Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Mitko Ivanov

«91011121314151617»

Купуват нови „паяк“ и електромобили за Синята зона във Варна
2019-01-22 21:53:10
Коментар: Поддържам синя зона!
Читател: Да се насипе чакъл в междублоковите пространства и се решава проблема с паркирането във Варна
2019-01-19 14:35:29
Коментар: - Покупката на автомобил не ти дава допълнителни права. Не, градът няма да ти подари парче земя за паркиране. - Трудно е да се повярва в това, но няма да ти подари ... - Още веднъж ... Не, никой не ти гарантира наличието на 20 кв.м. земя за да си поставиш трошката. Нито под прозореца на дома, нито пред офиса. - Липсата на свободно място за паркиране не ти дава право да си поставиш трошката на тротоар или детска площадка. - Твоят автомобил - това е само твой проблем. - Купил си си автомобил - купи си гараж или си наеми паркомясто. - Нямаш пари за гараж? Не си купувай автомобил. - Автомобилът в големия град не е необходимост. Той не се включва в жизнения минимум. Образование, медицина, храна - да, но автомобил - не. - В съвременния град притежаването на автомобил трябва да бъде скъпо. В отделни случаи - МНОГО СКЪПО. - Градът не е заинтересован от това ти да имаш личен автомобил и ще прави всичко, щото ти да не си го купиш. А ако си го купил, да не ходиш с него в центъра - Именно затова в много градове паркирането на улицата е ограничено, например до 2 часа. Тоест ти не можеш да отидеш в центъра за цял ден и да паркираш там дори срещу заплащане. - Именно затова в много градове властите забраняват на строителите да правят голям брой паркоместа, дори в подземни гаражи. - Цялото паркиране на градска територия трябва да бъде платено. Безплатно паркиране само на частна земя, ако собственикът така е решил (напр. търговски център). - Разбирам, не ви се вярва, затова ще повторя. Към автомобила не се полага парче земя за паркиране!
Около 1 млн. лева загуба очакват от „Градски транспорт“ във Варна
2019-01-13 09:33:08
Коментар: Дали някой е изчислявал рентабилността на полицията, гражданска защита или бърза помощ? А на изградените водопровод и канализация? Не, защото това са социални задължения на държавата и всеки разбира, че без тях жизненото равнище значително ще спадне. За съжаление, няма подобно отношение към градския транспорт. Икономика на транспорта съществува, без нея е невъзможно да се организира нормалната работа и планиране. Има доста рентабилни маршрути, но наред с тях има и нерентабилни. Номерът е в това, че една добра транспортна система почти никога не се изплаща – тя се субсидира от външни източници като платен паркинг, бюджет, специални данъци, облигации и т.н. Ако не се покрива дефицита и не се осигурява мобилност за хората с помощта на обществения транспорт, то загубите за обществото ще бъдат много по-високи, от колкото стойността на субсидията: задръствания, забавяне на икономическото развитие, аварии, деградация на градската среда, екологични проблеми, ръст на загубите за здравеопазването и т. н.
Обмислят поставяне на шумоизолиращи съоръжения по бул. "Левски" във Варна
2019-01-12 16:55:57
Коментар: Ето я, "комфортна" градска среда, подлези, надлези, сега и шумоизолиращи съоръжения. Загрозяват град за големи пари.
Във Варна започна операция за контрол на пешеходците, участници в движението по пътищата
2018-12-20 00:09:40
Коментар: Всички опасни места в града (вече имаме карта за ПТП http://bgurban.com/ptpmap/) могат да станат по-безопасни с евтини точкови мерки, след анализа на причини, например: - острови за безопасност - стесняване на ленти до 3 метра - намаляване радиус на завой - шикани - подобряване видимост на пешеходни пътеки - осветени пешеходни пътеки - повдигнати пешеходни пътека - зони 30 км/ч - Leading pedestrian interval и многи други мерки, защо никой не иска да се занимава с това?

«91011121314151617»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.5 + 0.3
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook