Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Плувецът Максим Манолов: Сърцето ми подсказваше, че ще стана шампион в Австрия!

Четвъртък, 11 Април 2024 12:57
Източник: Moreto.net   
Роден да побеждава! Мотото е на 100 % валидно за плувеца на шампиона ПСК „Черно море” Максим Манолов, чийто личен треньор е Никола Петров. Доказва го непрекъснато с още и още върхови резултати.

Най-новата порция успехи, гарнирана с целенасочена подготовка и максимална себеотдаденост, дойде само преди броени дни от Грац.

Вторият по големина град в Австрия, не по-малко величествен от Виена и пряко свързан с българската история. В Грац е прекарал последните години от живота си първият български княз след Освобождението Александър Батенбрег!

В Грац с националния отбор на България Манолов участва в традиционно силния международен турнир по плуване Multinations. Равносметката от представянето на варненеца е 3 златни медала на 50, 100 и 200 м бруст и първо място с националната щафета на 4 х 100 м съчетано плуване.

Максим Манолов финишира за 2:15.36 мин. на 200 м бруст , а след него се наредиха Керем Илйем (Турция) и Евангелос Нтумас (Гърция). Българският плувец продължи доминацията си в дисциплината с успех и на 100 м с време 1:01.72 мин. Манолов изпревари с 0.92 сек. Нтумас и с 1.48 сек финиширалия на трето място Ян Гажда от Полша. На 50 м бруст състезателят на ПСК "Черно море" отново беше далеч пред конкурентите с време 28.02 сек. След него останаха Николаос Литрас от Гърция (+0.88 сек.) и Еге Алтай от Турция (+1.03 сек.).

„В Австрия най-големите ми конкуренти бяха турчинът - Керем Илейм и Евангелос Нтумас от Гърция. Имах нагласа че ще стана първи, сърцето ми го подсказваше! По времена и на трите дисциплини бях с най-добри резултати.

Организацията на турнира беше много добра, още миналата година забелязах, че всичко е изпипано до най-малкия детайл и не стават грешки, също както на големи първенства”, коментира Максим Манолов.

Варненецът споделя, че преди важни форуми, за да постигне концентрация, елиминира всички незначителни и негативни факти.

„Най-важното нещо, което правя е, че си представям как трябва да мине всяко плуване - по отделно. И после, като дойде време за старта, се старая да го изпълня, така както съм го мислил. Сега ще имам няколко дни почивка и веднага започваме с нов тренировъчен цикъл, в който ще наблегнем на силата и бързината още повече. Целите, които съм си поставил, са ясни, в главата ми са, но не желая да ги споделям, защото е на лош късмет”, казва през смях черноморецът, макар и да споделя, че не е суеверен.

Макси е запленен от чара и богатата история на Грац. „Градът има невероятна архитектура. Всяка сграда в центъра е произведение на изкуството и крие богата история! Изключително чист и подреден град. Градският транспорт и велосипедите са основни начини за придвижване, което беше страхотно!”, въодушевен е Максим.

Само на няколко километра от града се шири селището Тал, родното място на киноиконата Арнолд Шварценегер. Местните жители са направили музей в негова чест, посветен на живота и кариерата на величието. В Грац завършва образованието си един от най-великите изобретатели в човешката история – Никола Тесла. Следва електроинженерство в Политехническия университет.

След кратката глътка релакс успешният варненски плувец отново ще концентрира усилията си, за да покори нови върхове. Цел № 1, която си е поставил, е да участва на еврошампионата по плуване за състезатели под 18 г. Първенството е в началото на юли в латвийската столица Вилнюс.


Успехите на талантливия варненец са плод на целенасочена работа с личния му треньор Никола Петров. Но пръст има и съдбата. Макси е син на една от най-очарователните и успешни треньорки в БГ плуването – Меглена Николова, наставник в ПСК „Черно море”.

Носителят на над 100 медала от държавни първенства и турнири споделя, че със своя личен треньор непрекъснато обсъждат настоящето и бъдещето.

Между плувец и треньор има перфектна спойка, следват еднакви цели и интереси. Изключително мощна подкрепа Макси получава и от своята майка, която винаги е до него. „Много разчитам на нея, както и тя на мен, разбираме се отлично. Тя беше човекът, който още от дете ме надъха да се запиша да плувам и това беше най доброто решение за мен. Винаги ще й бъда благодарен!”, вълнува се състезателят на ПСК „Черно море”.

В по-далечна перспектива Максим Манолов се подготвя да следва в университет в Америка. В момента е отличник и голяма гордост за своите учители в ГПЧЕ “Йоан Екзарх” във Варна, в паралелка с френски и английски.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Варна и Черноморие
Важна информация за управителите на етажна собственост и собственици на кучета и котки във Варна
Четвъртък, 25 Април 2024 11:49
Администрацията на Район „Приморски“ напомня, че в срок до 30.04. на всяка година управителят или председателят на управителния съвет на етажната собственост, изготвя отчет за отглежданите домашни животни...
Община Варна организира информационна среща за проектите по фонд “Култура”
Четвъртък, 25 Април 2024 11:23
Община Варна организира информационна среща по повод обявената сесия за набиране на проекти по фонд “Култура”. Събитието ще се проведе на 26 април, петък, от 16:00 ч. до 17:30 ч. в зала “Пленарна” на...
Депутатите решават на кои плажове да се осигури достъп на хората с увреждания
Четвъртък, 25 Април 2024 10:05
Първа точка в дневния ред на днешното заседание на Народното събрание са промените в Закона за Черноморското крайбрежие. Целта им е да се улесни достъпа на хора с увреждания до морския плаж. Министрите...
Милчо Талев открива изложба „Забравени пейзажи“ във Варна
Четвъртък, 25 Април 2024 09:52
От 25 април галерия "Ларго" ще представи за първи със самостоятелна изложба във Варна Милчо Талев. Експозицията се нарича „Забравени пейзажи“ и представя около 20 живописни платна, повечето създадени...
"Граф Монте Кристо" на сцената на Летен театър - Варна през юни
Понеделник, 22 Април 2024 08:14
Младежки театър "Николай Бинев" ще представи на 27 юни в Летен театър - Варна "Граф Монте Кристо" по едноименния роман на Александър Дюма - баща Билетите са в продажба на каси Българан, Дворец на културата...
Вдъхновяващите личности на Варна: Жените в ИТ сектора
Вторник, 23 Април 2024 08:06
Въпреки стремежа на компаниите към равенство, приобщаване и многообразие, процентът на професионалистите от нежния пол в ИТ индустрията в световен мащаб остава все още значително по-нисък в сравнение с...
Общинският съвет във Варна заседава, решава за новите правила за ел. тротинетки
Четвъртък, 25 Април 2024 07:52
Общинският съвет се събира на редовно заседание в днес- 25 април, в 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Съветниците ще определят кои ще...
Най-важното от Варна във вчерашния 24 април
Четвъртък, 25 Април 2024 07:34
Раздават ръкавици и чували за мащабното почистване във Варна В районите „Приморски“, „Одесос“, „Вл. Варненчик“, „Аспарухово“ и „Младост“ консумативи вече се раздават, като това ще продължи във всички...
Търси в новини:
678910111213141516

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Най-четено от Варна и Черноморие 1 2 3
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.8 + 1.1
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook