Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

КНДР проведе военен парад, за да отпразнува партиен конгрес

Петък, 15 Януари 2021 10:28
Източник: News.bg   
КНДР проведе военен парад в четвъртък вечерта в столицата Пхенян, за да отбележи наскоро състоялия се партиен конгрес. Тоталитарната държава показа балистична ракета с подводно базиране, съобщава държавната медия KCNA, цитирана от "Йонхап".

Парадът се състоя на площад "Ким Ир Сен" след 8-дневния Конгрес на управляващата Корейска работническа партия, на който лидерът Ким Чен-ун обеща да укрепи ядрения арсенал на държавата.

Северна Корея изглежда се опитва да качи мизата преди встъпването в длъжност на Джо Байдън като новия президент на САЩ на фона на неяснотата каква политическа посока американците ще поемат на замразените ядрени преговори.

Бронирани машини поведоха парада, последвани от най-новите тактически ракети, поясни агенция KCNA. Изтребители прелетяха във формация и бе изписано "8" в небето за отбелязване на VIII-ия Конгрес на Корейската работническа партия.

Колона от прототипни танкове премина по площада, което бе последвано от ултрамодерни тактически ракети, отбелязва севернокорейската агенция и допълни, че това е било последвано от преминаването на ултрамодерна самоходна артилерия, която показа мощта на артилерийските сили на КНДР.

На парада се появи "най-мощното оръжие в света" - балистична ракета, базирана на подводница, която "величествено демонстрира силата на революционните въоръжени сили", допълни медията.


KCNA похвали военната мощ на КНДР и акцентира, че е "ядрена държава".

Учените в сферата на отбраната и високотехнологичните оръжия доказаха военната ни мощ като "държава с ядрени оръжия и с най-силната отбранителна мощ в света", продължи хвалебствията севернокорейската медия.

Не е ясно дали КНДР показа междуконтиненталните си балистични ракети. Подробностите около балистичната ракета с подводно базиране са оскъдни, но публикуваните от медията снимки подсказват, че може да е от нов клас.

Ким Чен-ун присъства на парада, но изглежда лидерът не е изнесъл реч.

Всички делегати "избухнаха в бурни аплодисменти" и бяха изпълнени с "трескав ентусиазъм", когато Ким се появи на парада за фотосесия, информира KCNA.

Ким позира за снимка с делегатите и заяви пред тях, че могат да преодолеят всички предизвикателства и пречки, за да настъпят напред в революционния дух на Пектусан, духа на самоподдържане.

След военния парад бе организирана заря.

Преди парада се проведе рядък конгрес, който продължи повече от седмица до вторник. По време на конгреса Ким разкри новата петилетка за икономическо развитие.

Експерти коментират, че показаната балистична ракета с подводно базиране и други оръжия на военния парад преди встъпването в длъжност на Байдън има за цел да изпрати послание на САЩ, че КНДР не се нуждае от балистична ракета с подводно базиране. Не е за Юга, а за САЩ. И в този контекст изпраща послание за оказване на натиск върху САЩ преди встъпването в длъжност на администрацията на Байдън. Но Северна Корея не изпраща послание на САЩ, за да предупреди, че ще предприеме действия. Послание за принуждаване на новата администрация да посочи Северна Корея като приоритет в политиките си и да оттегли враждебната си политика към КНДР.

За първи път тоталитарната държава проведе военен парад, за да отпразнува партиен конгрес.

През октомври Северна Корея проведе голям военен парад по повод 75 г. от основаването на Корейската работническа партия. По време на парада показа нови междуконтинентални балистични ракети и балистична ракета с подводно базиране. Ким Че-ун изнесе реч.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Вписването на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава с месец
Петък, 19 Април 2024 08:07
Със заповед на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец, а именно до 31 май 2024 г. Целта...
Пространство ReBonkers представя „ЗЕМЯ”- текстилна изложба на Албена Будинова
Петък, 19 Април 2024 07:49
Често разглеждаме природата като нещо отделно от човека. Противопоставяме тази неестествено състрадателна цивилизация на природната жестокост, но нима тя не се формира като отговор именно на естествените,...
Най-важното от Варна във вчерашния 18 април
Петък, 19 Април 2024 07:34
Готвят мащабно почистване на Варна на 27 април Това ще е първата от поредица подобни инициативи, в които ще бъдат включени сметопочистващата фирма и районни администрации. Ще могат да участват и граждани. 2...
19 април в историята
Петък, 19 Април 2024 07:12
65 г. – разкрит е „Пизоновия заговор“ срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на Равена Максимиан Равенски. 1332 г. – Състои се сватбата...
Без ток днес във Варна и областта ще бъдат...
Петък, 19 Април 2024 06:53
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, днес, 19 април, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: В периода 15.04.2024 - 19.04.2024...
Прогноза за времето - 19 април
Петък, 19 Април 2024 06:35
Днес облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част...
Министърът на земеделието и браншови организации обсъдиха създаването на нов Закон за кооперативите
Четвъртък, 18 Април 2024 18:48
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди с представители на браншови организации от сектор „Земеделие“ създаването на ново законодателство за кооперативите. Това стана по време на първото...
Над 133 000 деца и ученици ще бъдат подкрепени по проекти на МОН
Четвъртък, 18 Април 2024 18:36
257 млн. лева европейско финансиране ще бъдат инвестирани в подкрепа и приобщаване на деца и ученици по проектите „Силен старт“ и „Успех за теб“, които МОН изпълнява в рамките на европейската програма...
Търси в новини:
23456789101112

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.4 + 0.3
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook