Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на zdravkich

«123456789»

Законови промени вдигат данъците на старите коли
2013-09-28 11:12:39
Коментар: Legendata, сега данъка за МПС се изчислява като данък лукс - колкото по-нов и скъп автомобил притежаваш толкова по-висок данък плащаш. Аналогичен пример с данък сгради - в центъра за 100 м2 примерно плащаш два пъти повече за същата квадратура примерно в сравнение с Владиславово. Има някакъв резон в нещата, но въпрос на гледна точка. Другото , което трябва да предвидят за приемане политиците е тази екологичност, за която се говори. МПС на пропан-бутан,метан, електромобил са много по-екологични в сравнение с дизелови МПС и както е в много европейски страни собствениците на екологични МПС не заплащат данък или плащат на 50%. Друг е момента, че има забрана /примерно в Англия/ коли на газ да не могат да влизат в централната част, както и в подземни паркинги. Тук по МОЛ-овете най-вече има сложени табели, но забраните не се спазват от никого. Както не са спазени и от инвеститорите и строителите при строежа на тези сгради да има изградена нужната вентилация , за да могат нормално да влизат и МПС на газ. Това е голям разход , който инвеститорите са спестили за по-голяма печалба при строителството. Иначе съм съгласен , че е неравноправно за една 15 годишна кола да се плащат 15-30 лв.. данък, а за нов автомобил 200-300 лв. По този начин няма как да се стимулира смяната на автопарка и закупуването на нов автомобил. Всеки иска да кара нова кола от магазина, но като сметне разходите които има по нея 5 години и излиза най-добре да си кара и поддържа старата кола,по която разходите са горе-долу 1/4 от тези по нов автомобил.
Портних спуска кепенците на магазините за алкохол и цигари, намиращи се в близост до училища
2013-09-27 18:15:47
Коментар: Ами да попитам г-н Портних как ще процедира с нароилите се последно време нови павилиони рекламиращи и продаващи цигари и алкохол на всяка спирка във Варна. Има случаи дори такива павилиони са пред вход на детска ясла /точно срещу Пикадили- Чаталджа/ или това ще бъде "изключено" от проверката на Кмета и ми е чудно как ще се пребори с олигархичния метод на реклама на г-н Пеевски /чиято собственост са тютюневите фабрики където се произвеждат мащабно рекламираните марки цигари/ и съшите охраняваните от СОД на ВИП Сикюрити /собственост на г-н Борисов/. Или пак ще се въртим в един омагъосан кръг на обещания до следващите избори за кмет на Варна.
Джейсън Стейтъм на крачка от смъртта във Варна
2013-09-21 08:14:45
Коментар: В действителност случката е реална, само че чак сега се оповестява на все ослушание. Според Стейтмънт спирачките на камиона не са сработили и това е била причината да не може да спре на време и да падне в морето. Странното е, че преди това камиона е бил проверен технически и е бил изправен. Просто малкият дявол е случил.
Портних подкара “Пежо” с номер 2222
2013-07-30 16:02:59
Коментар: Ало, Морето Пежото не е ли модел 607 /произвежда се от 09.1999 до 06.2010 г/, защото 605 са доста старички като модел и са спрени от производство 1999 г. /защото 605 е заменен от 607/.
Шофьор блъсна дете до Хуманитарна гимназия – Варна и избяга
2013-06-25 14:59:16
Коментар: Егати и наглостта. Най-малкото ударено е дете, как е имал съвест този водач на МПС да напусне мястото на ПТП. Редно е сега КАТ да провери по камерите на кръстовището на Пощата движещите се в този времеви диапазон автомобили Мерцедес цвят еди какъв си /предполага се , че детето е видяло цвета на колата въпреки уплахата и болката/ и да издирят виновния и избягалия от ПТП водач. А като го намерят жална му майка му се пише, защото едно е да си на мястото на ПТП и да няма никаква средна телесна повреда на пострадалото лице и да отнесеш само един акт, а друго е да си бил виновен и да си напуснал мястото на ПТП с цел укриване от органите на реда. Друг е въпроса , че на ул.Ген.Колев в района на Хуманитарната винаги има движещи се коли и граждани , и странното е че никой нищо не е видял и разбрал.

«123456789»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.8 + 0.9
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook