Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Mitko Ivanov

«5678910111213»

50 000 тона асфалт са положени на новия бул. "Левски" във Варна (снимки)
2019-04-08 21:05:25
Коментар: Много скъпа градостроителна грешка.
След недоволство премахнаха светофар във Варна
2019-04-07 00:33:01
Коментар: Хора с тежки чанти къде ще минават? Сега ще бягат по пътното платно. Община пак доказва, че трафик е по-важен нежели живот на хора. "Причината – недоволство от страна на шофьорите" т.е. сега объкновени хора ще решават вопроси свързани с пътна безопасност? Вие кога например имате здравословен проблем, събирате общо събрание пред блока от соседи за да назначат ви лечение? или отивате при специалист (лекар)? И защо всички се грижат за шофьори? Той сиди в кола, с климатик и музика, а пешеходци трябва да страдат и понякога загиват? С подобно мисленето винаги сме на първо място по загиналите на пътя в ЕС.
Започнаха задръствания по новооткрито кръгово кръстовище във Варна
2019-04-03 22:22:08
Коментар: Проблеми с трафика в града решават не с магистрали който разделят град на части и още повече ще стимулира хора да се предвижват с кола, а с удобен и редовен градски транспорт и с достъпна пешеходна инфраструктура. Когато в града правиш магистрали и пасарелки, получаваш само допълнителен трафик и пак задръствания, това разбрали в развити държави, но явно сме не способни да почерпим опит от други страни, трябва да направим собствените си грешки.
Зацветяването във Варна продължава (снимки)
2019-03-27 16:15:57
Коментар: Всяка пролет хиляди робтници към общината във всички държави, в единен порив се хвърлят да засаждат с цветя улиците на града. През есента този процес се повтаря, едногодишните растения се изкопават и се отправят към кофата. Никой не знае кога именно е възникнала тази традиция, но нещо ми подсказва, че е от времето, когато се е решило да се боядисват в бяло стъблата на дърветата и бордюрите. Защо никой не си задава въпроса дали това е красиво, има ли други варианти и най-важното колко струва тази красота. А струва скъпо, като се има предвид, че има и друга алтернатива – многогодишни растения. За сезонното озеленяване е нужно да се намерят и закупят растения, да се поливат, да се засаждат, да ги ухажваш и накрая да ги прибереш преди зимата. Всяка година. Това са стотици човекочаса и милиони похарчени пари всеки път за едно и също. За засаждането на многогодишни растения е необходимо веднъж да бъдат закупени и после да се засадят зелени. А ако се вземат диворастящи храсти или треви, обслужването им ще се сведе до минимум. Единственото условие за подобно озеленяване е да се намери специалист по ландшафтен дизайн и ще се сдобиете с разнообразие от трева или храсти. Ако всичко се засади с еднотипни растения ще бъде голяма скука.
Започна пролетно засаждане на дървета и цветя в район „Младост“
2019-03-19 21:14:58
Коментар: Всяка пролет хиляди робтници към общината във всички държави, в единен порив се хвърлят да засаждат с цветя улиците на града. През есента този процес се повтаря, едногодишните растения се изкопават и се отправят към кофата. Никой не знае кога именно е възникнала тази традиция. Защо никой не си задава въпроса дали това е красиво, има ли други варианти и най-важното колко струва тази красота. А струва скъпо, като се има предвид, че има и друга алтернатива – многогодишни растения. За сезонното озеленяване е нужно да се намерят и закупят растения, да се поливат, да се засаждат, да ги ухажваш и накрая да ги прибереш преди зимата. Всяка година. Това са стотици човекочаса и милиони похарчени пари всеки път за едно и също. За засаждането на многогодишни растения е необходимо веднъж да бъдат закупени и после да се засадят зелени. А ако се вземат диворастящи храсти или треви, обслужването им ще се сведе до минимум. Единственото условие за подобно озеленяване е да се намери специалист по ландшафтен дизайн и ще се сдобиете с разнообразие от трева или храсти. Ако всичко се засади с еднотипни растения ще бъде голяма скука.

«5678910111213»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.6 + 0.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook