Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Интерактивна карта показва магазините със сирене за 12,90 и кашкавал за 15,90 лв.

Неделя, 4 Юни 2023 12:44
Източник: Moreto.net   
Интерактивна карта показва точното местоположение на всеки от магазините, който предлага млечните продукти на „Ел Би Булгарикум“ на преференциалните цени.

Тя се зарежда при отварянето на сайта на държавното дружество (lbbulgaricum.bg) и цели да улесни потребителите, които са се увеличили в пъти през последните месеци.

Продуктите на Ел Би вече се продават в 112 магазина на ЦКС в следните области: Монтана – 8; Бургас – 12; Варна – 11; Русе – 8; Перник – 2; Ловеч – 23; София – 4; Пловдив – 44.

Само един от магазините във Варненско се намира в морската столица (жк. Вл. Варненчик). Останалите са в Аксаково (на ул. „Велико Димитров“ 44; ул. „Владислав Варненчик“ 15 и ул. „Георги Петлешев“ 37); Провадия (ул. „Цар Освободител“ 90); Дългопол (ул. „Георги Димитров“ 120); с. Кичево; с. Китка; с. Величково; с. Белоградеци с. Николаевка.

Точното им местоположение може да бъде намерено на картата ТУК.

„В началото на нашето управление „Ел Би Булгарикум“ предлагаше продуктите си в 11 фирмени магазина и в няколко големи търговски вериги. Пазарният дял на дружеството бе около 2%, а условията, при които продуктите се продаваха в една от големите вериги, бяха довели до загуба за Ел Би от 500 хил. лв. за година“, коментира министър Никола Стоянов.

По думите му след взетите спешни мерки за промяна в работата на дружеството е удвоен неговият оборот, а продуктите вече се предлагат в над 120 магазина в цялата страна.

„Благодарение на стратегическото ни партньорство с Централния кооперативен съюз гарантирахме на потребителите твърда цена във всички техни магазини – сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг“, обясни още икономическият министър.

Въведена е и промяна в организацията на доставките, тъй като дружеството не е било готово веднага да посрещне големия потребителски интерес. През последните месеци постоянно има чакащи клиенти пред магазините им, а стоката свършва толкова бързо, че се налага зареждане по минимум 2 пъти на ден.

„Показахме, че на пазара може да има качествен продукт на атрактивна цена, като същевременно дружеството е на печалба“, допълни Никола Стоянов.

Според него ключово за тези резултати е промяната в организацията на доставките на сурово мляко за производството.

„Това, което променихме е, че вече Ел Би работи изцяло с местни, български доставчици“, подчерта Никола Стоянов.

В миналото решенията с кои доставчици да работи държавното дружество са се взимали еднолично от директора му. Днес има ясни и публични правила, и задължително условие е 40% от доставките да са от малки ферми, а останалите 60% се разделят между поне 5 големи кравеферми.

„Така гарантирамедиверсификация на доставките и няма риск дружеството да е зависимо от един голям доставчик, който да започне да диктува условия“, обяснява икономическият министър.

Продуктите на Ел Би продължават да се предлагат и в някои от големите търговски вериги като с всяка от тях се водят преговори за промяна в условията на това сътрудничество, за да бъдат намалени цените за крайните потребители.

„Конкуренцията на пазара е най-добрият механизъм за регулиране на цените”, подчерта Стоянов.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Варна и Черноморие
Най-важното от Варна във вчерашния 24 март
Понеделник, 25 Март 2024 07:28
Ученици от НУИ „Добри Христов“ Варна с голям концерт днес Българската музика и танц ще бъдат във фокуса на днешния спектакъл на младите таланти от НУИ „Добри Христов“ Варна. Концертът е с начален час...
Без ток във Варна и областта днес ще са...
Понеделник, 25 Март 2024 06:48
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, днес, 25 март, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - гр....
Прогноза за времето - 25 март
Понеделник, 25 Март 2024 06:28
От запад на изток ще премине бърз студен атмосферен фронт. Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. По-късно след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, временно...
РЗИ-Варна: Водата в две села в областта е негодна за пиене
Неделя, 24 Март 2024 17:55
Водата, предназначена за питейно-битови цели в обществената водопроводна мрежа в две варненски села, е негодна за пиене, научи Moreto.net. По данни на Регионалната здравна инспекция, предоставени на...
Без ток във Варна и областта утре ще са...
Неделя, 24 Март 2024 16:58
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, утре, 25 март, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - гр....
Ватерполистите на КПС Варна спечелиха Купата на България
Неделя, 24 Март 2024 16:20
Ватерполистите на КПС Варна спечелиха Купата на България по водна топка за мъжа. Във финалния двубой, игран в басейн "Пирин" в Благоевград, варненци спечелиха след дузпи срещу ЦСКА, след като редовното...
"Шошана" и "Присила" в днешната програма на "София филм фест Варна"
Неделя, 24 Март 2024 14:21
Филмовите продукции "Шошана" и "Присила" ще могат да гледат тази вечер жителите и гостите на морската столица. Двете ленти са част от днешната програма на "София филм фест Варна", която тече във Фестивален...
Водата от "Лековитата чешма" във варненско село се оказа пълна с бактерии
Неделя, 24 Март 2024 13:48
Водата от „Лековитата чешма” край село Горен чифлик се оказа негодна за пиене и пълна с микроби. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция в морската столица, предоставени на Moreto.net. При...
Търси в новини:
1011121314151617181920

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Най-четено от Варна и Черноморие 1 2 3
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.3 + 2.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook