Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Представяне  Рекламни позиции  Цени - импресии  Цени - ротация  Отстъпки  VIP позиции  Аудитория  Речник  Калкулатор Избори

Речник на термините

Речник на термините

Представяме Ви кратък речник на някой от основните термини в интернет рекламата, които се надяваме да ви бъдат полезни.

Рекламна позиция: Определена зона (място) в сайта, предназначено за поставяне на реклама. Обикновено всеки сайт има няколко рекламни позиции с различно местоположение, форма, рамер и цена. (виж червените зони на илюстрацията в дясно)

Банер: Това е рекламното "каре", което носи вашето послание. Банерът може да бъде статичен или анимиран. Банерът е с определен (стандартен) размер, така че да се "постави" на определената за това рекламна позиция в сайта.

Импресия: Термин, който може да се каже, че е синоним на думата показване. Импресиите са броя на показванията на банера или на друга рекламна форма.

% ротация: това е делът на вашата реклама от общия брой импресии (показвания) на съответната рекламна позиция. Пример: 20% ротация означава, че вашата реклама ще се покаже 20 пъти на всеки 100 излъчвания. (или средно веднъж на всеки 5 излъчвания)

Клик: натискане с мишката върху банера или друга рекламна форма. Всеки клик върху рекламна форма обикновено прехвърля потребителя в сайта на рекламодателя.

CPM (Cost per Mille): Цена за 1000 импресии (показвания). Стандартен метод за представяне на цена на дадена рекламна позиция, приет и прилаган от почти всички интернет медии. Това дава възможност на рекламодателя за бързо и удобно сравняване на цените на аналогични рекламни позиции в различни сайтове.

Уникални посетители (unique visitors): стойност, показваща колко различни потребителя са посетили сайта за определен период - ден, седмица, месец и т.н. Независимо колко пъти ще посети сайта даден потребител и колко страници ще разгледа, потребителят се отчита като един уникален.

Посещения (visits): стойност, показваща колко пъти е бил посетен даден сайт за определен период - ден, седмица, месец и т.н.

Разгледани страници (Page views): стойност, показваща колко страници се разглеждат в даден сайт за определен период - ден, седмица, месец и т.н.

Схема на банер позициите в Moreto.net
представяне  позиции  цени-импресии  цени-ротация  отстъпки  vip позиции  аудитория  речник  калкулатор
Избори - местни, парламентарни, президентски     Изтегли тарифа - ИЗБОРИ, Юни 2024

Списък със сключените договори от Морето ООД с ПП, КП и ИК във връзка избори юни 2024
Специални отстъпки за "Образование", "Квалификация", "Здраве", "Спорт" и "Култура"
Като обществено и социално отговорна компания, Moreto.net предлага специална отстъпка за рекламни кампании, касаещи услуги и продукти в сферите Образование, Квалификация, Здраве, Спорт и Култура
* отстъпката се прилага единствено за банер позициите
* отстъпката НЕ е валидна за "здравно-козметични" продукти или услуги


За контакти: Инна Георгиева, Теодоси Бялков, тел. 089 78 78 504, 052 / 481 362Изтегли тарифите от ТУК

Изтегли тарифа - ИЗБОРИ, Юни 2024

Изтегли параметри и примери за брандиране от ТУК
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.8 + 1.9
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook