Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Tromto

«123456789»

Веригата “Lafka” затваря обектите си?
2020-02-22 22:51:14
Коментар: 1800 обекта - 3600 души без работа. Гадост :(
НАП предупреди, че спират услугите за потребители с Windows XP
2020-02-13 16:06:55
Коментар: @Nina - това, че имаш проблеми с настройките на браузъра си, така че да използва коректно сертификатите за електронен подпис, в НИКАКЪВ случай не е проблем на Windows, а само на предклавиатурното устройство. Аз ползвам КЕП от 3 години, през Win7 и Mozilla Firefox/Pale Moon, с НУЛЕВИ проблеми. Nada, zero, ноль. "Интернет банкиране в други държави се прави без КЕП!" Това, къде?!? В Европейският съюз, UK, Русия и Швейцария, КЕП е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН "за някой документи" по закон. Същото се отнася и за Казахстан, Китай, Кипър, Саудитска Арабия, Индия, Виетнам, Тайван, Япония и Малайзия, в Азия; Аржентина, Перу, Еквадор, Венецуела, Колумбия, Уругвай, в Южна Америка; САЩ, Канада, Мексико и Панама - в Северна; Австралия и Нова Зеландия. Виж, в Африка нещата не са добре - там са само Египет, Южна Африка, Нигерия и Камерун. В Бразилия пък не само е задължителен, но е и по друг, техен и напълно различен от останалия свят стандарт (PKI). Т.е., да разбираме, че си доволна, че не са ти искали КЕП в Чад, Буркина Фасо и Бутан? "Inland Revenue лесно и БЕЗПЛАТНО..." Я пак!?! Обажданията до 0300 200 3300, ако са извън територията на City, са по тарифата за МЕЖДУГРАДСКИ разговори. За сравнение - у нас, обажданията до НАП на 070018700 са на цената на един градски разговор ЗА ЦЯЛАТА страна.
НАП предупреди, че спират услугите за потребители с Windows XP
2020-02-13 11:25:14
Коментар: Днес да не е обявено някакво състезание по тотална некомпетентност? Защото Nina го печели веднага, на момента и безусловно с това "Хрома е вариант на уиндоус експлорера". Windows Explorer е ФАЙЛОВ МЕНИДЖЪР на Microsoft. Предполага се, че е трябвало да бъде написано Internet Explorer (IE), който вече е браузър, но пак на Microsoft, а и се разпространява като част от операционната им система Windows, от Win95 насам. Chrome е БРАУЗЪР на Google. Това е външна програма, която се инсталира в Windows по желание на потребителя и има СХОДНИ функции с тези на IE, но има и достатъчно различия. По тази логика, "варианти на IE", са и Mozilla Firefox, Opera, Pale Moon и още куп други браузъри. "Половината сървери в света ползват линукс". "Половината" КАКВИ сървери? За приложения, каталожни, комуникационни, изчислителни, за бази данни, файлови, игрови, пощенски, проксита, уеб-сървери? Медиа сърверите са масово базирани на GB-PVR, XMBC, Kodi, MyTV, TVerctity, MediaPortal (все модификации на Windows). Пощенски сървъри - на практика 80% от големите корпорации разчитат на Microsoft Exchange Server, поради гарантираната висока степен на сигурност на обмена. Още 10% - на IBM Lotus Domino. "Това го няма никъде В СВЕТА, да принуждаваш хората да си сменят софтуера на компютрите, за да подават документи..." МООО-ЛЯ?!? На 13-ти януари тази година, Управлението по Киберсигурност на Великобритания (NCSC) е издало предуппреждение, да не се използва Windows 7 за достъп до e-mail на държавни сървери. След изтичане на срока на разширената поддръжка на Windows 7 догодина забраната ще е пълна. (За който не е запознат - MS са оставили възможността, на корпоративно ниво, да се ЗАКУПИ поддръжка на Win7 за още 1 година. Т.е., миналия месец спряха официалните безплатни ъпдейти, но платени ще има още 11 месеца. Или от февруари 2021, хората в UK ще са ПРИНУДЕНИ да сменят иначе софтуера на компютрите си, за да подават документи към държавни служби.
Споделеното пътуване не се регулира, уверяват автобусните превозвачи
2020-02-12 13:33:51
Коментар: @Nina - "... 47 милиарда са събрали....?!? Ти, имаш ли някаква представа, за какво става дума?!? Защото 47 милиарда е БРУТНИЯТ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България за 2019, а това НЕ са пари "събрани от нас". От нас се събират данъци и такси, но това е съвсем друга (и доста по-малка) цифра. Не казвам, че парите от едното или другото са изхарчени както трябва, но хайде, да спрем да "мятаме" ей-така едни цифри, само 'щото са големи и ни харесват.
Изграждат две пасарелки на ключови места във Варна за близо 2,5 млн. лв.
2020-01-20 17:41:56
Коментар: Трафикът от Виница към Варна - по мост! доживяхме! Този проект е от 70-те години на миналия век и именно така е трябвало да се реализира, но са бързали да открият пътния възел на Явор за някаква годишнина на БКП и бай Тошо резнал лентата на трасето, както го знаем в момента.

«123456789»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.6 + 0.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook