Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Mitko Ivanov

«67891011121314»

Монтираха пешеходен надлез по новия бул."Васил Левски" във Варна (снимки)
2019-03-18 19:19:36
Коментар: по цял цивилизован свят махат магистрали и подлези с надлези в жилищни квартали, у нас като в паралелна вселена, строят ги. Колкото по-недостъпна пешеходна инфраструктура заради магистрали, подлези и надлези, толково по-често хора ще се ползват коли като основен начин за предвижване и по-малко градски транспорт и пеша, колкото по-често използваме кола в града, толково по-често хора ще попадат в ПТП. Като имаме голям трафик, стават необходими по-широки пътища, безсветофарни участъци, булеварди стават като магистрали, паркоместа не стигат, хора паркират по тротоари, пешеходни пътеки, всичко това пак влошава пешеходна инфраструктура и пътна безопасност, това е като порочен кръг, всичко това продолжава да стимулира използване на коли в града. Можем да сравним това с затлъстяване, вместо да отслабнеш, просто правиш поредна дупка на колана. За съжаление във Варна няма никаква транспортна стратегия. Поне 40 години преди в цивилизовани държави разбрали правилен начин за транспорт в градове и пътна безопасност, защо винаги трябва да направим собствените грешки вместо да вземем опит от други държави? Всичко това е скъп и не удобен начин на живот. Имаме пари да направим всичко както трябва, но харчим ги на градостроителни грешки.
Около 50 хил. лалета ще разцъфтят в Морската градина на Варна
2019-03-13 20:30:22
Коментар: Всяка пролет хиляди робтници към общината във всички държави, в единен порив се хвърлят да засаждат с цветя улиците на града. През есента този процес се повтаря, едногодишните растения се изкопават и се отправят към кофата. Никой не знае кога именно е възникнала тази традиция, но нещо ми подсказва, че е от времето, когато се е решило да се боядисват в бяло стъблата на дърветата и бордюрите. Защо никой не си задава въпроса дали това е красиво, има ли други варианти и най-важното колко струва тази красота. А струва скъпо, като се има предвид, че има и друга алтернатива – многогодишни растения. За сезонното озеленяване е нужно да се намерят и закупят растения, да се поливат, да се засаждат, да ги ухажваш и накрая да ги прибереш преди зимата. Всяка година. Това са стотици човекочаса и милиони похарчени пари всеки път за едно и също. За засаждането на многогодишни растения е необходимо веднъж да бъдат закупени и после да се засадят зелени. А ако се вземат диворастящи храсти или треви, обслужването им ще се сведе до минимум. Единственото условие за подобно озеленяване е да се намери специалист по ландшафтен дизайн и ще се сдобиете с разнообразие от трева или храсти. Ако всичко се засади с еднотипни растения ще бъде голяма скука.
Предупреждават неправилно паркиралите на варненската ул.”Мир”
2019-03-08 14:00:01
Коментар: Браво!
Купуват дървета, храсти и цветя за градската среда във Варна
2019-03-06 19:11:32
Коментар: Всяка пролет хиляди робтници към общината във всички държави, в единен порив се хвърлят да засаждат с цветя улиците на града. През есента този процес се повтаря, едногодишните растения се изкопават и се отправят към кофата. Никой не знае кога именно е възникнала тази традиция, но нещо ми подсказва, че е от времето, когато се е решило да се боядисват в бяло стъблата на дърветата и бордюрите. Защо никой не си задава въпроса дали това е красиво, има ли други варианти и най-важното колко струва тази красота. А струва скъпо, като се има предвид, че има и друга алтернатива – многогодишни растения. За сезонното озеленяване е нужно да се намерят и закупят растения, да се поливат, да се засаждат, да ги ухажваш и накрая да ги прибереш преди зимата. Всяка година. Това са стотици човекочаса и милиони похарчени пари всеки път за едно и също.
Недоволство от градския транспорт във "Виница"
2019-03-04 16:35:26
Коментар: Отдавно трябва нова схема за градски транспорт. Защото напротив, има твърдо много лини. Транспортна схема с прекачвания по-ефектина и по-бърза. Вместо да чакаете на спирка по 20-30 минути своята линия, просто хващате първи автобус, стигате до друга спирка, там хващате друг първи автобус и готово. Колкото повече линии, толково по-дълго трябва да чакате на спирка и толково повече необходими автобуси. Подробно https://humantransit.org/2009/04/why-transferring-is-good-for-you-and-good-for-your-city.html

«67891011121314»

VIP
Купува Земеделски земи
Купува обработваеми земеделски земи на конкурентни цени в област ТЪРГОВИЩЕ-общини ПОПОВО, ОПАКА, ТЪРГОВИЩЕ, АНТОНОВО, ОМУРТАГ; област ПЛОВДИВ - община Пловдив, Първомай, Асеновград, Съединение, Стамболийски,...
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
3.1 + 2.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook