Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Варненец

«123456789»

Варна изпраща 2017 година с катастрофа в раждаемостта
2017-12-30 21:21:43
Коментар: Във Варна са родени с около 800 деца по- малко, за страната около 5000 деца. Значи на Варна се пада около 1/6 от занижението на раждаемостта в страната при положение, че преди 10-12-15 години тя беше добро ясто за живеене и многото приходящи да работят бяха предимно хора във фертилна възраст и завишаваха изкуствено раждаемостта в града. Каквито и да ни ги разправя кмета - явно положението във Варна е много зле. Освен това традиционно офиспомещенията и тия замагазини в миналигодини се освобождаваха и наемаха по нова година когато фирмите бяха наясно с резултатите си, а тази година започнаха да се освобождават още от септември и да нямат нови наематели... Що така бе? Нали иконоиката на града цъфти? Освен това ако се разходите от смрачаване до към 21 часа из кварталите с повече блокове където това се вижда добре, ще констатирате че около 30% от прозорците в блока не светят. Това означава, че вероятно всички са някъде на гурбет и няма и един човек от семейството да светне.
Иван Портних: Годината беше успешна за Варна
2017-12-15 19:16:20
Коментар: Колко успешна е - не знам, ама обикновено офис помещенията по центъра на града така са им направени договорите че сепренаемат или освобождават обикновено по нова година, а тази година гледам че започнаха да ги озвобождават от началото на октомври и никой не ги наема. Що ли така? - може би щото крайните лиенти едвам свъзват двата края и няма алъш-вериш...
Стартира общинска антиспин кампания във Варна
2017-11-30 16:55:11
Коментар: Освен обучителни сесии, минали години имаше и подвижни лаборатории, които вземаха проби от слюнка и издаваха на място картончета с резултат от теста. Обикновено в дворовете на ВУЗ-овете, но и другаде в града. Очаквам да има и тази година. Някой знае ли кога и къде?
Кражбата на вода да се счита за престъпление, предлагат от ВМРО
2017-10-17 09:02:36
Коментар: Всеки жител на планетата има право на достъп до вода. Само че казано ли е някъде дали безплатно? Защото нашите гьотверени тухомълком продават водоснабдяването на разни чуждестранни фирми - Nestle, Coca-Cola и други. И се предвижда по някаква програма до 1-2 години в София водата да стане над 8 лв кубика, а във Варна - над 6. И ако си мълчи и мируваме - може и да стане. А колкото до това, че сметките на недобросъвестни съседи се трупат на нас - ДА, вярно е. Как става това? Минава инкасаторът и съвсем коректно отчита показанията - от водомер, или оставени на листчета. На които не са оставили показания или осигурили достъп им пишат предполагаемо колкото предните месеци. И сумира колко разлика има с предните показания. Само че според една НАРЕДБА №4 която никой не ни дава да прочетем се работи по следният начин: Разликата между сбора на индивидуалните потребления и общият водомер се начислява на общият водомер. И етажната собственост я плаща. Все някой ден тия, които не са осигурили достъп и не са оставяли показания под някаква форма биват отчетени и сметките им се уравняват. Техните се уравняват, но на общият водомер - не. И платената вода от етажната собственост си остава платена. През 2010г правих една подписка от действащи домоуправители до вносителят на предложението за промени в ЗУЕС и до министър Плевналиев. Само че на нашите обосновани предложения касаещи и този въпрос и законово улесняване на събираемостта на вземания по плащания за поддръжка на Етажна Собственост не беше обърнато никакво внимание. 2012г изпратих същите предложения и на Лиляна Павлова. Дори не ми потвърдиха да са ги получили с препоръчано писмо и подписи на хартия в МРРБ. Плевналиев и Пехливанов като строителни предприемачи допреди да влязат в политиката се съсредоточиха единствено над кооперациите затворен тип в каквито живеят и двамата, а Лиляна Павлова - предимно над разни промени улесняващи процедурата по саниране. А междувременно плащаме като глупаци и всеки си мълчи.
Бизнесът във Варна изпитва глад за квалифицирани кадри и специалисти
2017-09-21 07:57:16
Коментар: Аз съм инженер. Познавам и десетки инженери. В последните 6-8 години все пише че търсят инженерни кадри, а нито аз, нито който и да е мой познат знаем за такова конкретно, реално търсене. Вероятно се търсят в други области - примерно строителството. Да, но от години и години приемът държавна поръчка не е променян, а той е по- висок от реалните нужди. И от всеки випуск би трябвало да остават нереализирани кадри. Моето обяснение е, че те завършвайки не намират условия за работа - било като заплата, било като кариерна переспектива и или заминава за чужбина или се захващат с друго.

«123456789»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.4 + 2.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook