Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Tina

«123456789»

Абсурдите на здравната система костваха живота на варненец
2011-05-07 15:37:30
Коментар: iaia, надявам се никога да не ми се случи, било то до лечебно заведение или не....но само ще ви кажа, че предпочитам тази "добра душа" да се обади на бърза помощ веднага. Ако лекарите в поликлиниката или минувачите край нея могат да вършат работата на лекарите от бърза помощ и спешно отделение- нямаше да има отделно ДКЦ-та и спешни и интензивни отделения и лекари. Знаете ли , че едно обаждане до бърза помощ, в което предадете неправилна информация за ситуацията може да коства живота на човек. Има различни линейки, които са оборудвани с различни апаратури... , с които се спасява човешки живот, има различни видове екипи, които са обучени да се справят според сложността на ситуацията....лекарите от поликлиниката могат да ви проверят пулс, дишане, кръвно и да ви поставят диагноза, те са диагнотици( ДКЦ- диагностично-консултативен център) това не е Спешно отделение. Там се поставят диагнози и се лекуват заболявания, не се спасява пряко човешки живот. Малко размих нещата с този коментар. Но има толкова много неща, от които ние си нямаме понятие...не можем с лека ръка да раздаваме правосъдие, просто защото не сме достатъчно компетентни...Ако имаше човек с бяла престилка до него, пак не се знае, дали е шя да оцелее....И ак обеше така -там да имаше лекар от ДКЦ-то и човекът пак си бепе отишъл, нямаше да похвалите лекаря, че се е опитал да помогне, а щяхте да го разпънете на кръст и да го обвините за всичко! Хората са озлобени, търсят само интриги, предпочитат да хулят, вместо да поемат отговроност, предпочитат да хвърлят камъни в чуждия двор, отколкото да си оправят собствената градина...това е жалко съществуване. И според мен по-доброто пожелание е не следващия път лекар да излезе, а дано не се случват такива неща! Не мислите ли?!
Абсурдите на здравната система костваха живота на варненец
2011-05-07 15:25:11
Коментар: Варненец, не сме ние хората, които могат да променят нещата, не сме ние тези, които определят законите били писани или неписани.....и с това се изразява "връзването на ръце" Да, думите са ми странни, защото не съм била там, за да знам какво точно се е случило...и не мога да кажа лекарите са виновни, че не са се притекли на помощ или зяпачите са виновни, защото не са се обадили веднага на бърза помощ, защото не знам кое е истина.....Чела съм и статии, в които се пише колко от сигналите подадени на телефоните 112 и 150 са фалшиви сигнали, но никой не се възмущава от това, че някой си се гаври с бърза помощ и ангажира линейка за такси. Никой не се възмущава от това, че малцинствата ядат парите на здравноосигурените, като се преглеждат денонощно и безплатно в спешно отделение....монетата винаги е с две страни!
Абсурдите на здравната система костваха живота на варненец
2011-05-06 23:49:11
Коментар: Всеки казва, че линейката дошла 10 -20-60 минути след инцидента...някой запитал ли се е всъщност Кой и КОГА се е обадил на бърза помощ? Спешната помощ е безплатна!- така че за какви пари се говори тук? Според вас какво биха могли да направят лекарите от поликлиниката?! Та това е поликлиника, а не спешно отделение! То ако можеше всеки да спасява човешки живот, нямаше да има различни лекари и нямаше да има различни звенаи нямаше да има линейки, а всеки щесе да ползва собствен автомобил или такси. Някой знае ли от какво е починал човека? Ми то меже за секунди да е станало... Колкото би направил един лекар от поликлникат, толкова би могъл да направи и всеки един от "загрижените" зяпачи!!! Нали всички сравнявате българското здравеопазване и системата ни с европейската и американската...ами хайде като гледате много филми, да бяхте спасиили човека като по филмите!!! Не Боже опази от лекарите като нашите, а Боже опази от сеирджии!!!!!!!
Неосигурени пълнят Спешния център
2011-05-03 14:35:24
Коментар: Просто трябва да направят такса и в спешното...както си плащаш потребителска на личния лекар.....а за неосигурените да има друга тарифа...То е ясно ако българина му се дава безплатно ще ти се качи на главата, ако си плаща ти има уважението..... То е ясно нямаш личен лекар, не си от града, н еси от страната, имаш личен лекар, но защото да го търсиш "той за нищо не става", на работа си от понеделник до петъл и къде...ееее в спешното, там е безплатно.
Двегодишно дете и млада жена оцеляха по чудо при катастрофа във Варна
2011-04-27 23:43:05
Коментар: Интересно как винаги журналистите разбират 1ви за инцидентите??????!!!!! Вместо сеирджиите да звънят на кабеларките за някой друг лев, да звънят 1во на бърза помощ!!!!

«123456789»

VIP
Нощувка 70лв. - капацитет - 5 човека до ВИНС, Морско училище
Двустаен за нощувки до Спортна зала, ВИНС, Морско училище, Морска градина. Дневна с кухн.бокс - диван разтегателен/тип спалня/, хладилник, вградена фурна, керамични котлони. Спалня - комплект спалня, гардероб...
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.5 + 1.0
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook