Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на zlati

«23456789»

Илиана Раева подаде оставка
2012-09-13 02:43:43
Коментар: Никой не я съди. Просто времето доказа, че до този момент по-добра от Нешка няма. А съдниците бяха те - нейните ученички, които не без нейна помощ станаха европейски и световни шампионки. За съжаление, завистта е лош и несправедлив съдия.
4578 ученици са изпаднали от клас
2012-09-02 14:59:31
Коментар: Работата на учителите е да преподават, а не да разработват стратегии за без пари. Стратегиите да ги разработват чиновниците в МОМН и РИО, които цял ден се чудят какво да правят. Училището ще стане привлекателно само тогава, когато ученикът получи в него знания и умения, които му дават възможност да се реализира на пазара на труда. След завършването на коя професионална гимназия децата започват да работят по специалността си и да получават заплати, осигуряващи им достоен живот? Средното образование беше реформирано така, че след завършването му да кандидтстваш във ВУЗ. Например, ІІІ ПМГ. Какъв ще станеш, след като я завършиш? Правено ли е изследване, колко от учениците, завършили тази гимназия, са започнали да работят благодарение на знанията ,получени в нея? За какви специалисти ги готвят, че изучават на академично ниво, биология, география, химия? Стратегията на МОМН, а не на учителите, трябва да е в тази посока - закриване на всички ялови образователни структури и създаване на средни училища с практическа насоченост. Елитни гимназии, след завършването на които децата следват във ВУЗ. Закриване и на яловите висши учебни заведения, които произвеждат безработни с дипломи на висшисти.
Родните учители намаляват, средната им възраст стигнала 50 години
2012-09-02 14:29:10
Коментар: Пари за по-високи заплати има, особено в големите училища във Варна. Но е парадокс, че откакто са въведени делегираните бюджети, заплатите на учителите не са повишени с нито стотинка. Парите се източват чрез познатите схеми - обществени поръчки, които се възлагат на близки до шефовете и шефовете им фирми, задължителни за учителите екскурзии и изнесени педагогически съвети, ремонти до дупка, безплатни закуски, безлатни учебници - все схемаджийски истории. Купиха видеокамери, а сега щели да купуват дрегери или нещо подобно. А имаше и безумна идея на общината училищата да плащали по 60 000 такса боклук. Смятайте колко ще е чистата печалба за фирмата и какви ще са комисионните за радетелите на тези "светли идеи". Та затова няма пари за заплати. И Такева да млъкне с нейните 30 лева. Крайно време е да се пенсионира, след като си затваря очите пред истинските проблеми за липсата на пари в образованието. Пари има, но се крадат.
Трима служители на общината със стипендии за безплатно обучение във Варненския свободен университет
2012-08-24 16:09:57
Коментар: Стипендиите Анна Недялкова от личните си авоари ли ще ги плаща? Защото аз не съм съгласна да издържам общинари при толкова много безработни не с едно, а с по-няколко висши образования? Крайно време е в Община Варна да престанат да провеждат квазиконкурси, които се печелят от снахата, балдъзата, племенника и да започнат да назначават хора с образование, квалификация и морал.
Разследват директора на Строителната гимназия за длъжностно присвояване
2012-08-06 22:04:11
Коментар: Трябва да се направи проверка от Сметната палата на всички директори за периода след въвеждане на делегираните бюджети. Макар че в училищата влизат много средства, учителите не са получили увеличение на заплатите, а чрез различни схеми / най-вече ремонтни дейности/ се източват средствата от бюджета на училището, като ремонтите са завишени с не по-малко от 100% над реалната цена.

«23456789»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.4 + 0.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook