Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на pecata

«171819202122232425»

Модернизира ли се обслужването на градския транспорт във Варна?
2019-12-04 21:55:21
Коментар: За България и двете услуги се предлагат от няколко финтек компании. Традиционните банки изостават в това отношение, но предполагам, че скоро и те ще навлязат. Ако искаш мога да проверя кой финтек поддържа гугъл за България. За стандартите си прав. ISO 18092(NFC) съдържа в себе си целия ISO 14443(RFID безконтактните карти)+още няколко допълнителни неща. Затова и няма проблеми да плащаш с телефон/часовник на ПОС терминали поддържащи RFID. Но мисля , че вече задълбаваме излишно. Факта е че нашата система за ГТ е глупава и осакатена.
Модернизира ли се обслужването на градския транспорт във Варна?
2019-12-04 21:33:34
Коментар: Chalky, възможности много ама…. Когато преди години казаха, че ще правят електронна билетна система бях обнадежден. Ние бяхме толкова назад от всички, че просто трябваше да изкопират някой добре работещ модел и да си оставят възможности за развитите и ъпдейт на системата. Е да де ама резултата го виждаме. И на мен ми е по изгодно да ползвам личния автомобил да ходя на работа. Хайде аз преди това карам жената на работа, оставяме лапето на детска градина и вечерта ги събирам, така че поне съвеста ми е чиста, че не пъувам сам в автомобила и не сме си взели по един автомобил за всеки член от семейството :) dobadoba, аз пък не виждам никакви проблеми в кръговите. Даже напоследък съм останал с впечатление, че хората се научиха как се кара в тях и вече всичко става по-бързо. Дават се мигачи, хората станаха по смели и не правят такива тапи при влизане. И за последния месец май само веднъж или два пъти видях някой да се върти през цялото кръгово от най-външната лента, което си е голям напредък.
Модернизира ли се обслужването на градския транспорт във Варна?
2019-12-04 21:11:23
Коментар: Име, и Гугъл Пей и Епъл Пей са налични в България. Втората я полвам постоянно и си работи чудесно на всички безконтактни терминали. NFC е вариация RFID (HF) и изполват една и съща честота и дори протоколите и стандартите им са еднакви. В случая няма непреодолима техническа трудност и несъвместимост.
Модернизира ли се обслужването на градския транспорт във Варна?
2019-12-04 20:25:21
Коментар: Име, по принцип в повечето теми съм бил съгласен с теб ама тук ме учудваш :) Дай сега за да запазим работата на 100-150 абсолютно излишни служители, да спрем да се развиваме, че и заплати да им плащаме. Кое точно ти се стори техническо невъзможно в плащането през телефона директно в автобуса на единичен билет или използването на предварително закупена витуална карта за определен брой пътувания. От повече от година не нося кредитни карти в себе си. В 90% случаите плащам с телефон и от време на време кеш. В Щатите съм пътувал точно с виртуална карта за метро. Нищо сложно технически няма. И като казах карта с определен брой пътувания ето ти пример защо сме още в миналия век. Защо трябва да си купувам месечна или някаква друга времева карта за определена линии/линия. Не може ли да си купя карта с 10 билета на цена 95ст единия(примерно) 30 на цена 90ст и т.н. Поле развитие и подозрение колкото искаш. Желание няма. Само увъртания.
Модернизира ли се обслужването на градския транспорт във Варна?
2019-12-04 16:23:26
Коментар: Провалът на така наречения интегриран градски транспорт е тотален. Досега трябваше да валят оставки начело с тази на кмета. -Ценообразуването е като от 90-те години -Ако системата наистина работеше отдавна трябваше да са си направили необходимите анализи, коя линия в кой период е натоварена и да сменят разписанието на автобусите. В момента или има претъпкани автобули или почти празни. -Разписанието може да се промени така че прикачването да стане по-удобно, а не както е сега да чакаш по 15-20 минути за автобус. -Кондуктурките са абсолютно излишни. Те трябва да играят ролята на контрола. -За толкова време така и не се положиха усилия да приучат хората да се качват само от първата врата. -Трябваше да се въведат опции не само за плащане през телефона( както беше с Tickey), но и самите билети и карти да бъдат в телефона и всичко да става безконтактно. Всичко написано по-горе е постижимо, но някой трябва да положи малко усилия.

«171819202122232425»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
2.2 + 2.3
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook