъде един от източниците за напълване на т.нар. оперетен газопровод "Набуко", не говоря за другия от азерското находище "Шах Дениз", който най-старателно ни заобиколи и през Гърция замина директно към Италия). Що се отнася за шистово-газовите инсинуации на американската "Шеврон", не ми се ще да си отварям устата, защото при подобно лобиране е застрашен най-важният източник на сладководна вода за сушава българо-румънска Добруджа - т. нар. Валанжско сладководно находище, намиращо на повече от 300м. дълбочина. Както и да е, интереса клати феса, ама не в полза болгарского роду видимо. Как беше, "Патриот е душа дава ..., но не свойта душа братя а душата на народа..."
Русия блокира резолюция на ООН за Крим
2014-03-16 09:05:51
Коментар: Извинявам се за правописните грешки, но определено в случая с Крим (освен безспорните военно-политически интереси) става дума и за огромни нефто-газови интереси, където българската страна остава с пръст в устата и трябва да се положат достатъчно големи усилия за да се защити националния български интерес.
Русия блокира резолюция на ООН за Крим
2014-03-16 09:00:32
Коментар: Всеки с интереса си - Референдумът в Крим за присъединяването към Русия, застрашава съвместните планове на корпорациите Exxon, Mobil и ENI заразработване на местонахождения на нефт и природен газ в черноморския шелфо на Крим, предаде Bloomberg. Намеренията са за два сондажа на стойност 735 млн долара, намиращи се на около 80 км югоизточно от Крим. В момента това се превръща в спорна територия. Exxon, Mobil и ENI получиха лиценз за разработване на т.нар. Скитска платформа, след като през 2012г. в съседна Румъния бе открито местонахождение на нефтогазови въглеводороди "Домино" - достатъчно голяво находище, което в перспектива превръща Румъния в голям износител на нефт и газ. Впрочем и Румъния, не постъпва достатъчно коректно спрямо Украйна, преди две години отнесе въпроса за спорната делимитация на прилежащите пространства на 0. Змейни пред Международен арбитраж, си чиито решение прибра голямата въглеводородно находище "Олимпийское". В същото време вероятното продължение на същото това находище в българският проучвателен блок "хан Аспарух", също е предмет на оспорване от румънска страна, като се има предвид вече придобиитя международен опит на Румъния, може да се предполага какво я очаква българската страна. Случайно или не, първа която изяви желание да бъде арбитър по спорните въпроси с Крим, отново се оказа Румъния, като най-близка трета страна до спорния район. Познайте какво ще се случи! В случая ми се струва, че най незащитене е българският въглеводороден енергиен интерес.

«123456789»

VIP
Купува ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ област Добрич и Варна
ВЕСЕЛИНА НД-06 ЕООД купува обработваема земеделска земя във всички общини на област ДОБРИЧ и ВАРНА на най-добри цени. Съдействие по изготвяне на всички документи при покупка и продажба на земеделски имоти....
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.5 + 1.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook