Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на petar k

«141516171819202122»

Над 7000 тона храна отива на боклука след празниците
2017-04-18 11:21:58
Коментар: Абсолютно вярно. Феноменът е видим особено по време на предпразничното пазаруване - едни списъци, три вида салати, два вида мезета, мнооого алкохол и безалкохолни, с една дума - от всичко по много. Следващ етап - готвене. С някакъв маниакален устрем ден-два преди празника започва предстартовата надпревара колко можем да приготвим. На самият празник едва-едва хапваме и пийваме, убити от умора, но пък завидно удоволетворени от сервираното. Нищо, че след няколко дни престой в хладилника, всичко това ще отиде в боклука. Нищо, че сме похарчели седмичен бюджет за 1 ден.
Проф. Николай Денков: В момента нямаме достатъчно лекари за всяко едно училище
2017-02-28 10:55:43
Коментар: Сложете парамедици в училищата, оборудвайте кабинетите с неща за първа и неотложна помощ, дефибрилатори и т.н. В момента кабинетните училищни и градински сестри не са ефективни - при критична ситуация се изскват други мерки. Често стоят в кабинетите и слагат лепенка на ожулено коляно, което всеки възрастен може да направи.
РЗИ-Варна с над 200 проверки за пушене на закрито, няма глобени
2017-02-26 17:47:25
Коментар: Почти навсякъде се пуши, особено след 20 часа. Малко са хубавите заведения, в които не се пуши. Но пък - на документ са го докарали до нулев резултат. Победа за пушачите! НЕПУШАЧИТЕ И ЗАКОНЪТ - да си траят! Както всичко важно.....за съжаление.
Разследват смъртта на 11-годишното момиче, което почина след удар в корема в столично училище
2017-02-26 12:33:24
Коментар: Относно медицинският кабинет в детски градини и училища - трябва да има, но да е достъпен с ключ по всяко време от персонала в училище. А самото стоене на медицинска сестра в една стая в училище - не е много рационално. Дали има действителни наблюдения какво точно прави по време на работа? Както се оказва и в случая - неефективно. Един парамедик, който и да се занимава с децата по време на междучасията, ще бъде много по-ефективен на такова място.
Разследват смъртта на 11-годишното момиче, което почина след удар в корема в столично училище
2017-02-26 12:22:12
Коментар: Искрени съболезнования за детето! Относно вината - не е само на едно лице. От една страна родителите трябва да общуват с детето, да играят с него както у дома, така и навън - така детето ще се научи на общуване.Честа практика на майките и бащите - децата да търчат по площадките, а майките да си приказват сладко и да се провикват " Слез от там, че ще те прибера, не прави така, че ще те прибера..." С това се изчерпва общуването на площадката. От друга страна - училището е институцията, която също учи детето да общува с връстници и да работя в екип. Също така училището е длъжно!!!! да изясни за всяко дете още от първи клас какво е позволено и какво е забранено! А това не се прави или се прави само когато има проблем. Децата трябва да имат ежеседмично практически занимания по общуване или както щете да се нарекат. Това трябва да стане отгоре, разбира се. И трето - децата не бива да са сами, учителят има и без това намалено работно време - а междучасията са за децата. През тях учителят може да разговаря с децата, да ги организира в игри, дискусии, ... Изобщо звънецът е край на урочна работа, но не и на работата на учителя! Това трябва да стане ясно и със закон. А какво се случва в училище в междучасията - почти навсякъде е ад, истински ад!

«141516171819202122»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.7 + 2.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook