Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Пет знака, че домашният ни любимец се нуждае от ветеринар

Неделя, 11 Април 2021 09:12
Източник: DarikNews.bg   
За съжаление, нашите домашни любимци не могат изразят с думи, ако не се чувстват добре. Затова добрият стопанин е хубаво да бъде запознат с основните симптоми, които сигнализират за проблем със здравословното състояние на домашното животно.

Ето кои са знаците:

Отказ от хранене

Ако вашият домашен любимец отказва да яде повече от един ден, това е сериозна причина да отидете на ветеринар. Още повече, ако забелязвате и други симптоми като умора, повръщане или отказ да пие вода.

Липсата на апетит при домашното животно може да сигнализира за различни състояния: инфекция, неразположение в стомаха, паразити или друго.

Екстремна жажда

Не забравяйте, че котките и кучетата, които ядат суха храна за домашни любимци, пият повече вода от тези, които се хранят с мокра храна.

Наблюдавайте колко вода пие вашият домашен любимец. Липсата на жажда води до дехидратация, докато търсенето за повече вода от обикновено е симптом за диабет или бъбречни заболявания.

Внезапна агресия

Вашият домашен любимец и най-добър приятел изведнъж става агресивен и недружелюбен? Преди да го накажете, разберете каква е причината.

Както при хората здравословните неразположения се отразяват на настроението, така и домашните любимци сигнализират с поведението си, че не се чувстват добре.

Възможно е да изпитват дискомфорт със зъбите, да са се наранили или да имат някаква инфекция. Потърсете ветеринарен лекар, за да установите какъв е проблемът.

Често уриниране

Ако котката или кучето ви са започнали да използват тоалетната си по-често от обикновено или цветът на урината им се е променил, не пренебрегвайте тези знаци.

И все пак не забравяйте, че малките кученца и старите кучета по-често използват тоалетната.

Честото уриниране при кучетата или котките, обаче може да бъде сигнал за сериозни здравословни проблеми и трябва да потърсите веднага ветеринарен лекар.

Облизва се твърде често

Известно е, че котките обичат да се самопочистват, но ако забележите, че вашият мъркащ домашен любимец го прави по-често от обикновено това може да бъде признак за здравословен проблем. Една от причините може да бъде, че зоната, която котката ближе е наранена, раздразнена от бълхи или алергична реакция. Понякога котките се облизват, ако изпитват стрес или безпокойство.

Ако вашето куче ближе лапите си между ноктите, областта до опашката или между бедрата, това е признак на алергия. Ако кучето ближе необичайни предмети (под или стени) или често навлажнява устните си, това може да е признак за стомашно-чревно разстройство.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
За първи път държавата “помръдна” от средния успех в грижата си за децата
Сряда, 24 Април 2024 18:52
Добър 3.59 е оценката, която държавата получи за грижата си за децата и семействата в “Бележник 2024” на Национална мрежа за децата (НМД). Така за първи път от 2012 г. насам институциите “помръднаха”...
Назначиха двама заместник-министри на туризма
Сряда, 24 Април 2024 18:40
Павлин Петров е новият заместник-министър на туризма в кабинета на министър Евтим Милошев. Павлин Петров е представител на професионалистите в бранша и има дългогодишен опит в частния сектор в сферата...
Празнични събития по повод 6 май ще се проведат в различни гарнизони на страната
Сряда, 24 Април 2024 18:27
Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Жители и...
ЕК изплати 1,5 млрд. евро на Украйна
Сряда, 24 Април 2024 18:15
Днес Европейската комисия изплати втория транш от извънредно мостово финансиране на Украйна по Механизма за Украйна, възлизащ на 1,5 милиарда евро. Изплащането следва положителната оценка от страна...
По електронен път ще се изготвят справките за ТЕЛК за гласуване в мобилна секция
Сряда, 24 Април 2024 18:02
Справките за ТЕЛК на желаещите да гласуват в мобилна секция ще се правят по електронен път от всички общински администрации на предстоящите избори на 9 юни . Тази услуга е възможна след присъединяването...
Улесненото наемане на работници от трети страни мина в Комисията по туризъм
Сряда, 24 Април 2024 17:48
Парламентарната Комисия по туризъм прие на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, с който се улеснява процеса по наемане на работници от трети...
Варненски търговец е осъден за продажба на стоки менте
Сряда, 24 Април 2024 17:36
46-годишен търговец бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление против интелектуалната собственост, съобщиха от Районния съд във Варна. На подсъдимия беше наложено наказание...
Без ток във Варна и областта утре ще са...
Сряда, 24 Април 2024 17:22
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, утре, 25 април, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: В периода 23.04.2024 - 26.04.2024...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
2.3 + 2.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook