Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Стартира строителството на Втори етап на един от най-мащабните проекти в град Варна - жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН

Петък, 16 Април 2021 08:31
Източник: Moreto.net   
С празничен водосвет и литургия се проведе официална церемония „Първа копка“ на Втори етап (секции „Кипарис“, „Кедър“ и „Ела“) от строителството на жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН. Проектът е на „Явор“ АД и неговия собственик „Интерком Груп“ ООД – доказани във времето професионалисти с дългогодишен опит и отлична репутация в строителния бранш.


Церемонията се проведе в тесен кръг, съобразно изискванията на здравните власти във връзка с противоепидемичните мерки. Почетен гост на събитието беше кмета на район Младост – господин Христо Христов.

По традиция бе отслужен водосвет от отец Добромир, който благослови начинанието и освети три камъка, които ще бъдат положени в основите на сградата. Наречени за здраве и благоденствие по стар български обичай те ще носят успех и просперитет на бъдещите собственици.


Кръстникът инж. Павлин Николов счупи бутилка шампанско в кофата на багера, след което бе направена символична „първа копка“ и бе дадено началото на строителните работи. Изпълнител на грубия строеж и на Втори етап от строителството ще бъде „Сити Билдинг“ ООД.

Комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН е един от най-атрактивните проекти в морската ни столица, който предлага уюта на дома в близост до природата. Комплексът впечатлява не само с отличната си локация – широкия център на град Варна, атрактивните си цени, функционалното разпределение на жилищата, качеството на строителството, но и с богато озеленения парк, в който ще бъдат разположени сградите. ФЕМИЛИ ГАРДЪН е проект, който предлага спокойна и хармонична среда за живот, без да лишава хората от удобствата на големия град.


Общият брой на жилищата в комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН е 570, като за продажба към момента са останали 7 апартамента – тристайни, всички с югоизточно изложение на дневния тракт и две спални с изглед към вътрешния двор.

Строителството на комплекса се осъществява в два етапа, като Първи етап (секции „Явор“, „Бреза“, „Чинар“, „Топола“, „Акация“, „Магнолия“ и „Жасмин“) стартира лятото на миналата година и строителните дейности напредват с бързи темпове. ФЕМИЛИ ГАРДЪН се отличава с високо качество и прецизност на строителството, независимо от кратките срокове, в които се изпълнява проекта. Изграден е собствен бетонов възел на обекта с оглед на гаранция за качеството на бетона, който се използва в строителството. Също така е предвидена специална система на поливен резервоар от дренажни блокчета, която да събира всички дъждовни води от сградите и парка, с цел те да се пренасочват към специални хранилища. При нужда водата се използва за напояване на почвата, като по този начин ще се спестят разходи за поддръжката на зелените площи и растителността. 


Друг важен аспект при строителството на ФЕМИЛИ ГАРДЪН, нещо което не се използва в масовото строителство е смяната на гипсовата мазилка в апартаментите с вароциментова. Тя има отлична здравина, по-издръжлива е във времето от гипсовата и предотвратява появата на мухъл в помещенията. Понася по-добре строителната влага и влажния морски климат във Варна, както и улягането на конструктивните елементи на сградата. Мазилката е на лидера за строителни материали в Европа – Baumit, а тази, която ще се използва за стените на апартаментите е специална разработка за „Явор“ АД – с бял цвят, водопопиваща, с много добра паропропускливост и антисептични свойства.


За покривния пакет на сградите ще се използват иновативни технологии в строителството. Той включва бетонна плоча излята под наклон, топлоизолационна пяна, защитен бетон и хидроизолация Purtop Easy на Mapei. Този вариант на покрив не пропуска вода и е с изключително добра устойчивост във времето.


Друго специфично е, че за първи път в масово строителство ще се използват тухли на Porotherm 38 W.i Plan на WIENERBERGER - за строителството на секция Кипарис. За тази секция е избран различен подход в строителството, който ще се различава от всички останали секции с по-луксозно и висококачествено изпълнение и вложени материали. За вътрешния комфорт на живущите в секция Кипарис ще бъде положена и шумоизолация.


За строителството на другите секции на комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН също са предвидени висок клас материали. Тухлите, които се използват са с голяма плътност и висока якост, прецизни размери и отлични шумо- и топлоизолационни свойства на сръбския производител МЛАДОСТ.

Дограмата на всички секции в комплекса ще бъде високия клас на лидера в този бранш KÖMMERLING.

Информация за комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН и други проекти на ЯВOР АД може да получите в офиса на отдел „Продажби“ на бул. Република 117 (Търговски център „Явор“) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: office2@yavorad.com или в сайта на компанията http://www.yavorad.com.

Информационна кампания

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Варна и Черноморие
Случите на варицела във Варна пак тръгнаха нагоре
Неделя, 7 Април 2024 18:04
Регистрираните случи на варицела във Варна почти се удвоили за период от 7 дни. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция в морската столица, предоставени на Moreto.net. За периода 29.3-4.4.2024г....
Без ток във Варна и областта в понеделник ще са...
Неделя, 7 Април 2024 16:43
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, утре, 8 април, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: - от 08:30 ч. до 17:00 ч. - гр....
С идването на ученическата ваканция изчезнаха заболелите от ОРЗ във Варна
Неделя, 7 Април 2024 15:54
10 пъти спадна броят на регистрираните остри респираторни заболявания във Варна само за седмица. Това отчитат от Регионалната здравна инспекция в морската столица. За изминалия отчетен период (29.3-4.4.2024г.)...
Победа и минимална загуба за ватерполистите на варненския „Комодор”
Неделя, 7 Април 2024 15:11
Победа и минимална загуба, само с гол разлика, донесе изминалият уикенд на отбора на „Комодор” (Варна). При 15-годишните в двубой от 6-ия кръг на група „Елит” ватерполистите на „Комодор” извоюваха победа...
Ще вали ли утре по морето?
Неделя, 7 Април 2024 14:14
Тази нощ ще има разкъсана, главно над Югоизточна България значителна облачност, но без валежи. В повечето райони ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°. Утре по Черноморието...
Ветроходът "Калиакра" ще плава отново
Неделя, 7 Април 2024 13:21
Ветроходът "Калиакра" ще бъде основно ремонтиран, а целта е отново да плава. Добрата новина идва в навечерието на 40-та годишнина на кораба. Въпреки отличията и престижа, които е донесла на страната ни,...
Бум на ухапаните от кърлежи във Варна. Закъсня ли обработката?
Неделя, 7 Април 2024 12:42
Шест пъти се е увеличил за седмица броят на ухапаните от кърлежи във Варна и областта, отчитат от Регионалната здравна инспекция. За изминалия 7-дневен отчетен период са регистрирани 36 случая във Варненска...
Един район без вода днес във Варна
обновена
Неделя, 7 Април 2024 12:14
Един район е без вода във Варна, а причината е авария, съобщиха за Moreto.net от ВиК-дружеството. Потърпевши са в част от к.к. "Чайка". Очаква се повредата да бъде отстранена в ранния следобед, а водоподаването...
Търси в новини:

За повече новини може да посетите Архив новини

2021222324252627282930

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Най-четено от Варна и Черноморие 1 2 3
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.1 + 1.0
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook