Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на pecata

«141516171819202122»

Как да намалим сметките за ток през зимата?
2019-12-18 15:59:43
Коментар: Викторе, честно казано не мисля, че ще има какъвто и да е ефект. Правил ли си екперимент да кажем за час или два да пуснеш даден уред. Да изключиш всичко друго и да видиш колко ток ще изхарчи. И после още веднъж, но този път с въпросното устройство. Друг е въпроса, че ако това нещо не работи с инвенторни мотори и реотани, то тогава май ще има ефект само при прахосмукачката
Бизнесът иска бакшиша да влезе в касовата бележка
2019-12-18 15:51:13
Коментар: Това отдавна си е вкарано в някои западни страни В Канада например даже е вкарано в мобилните терминали за карти и клиента сам си пише сумата на бакшиша, точно преди да набие пина. В щатите обикновенно най-отдолу на сметката си има къде да напише бакшиша и след той вече е включен в касовия бон. В Италия, Испяния, Португалия и Франция съм бил в заведения със задължителен бакшиш, но не съм се интересувал дали ги задължават по закон. За Испания съм сигурен, че не е задължително. Иначе процента си варира според страните и традициите. Обикновенно, където бакшиша е включен задъжително към сметката, е около 8%. Ако не е включен нормата е 10-15% зависи от заведението и качеството на обслужването.
Как да намалим сметките за ток през зимата?
2019-12-18 10:27:49
Коментар: Роби, вътре има един светодиот. Нищо повече. Преди няколко години бяха популярни устройствата, които се слагат в запалките на автомобилите и икономисвали гориво. Техния принцип беше същия. :) :) Проблема не е че цената за киловат час е висока. Проблема е в доходите. При ниски доходи процента на сметките е висок. А и повечето хора не могат да си позволят по-висок клас и съответно икомични уреди, дограма, изолация и т.н. От цялата статия най-полезния съвет, който видях е понижаването на зададената температурата, когато помещението не се използва и през нощта. Дали със таймер или със сензор за присъствие няма значение.
Блъснаха 76-годишна жена, пресичала варненския бул. „Васил Левски“
2019-12-17 16:46:25
Коментар: Отдавна не бях виждал някой да пресича булеварда. Това си е игра на рулетка. Дано се оправи бабето, че на тази възраст костите заздравяват трудно.
К. Костадинов: Престъпна група в Община Варна съдейства за укриване на местни данъци
2019-12-17 01:28:27
Коментар: Роби, този номер с N1 вървеше до 1-ви Януари 2019-та. След влизане в сила на новите данъци преференциите отпаднаха и си плащат като попове. Странно е че въпросния общински съветник не го знае. Лошото е че заради такива тарикати с джипове изгоряха и хората, които наистина вършеха работа с автомобилите си. А Костадинов не е точно копейкин. Той взема всичко каквото му се подхвърли. Рубли, долари, евро и т.н. Опортюнист от висша класа. Покрай един един колега съм имал няколко разговора с него . Не мога да отрека, че е умен и интелигентен, но оставя едно неприятно впечатление, че постоянно те преценява с какво може да си му от полза. И гледайки политическите му приставания, смятам че впечатленията ми са верни.

«141516171819202122»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.0 + 1.3
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook