Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на разум

«5678910111213»

Боклукът на Сицилия тръгва за Варна
2016-07-21 11:05:12
Коментар: Сетихте се да пуснете статия, като няма накъде вече...
Избраха Виктор Бузев за главен архитект на Варна
2016-07-06 19:56:38
Коментар: Бузев явно е разтворил бузките за "някой" по-мастит бизнесмен от него
Нови рибни ресторанти и детски кът заработват край Морска гара във Варна
2016-06-30 17:37:43
Коментар: Разберете че това ПРОСТО да се прави нещо, и това да се прави нещо ПРАВИЛНО са различни неща... Може ли изобщо във Варна да има парк без заведения и без някой да ти натриса досадната си музика?? Да седнеш някъде на спокойствие? Всичко ли трябва да се комерсиализира? Нещо ПРОСТО за хората ще се направи ли, без някакви условности?
"Плаващите кейове" на Кристо станаха жертва на успеха си
2016-06-23 14:51:10
Коментар: #кафе - Помисли какво би станало ако той навремето е останал в България... Помисли за репресиите на комунизма срещу интелигенцията и артистите.. Умишленото изпростяване на раята.. Дали ако беше останал тук сега нямаше да живее в мизерия... а ние да цъкаме с езици...ей колко добре рисува тоя, пък никой не го оценява. И пак щяхме да сме недоволни. Не бива да търсим вина в него - как да чувства принадлежност към държава, която репресира това, което той обича? Просто в момента българина не разбира какво се случва... но и той не е виновен... защото тук тези неща просто.. не са се случили. Толкова движения и идеи във световен мащаб са останали скрити за нас през годините... отново... просто не са се случили тук. А няма как да знаем какво е мотика, когато не сме виждали мотика, нали? #Nina - изкуството е повече от красива картинка с позитивно послание, както масово се счита тук. Модерното изкуство се усеща със сетивата... и има за цел да въздейства на участника в него..защото в тези неща ти не си зрител, ти си участник. Може да всее в теб страх.. възхищение, неудобство.. да те накара да помислиш върху дадена тема. Често даденото творение е отворено за интерпретация... всеки го разбира по собствен начин. Акцента е на въздействието, не на красотата. И тук българската и световната дефиниция за изкуство се разминават. Защо - обясних по горе. Единственото което не харесвам в проекта е, че със сигурност има негативен ефект от екологична гледна точка. Няма как нещо толкова масивно, с толкова народ минаващ по него да не генерира отпадъци на такова красиво място..
И Варна с квартал на занаятите и изкуствата като пловдивския „Капана“
2016-06-14 14:35:22
Коментар: @Niko - Традиционни български занаяти винаги може да се практикуват, макар и демонстративно. Във музея на стара Варна до малките римски терми има доста примери за това, как градът ни е се е развил с тези занаяти. А със сигурност от културата няма да направим повече пари отколкото от хотели и пияни и дрогирани англичани.... но измежду 2те, ти кое би избрал? :) Капана в Пловдив е наистина страхотно пространство, изцяло пешеходна зона, и в нея се провеждат множество фестивали и мероприятия. Ние тук просто нямаме аналог и никой няма интерес да организира подобни културни събития във Варна. Въпреки че съм крайно скептичен към Портних, смятам че прави нещо много полезно за града със обновяването на зоната от центъра до Морска гара. Ако и това се случи със сигурност ще е от полза за града ни!

«5678910111213»

VIP
Купува ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ област Добрич и Варна
ВЕСЕЛИНА НД-06 ЕООД купува обработваема земеделска земя във всички общини на област ДОБРИЧ и ВАРНА на най-добри цени. Съдействие по изготвяне на всички документи при покупка и продажба на земеделски имоти....
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.5 + 0.7
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook