Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Маршрутни промени, затворени булеварди и безплатна синя зона на 24 май във Варна

Петък, 24 Май 2024 07:18
Източник: Moreto.net   
Сн.: Moreto.net
Община Варна въвежда промени в движението на пътни превозни средства в централната част на града във връзка с честването на 24 май.

Площад „Св. св. Кирил и Методий” ще бъде затворен за движение от 07:50 часа до приключване на мероприятието (около 14:00 часа), както и следните участъци от булевардите:

1. Бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”;

2. Бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. св. Кирил и Методий”;

3. Бул. „Христо Ботев” - от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”.

От 09:00 часа на 24.05.2024 г. до приключване на мероприятието (около 14:00 часа) се преустановява движението на ППС, както следва:

Бул. „Христо Ботев” - от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”;

Бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. св. Кирил и Методий”;

Бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. св. Кирил и Методий” до кръстовището с бул. „Сливница”;

Бул. „Осми Приморски полк” - от кръстовището с бул. „Сливница” до кръстовището с бул. „Цар Освободител”;

Бул. „Княз Борис I” - от кръстовището с бул. „Цар Освободител” до кръстовището с бул. „Сливница”;

Бул. „Сливница” – от сградата на Община Варна до кръстовището с бул. „Княз Борис I”;

Ул. „Братя Миладинови” - от кръстовището с бул. „Осми Приморски полк” до кръстовището с бул. „Княз Борис I”;

Ул. „Македония” - от кръстовището с бул. „Осми Приморски полк” до кръстовището с бул. „Ген. Колев”.

Бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с ул. „Отец Паисий” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”;

Ул. „Македония” - в частта от кръстовището с бул. „Осми Приморски полк“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I”;

Ул. „Д-р Пискюлиев” - от кръстовището с бул. „Христо Ботев” до кръстовището с ул. „Георги Бенковски”;

Ул. „Бачо Киро“ – от кръстовището с ул. „Русе“ до кръстовището с бул. Христо Ботев“;

Ул. „Шипка“ – от кръстовището с ул. „Хан Аспарух“ до кръстовището с бул. „Мария Луиза“;

Ул. „Антим I“ – от кръстовището с бул. „Съборни“ до кръстовището с бул. „Мария Луиза“.

В посочените отсечки не е позволено напречно пресичане на булевардите.

Във връзка с честването на 24 май „Градски транспорт“ ЕАД – Варна въвежда маршрутни промени и допълнителни курсове по някои от линиите на обществения транспорт в морската столица.

От 08:00 до 14:00 часа ще бъде преустановено движението на площад „Св. св. Кирил и Методий“. От 08:00 до 09:00 часа автобусните линии ще преминават по бул. „Съборни“ и ул. „Антим I“.

От 09:00 часа до приключване на мероприятието ще бъдат въведени следните маршрутни промени:

След 07:30 часа до приключване на мероприятието тролейбусни линии №82 и №88 ще се обслужват до и от сп. „Нептун”. Допълнителни курсове са предвидени от сп. ТИС Север до сп. „Нептун“ в 08:26, 08:50, 09:12, 09:38, 10:00 часа.

Автобусните линии от жп гарата в посока кв. "Вл. Варненчик" ще се движат по ул. „Ал. Дякович“, ул. „Кракра”, ул. „Дрин”, ул. „Д-р Пискюлиев“, бул. „Вл. Варненчик”, след което ще продължават по утвърдения си маршрут.

Автобусните линии от жп гарата в посока сп. „Явор“ (№7), сп. „Почивка“ (№39), кв. „Виница“ (№31 и №31А), кв. „Левски“ и кв. „Бриз“ (№12, №13), както и за курортните комплекси (№9, №109) ще се движат по бул. „Приморски“, бул. „Цар Освободител“ или по „Княз Борис I“ за съответния маршрут. Линия №10 ще се движи по ул. „Ал. Дякович“, ул. „Кракра“, ул. „Дрин“, ул. „Д-р Пискюлиев“, ул. „Отец Паисий“, след което продължава по редовния си маршрут.

Автобусите по линия №14 в посока сп. „Почивка” при кръстовището на бул. „Сливница“ с ул. „Отец Паисий“ завиват наляво, при кръстовището с бул. „Цар Освободител“ - надясно, а на бул. „Княз Борис I“ се включват по утвърдения си маршрут.

Автобусните линии в посока сп. „Почивка” (№148) и курортните комплекси (№409) след сп. „Патриарх Евтимий“ продължават наляво по ул. „Отец Паисий” и бул. „Цар Освободител”. На кръстовището с бул. "Осми приморски полк" линия №148 ще се включи в обичайния си маршрут. На кръстовището с бул. „Княз Борис I“ линия №409 също се включва в утвърдения си маршрут и в двете посоки.

Автобусните линии от сп. „Почивка“ в посока кв. "Вл. Варненчик" ще се движат по бул. „Осми приморски полк”, бул. „Цар Освободител”, ул. „Отец Паисий”, след което продължават по маршрута си.

Автобусни линии с номера 18, 22, 41 след спирка „Автогара“ ще завиват надясно по локалното платно на бул. „Левски“, а на кръговото кръстовище с ул. „Девня“ ще завиват наляво в посока жп гара. След кръговото кръстовище на ул. „Девня“ завиват надясно в посока бул. „Хр. Ботев“. Автобусите ще обслужват спирка „Благой Касабов“ (вдясно до паркинга).

От Общинско предприятие „Паркинги и синя зона“ съобщават, че на 24 май зоната за краткотрайно паркиране няма да работи и автомобилите няма да бъдат таксувани.

Припомняме, че празничната програма започва в 10:00 ч. на пл. „Св. св. Кирил и Методий“, където ще бъде издигнато българското знаме.

Предвидена е фолклорна композиция с участието на над 700 деца от училища, читалища и фолклорни ансамбли. За първи път ще бъде изпълнен „Танц на буквите“, а в небето по традиция ще полетят цветни балони с буквите от българската азбука.

Под звуците на химна на българската просвета „Върви, народе възродени“ в изпълнение на духовите оркестри на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ и на Военноморските сили ще тръгне празничното шествие. Тази година в него ще участват 121 блока с представители на детски градини, училища, университети, културни и научни институти. Кметът на Варна Благомир Коцев ще поведе шествието заедно с официалните лица и носителите на Награди „Варна“ за 2024 г.

Традиционно на второ място ще преминат ученици и учители от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", които честват своя патронен празник на този ден. Следват училищата, които са носители на Награда „Варна“, както и такива, които отбелязват кръгли годишнини или юбилеи. Успоредно с тях ще се движи и колона от деца, учители и родители от детските градини на Варна. В края ще преминат и блоковете на висшите училища и духовият оркестър на Военноморските сили.

Шествието ще се движи по двете платна на бул. „Мария Луиза“, ще премине пред Община Варна и ще продължи организирано в две посоки. Движещите се в дясното платно ще се отклонят по бул. „Сливница” до входа на Икономически университет – Варна. Движещите се в лявото платно продължават по бул. „Осми Приморски полк” до кръстовището с бул. „Цар Освободител”.

В 13:00 часа на входа на входа на Морската градина ще се извие празнично хоро с участието на фолклорен ансамбъл „Варна“.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Избори
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Варна и Черноморие
Музеят на мозайките в Девня отбелязва рожден ден с вход свободен в събота
Петък, 14 Юни 2024 17:18
С Ден на отворени врати и ВХОД СВОБОДЕН за всички посетители (от 10:00 до 16:00 ч.) Музеят на мозайките в Девня ще отбележи 38-мия си рожден ден на 15 юни/ На тази дата през 1986 г. уникалният музей,...
ФК Спартак Варна представя първото попълнение в лятната селекция - Мартин Величков
Петък, 14 Юни 2024 16:37
24-годишният талантлив вратар подписва договор с клуба за следващите две години. Величков, който е висок 193 см и е роден в София, започва футболната си кариера в Славия. През годините натрупа ценен опит...
Във Варна ще се проведе Национален турнир по плуване за деца с ментални, сензорни и двигателни нарушения
Петък, 14 Юни 2024 15:02
На 16 юни във Варна ще се проведе II Национален турнир поплуване за деца и юноши с ментални, сензорни и двигателни нарушения, научи Moreto.net Турнирът се организира от СК „Плувай с мен“ с активната...
Осъдиха ясновидка от Варненско, предлагала "разваляне на любовни магии"
Петък, 14 Юни 2024 14:37
35-годишна жена от Варненско бе призната за виновна, че в периода от 15-ти до 25-ти април 2020 г., при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила заблуждение...
Съвременни артисти от цял свят ще търсят възможности за ново сценично пространство във Варна
Петък, 14 Юни 2024 14:12
Артисти от цял свят пристигат във Варна, за да подкрепят идеята за създаване на ново сценично пространство за танц и други съвременни изпълнителски изкуства в града. На 16 и 17 юни творци от 15 държави...
Ученици от варненското ОУ „Г. С. Раковски“ са Републикански шампиони по лека атлетика
Петък, 14 Юни 2024 13:44
Първенство по лека атлетика от Ученически игри 2023/2024 г. за момичета 5-7 клас се проведе в град Сливен в периода 06-07.06.2024г. Отборът на Основно училище "Георги Сава Раковски"- Варна момичета...
Слънцето се завръща утре по морето
Петък, 14 Юни 2024 13:06
До полунощ валежите и в Източна България ще спрат. След полунощ облачността и там ще се разкъса и ще намалее и до сутринта в цялата страна ще бъде предимно ясно. Северозападният вятър ще отслабне. Утре...
Министерството на туризма и АКБ обсъдиха възможностите пред къмпинг туризма
Петък, 14 Юни 2024 12:39
Министърът на туризма Евтим Милошев и Асоциацията на къмпингите в България (АКБ) обсъдиха възможностите и перспективите пред къмпинг туризма в страната, съобщиха от пресцентъра на туристическото министерство. На...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Най-четено от Варна и Черноморие 1 2 3
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
2.9 + 1.9
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook