Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Shavarna

«1234»

Изкопни работи за кооперация разкриха исторически находки от IV-VI век във Варна
2011-11-10 21:53:26
Коментар: По закон е така. Разкопките и опазването на артефактите са за сметка на инвеститора на обекта. Ако например МСАТ копае за кабели и се натъкне на някакви антики, трябва да поеме разкопките. Затова и такива намерени наистина материали се укриват, унищожават и т.н. Тук инвеститора е наясно че трябва да очаква такъв разход заради местонахождението на къщата
Павел Димитров: С друг кандидат щяхме да спечелим още на първи тур
2011-10-31 21:23:00
Коментар: Ами решението да остане Киро като кандидатура е защото вътре в Герб се изпокарахте за кокала. И за да не остане с никакви резултати вместо да замине за Швейцария, на К.Й. му наредиха да бъде кандидат за кмет. А ако през следващите 2г до парламентарните избори ГЕРБ не направи нищо за Варна...да му мислят. Гневът и от този вот ще им се стовари тогава на главите. Няколко местни самозабравили се господа могат да почернят мечтите на хиляди. Иначе - успех на властимащите!
Ивайло Калфин: На тези избори спечелих доверието на много хора
2011-10-30 19:52:08
Коментар: Valio, абсолютно съм съгласна че бе избор между Ст.Данаилов и Р.Плевнелиев ! Дано го осъзнаят! Честит Ви Президент на РБългария:)
Циганско лято за Димитровден
2011-10-23 22:33:01
Коментар: Циганското лято по традиция започва винаги след Димитровден. Такова е поверието.
Българското село изчезва
2011-02-21 09:21:48
Коментар: Обезлюдяването не започна сега!! А още преди повече от 30г след създаването на АПК и закриване на ТКЗС-тата. Единствената причина по рано селата да не се обезлюдят беше необходимостта от гражданство. Като не си жител на София или Варна, няма как да отидеш там. А сега всеки е стегнал куфарите и по селата само пенсионери. Когато се създават ТКЗС-тата, работещите са получавали заплати според добива и са имали стимул да гледат земята като своя, строяха нови къши с заем от ТКЗС на принципа на взаимоспомагателната каса . (затова и надписите на повечето къщи са от 1958-1960г). После в АПК бяха на твърда заплата - има няма добив, получаваш заплата. От там и стимула да се грижиш и да засееш колко се може повече умря. Заплатата бе много малка в сравнение с един работеш в Девня или Кремиковци. Земеделските пенсии бяха 50-60лв, а работещите в промишленоста бяха в пъти по-големи. От там тръгнаха проблемите!! Да тогава селата бяха пълни с млади и работещи хора...сега няма никой! Разказвам това защото виждам селото на майка ми - Карайсен (Павликени). Дядо бе председател и на ТКЗС и на АПК. Още тогава той предричаше това което е сега! В село имаше хора дето имаха апартаменти в градовете, нови, построени за децата, но не напускаха. След като отпадна изизскването за гражданство, младите се изнесоха. Кой да остане в тия села. И да построят здравни пунктове и училища - кой ще ходи в тях. Дядо казваше- Цървул стъпил на асфалт назад не се връща.!

«1234»

VIP
Подготовка за матура по английски език - В1 и В2
Индивидуална подготовка за матура по английски език, нива В1 и В2. Ще работим със съвременни материали, които покриват всички части на изпита. Обучението се извършва в две насоки: - Теоретична подготовка...
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.8 + 0.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook