Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Крими
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Гъбата
Презастрояване
Морската градина
Детски градини
Новини

Подобряване на реализацията на завършилите висши училища на пазара на труда, повишаване на дела на чуждестранните студенти и увеличаване на броя и влиянието на научните публикации на българските висши училища. Тези основни тенденции в тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите ...
Новини

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това как...
Новини

Районът около паметника на "Почивка" не се почиства с дни. Това съобщава читател на Moreto.net. Репортерска проверка на Moreto.net от тази сутрин установи, че по стълбите и по алеите на паметника им пръснати боклуци, а видът им и "срастването" с кал, листа и почва потвърждават думите на читателя, че не са от днес. Здравейте, Морето.нет Втори ден минавам в района на паметника на Почивка, където
Новини от Варна, региона и света

Вижте какво обещаха на варненци кандидат-депутатите


Сн.: Moreto.net

Петък, 3 Октомври 2014 13:54
Петък, 3 Октомври 2014 13:54
Само ден ни дели от вота на 5-ти октомври за нов парламент. Предизборната кампания е в самия си край.

По време на разгръщането й през последния един месец във варненския избирателен район се случиха многобройни срещи с организации, съюзи и сдружения, както и ред мероприятия на различни политически сили, представящи се с листи във Варна.

И макар водачите на въпросните листи да не са от Варна, те упорито се стараеха да покажат, че са избрали морския град, защото искрено искат да допринесат за благополучието и развитието му.

Moreto.net събра основна част от политическите ангажименти към Варна, които прозвучаха по време на предизборната кампания.

Обединяващи теми

за повечето от политически партии се оказа създаването на министерство на туризма, довършването на магистрала „Хемус“ и реализирането на проекта за модернизация и преместване на варненското пристанище.

Изграждането на "Южен поток" се оказва темата, по която политическите сили показват различни гледни точки.

Представяме ви част от платформите на местно ниво на някои от основните политически сили, които според социолозите ще влязат в 43-тото Народно събрание.ГЕРБ

Според предизборната платформа на партията приоритетите й за Варна са следните:

:.. По време на представянето на кандидат-депутатската листа на партията за варненския избирателен район лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че ако българските граждани гласуват пълно доверие на ГЕРБ на изборите, град Варна ще им бъде приоритет за следващия мандат.

По време на предизборни дебати в морската столица водачът на листата за Варна Лиляна Павлова обобщи трите основни приоритета за Варна.

:.. „Три са нашите ключови приоритети за Варна: окончателно завършване на магистрала „Хемус”, реализиране на проектите за модернизация и разширяване на пристанище Варна – Изток заедно с отваряне на зоната при Морска гара за жителите и гостите на Варна и повече европейско финансиране за благоустрояването на града и региона“., каза Павлова.

:.. „През последната година магистрала „Хемус” бе оставена на последно място и то в резервните проекти, а ние можем да започнем строителството й още през 2015 г. и то да завърши изцяло в рамките на 4 години”, изтъкна Лиляна Павлова.

:.. „Във Варна учат 40 000 студенти. Трябва да им дадем шанс за развитие с възможности за стартиращ бизнес и изграждане на високотехнологичен парк”, допълни още Лиляна Павлова.

По време на представяне на програмата в Долни Чифлик Павлова отправи обещание и към тамошния район.

:.. „По отношение на пътната мрежа в региона на Варна най-важното за нас е изграждането на магистрала „Хемус". Но няма да забравим и по-малките пътища. Пътят Старо Оряхово – Гроздьово ще влезе сред приоритетите ни в пътните проекти", обеща Павлова.

По време на официалното откриване на кампанията в столицата Бойко Борисов засегна темата за туризма, която пряко касае и Варна. Той посочи, че ще се работи за обособяване на министерство на туризма.

:.. “Туризмът ще е основен приоритет в управлението на ГЕРБ, тъй като формира 3,5 мил. от Брутния вътрешен продукт, а тази година цифрите сочат 15% спад, каза Борисов. Акцент в работата на бъдещия министър на туризма ще са развитието на културата и археологията с цел увеличаване на приходите от туризъм.“, каза тогава Борисов.

:.. Красен Кралев посочи, че Варна има нужда от нова многофункционална зала за тренировки и обеща, че ще бъде направено всичко възможно изграждането й да бъде включено в приоритетите на следващото правителство. Кандидатът за народен представител Павел Христов коментира, че на тема спорт община Варна ще бъде категорично подкрепяна и варненските клубове ще имат надежден партньор в лицето на депутатите от ГЕРБ в НС. „Трябва да се направи комплекс за няколко вида морски спортове, където да тренират подрастващи”, предложи Манушев.БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

Още с официалното представяне на листата за Варна ден преди официалния старт на кампанията водачът на листата за МИР-3 Ангел Найденов посочи някои от основните приоритети на „БСП лява България“ що се отнася до Варна.

:.. Сред основните теми за Варна, с които се ангажимент от партията, са за модернизирането на МБАЛ „Св. Анна“, изграждането на факултета по фармация към Медицински университет-Варна, развитие на пристанищата във Варна и Бяла, на проектите за водни цикли на територията на общините, привличане на средства за изграждане на магистралите „Хемус“ и „Черно море“, подпомагане развитието на индустрията и промишлеността на територията на Варна и областта, както и на морския бранш, социализацията на Варненския некропол и ремонтът на мавзолея „Владислав Варненчик“ по норвежка програма. 

:.. Като акценти пред скоба Найденов представи подкрепата за развитието на военноморските сили и ВВМУ, както и реализацията на проекта за нови патрулни кораби. Последното би осигурило 600 работни места. Избраните депутати ще работят и за изплащането на обезщетения на пострадалите в Аспарухово, както и осигуряването на средства за укрепването на деретата. От БСП подкрепят и изграждането на втори мост.

:.. Сред основните ангажименти, които сме поели, е да бъде приет регламент за рибарските селища, който да урежда техния статут, добави и водачът на листата на "БСП Лява България" за Варна, Ангел Найденов.

:.. Поемаме ангажимент и за начало на проектиране на втори мост (бел.ред. над Варненското езеро) във Варна, допълни Найденов

При официалното откриване на предизборната кампания в морския град третият в листата Борислав Гуцанов уточни към събралото се множество.

:.. „Сигурен съм, че всеки един иска да види новото пристанище, атракционната зона, вторият Аспарухов мост и най-накрая свлачището Трифон Зарезан да бъде укрепено.

Михаил Миков по време на посещение във Варна:

:.. „Лидерът на БСП Михаил Миков обяви и подкрепата на БСП за проекта за новото пристанище на Варна, уточнявайки, че  проектът става още по-актуален заради събитията в Украйна. „При затруднените сухопътни връзки – железопътен и автомобилен транспорт стават все по-важни, за да могат стоките да достигат до пазарите отвъд Черно море, когато традиционните пътища са в такава ситуация”

На среща в район „Младост“ Гуцанов изрази подкрепа за реализирането на няколко проекта за Варна.

:.. „Стартирането на няколко важни проекта категорично ще отвори нови работни места във Варна и региона - проектирането и изграждането на новото пристанище,  „Южен поток“, индустриалната зона в Суворово.

:.. По време на предизборен дебат бе изразена подкрепа от водачът на листата във Варна Ангел Найденов и за магистрала „Хемус“.

По време на кампанията прозвучаха и приоритетите за развитието на туризма. Ангел Найденов се срещна с туристическия бранш и Туристическата камара.

:.. „Туристическата индустрия е важна за българската икономика, затова и обособяването на Министерство на туризма вече е ангажимент на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. 

:.. Кандидатите за депутати подкрепиха идеята на Туристическата камара, за превръщане на мястото, където е открит Варненският некропол в музей на открито. 

:..При среща с персонала на АГ-болница Гуцанов посочи като една от каузите си преместването на здравното заведение в двора на Окръжна болница, както и нова зоологическа градина.ББЦ (България без цензура)

:.. По време на представянето на листата за Варна лидерът на партията Николай Бареков заяви пред събралото се множество, че Варна ще е приоритет за ББЦ. Като член на комисията по енергетика, той ще сезира за това, че продължава строителството на Южен поток. "Ще работим за развитието на Варна като град, истинска морска столица на България – тук, за разлика от София има море, но къде е пристанището, попита Бареков.

Георги Ковачки, който е втори в листата на партията постави по време на кампанията някои от темите, които вълнуват партията по отношение на Варна.

:.. „Ние в ББЦ имаме готовност да депозираме проект, който ще осигури 10 пъти по-бързото преобразяване на зоната на Варна-Изток в Зона за отдих и развлечение. И ще подкрепим всяко правителствено решение в тази посока. Там където има развит туризъм не следва да има тежки производства, а по-скоро съпътстващи туризма предприятия от леката промишленост, които да осигуряват тила на сектора.

:.. Във всеки областен център като Варна да има общински фирми за сметопочистване, асфалтиране, озеленяване и други комунално-битови дейности. Според нас това ще намали значително разходите за тези дейности, тъй като няма в тях да се калкулират „подаръците“ за местната администрация, които се дават, за да се печелят обществените поръчки. Така ще се гарантира и трайна заетост на местните хора, каквато е една от големите цели на нашата кампания.

:.. В програмата си сме предвидили и друга сериозна икономическа мярка с голям социален ефект, а именно – регламентирането на срочни дивидентни и данъчни ваканции за общинските здравни и социални заведения, които да ги мотивират да работят на печалба, която да бъде реинвестирана в модернизация, апаратура, ремонти и самоучастие в европейски проекти

:.. ББЦ ще работи за законовото осигуряване на гарантирани средства от държавния и общинския бюджет, които да се разходват целево за поддържането и развиването на градските зелени зони, вкл. Морската градина, Аспарухов парк и аналозите им в страната, като места за отдих и забавление.

:.. Депутатите на ББЦ ще инициират законови гаранции за неприкосновеност на съществуващата частна собственост на територията на зелените зони и паркове, която е факт и никой не може да си позволи да я неглижира, пренебрегва или отрича, тъй като тя е право, гарантирано от Конституцията.“Реформаторски блок

Реформаторите представиха основните им приоритети за Варна в предизборната платформа.

:.. За да се осигури работи и да се намали нивото на безработица има нужда от работещо на пълни обороти пристанище и връзка с останалия свят. Южна България има своята магистрала, но и в Северна живеят хора и имат право на прехрана.

:.. Данъците на Варна трябва да лекуват варненци. Всеки град е отговорен за здравето на жителите си, които плащат своите осигуровки, за да лекуват себе си и своите близки.

:.. Варна трябва да е свободна от „синя зона“, за разлика от София, където години наред синята зона рекетира гражданите, без да има никаква видима полза и подобрение. Всеки трябва да има място, където може да паркира свободно. Проблемът с паркирането е причинен от политиците в града и трябва да бъде решен от тях. Гражданите на Варна не трябва да плащат за грешките на управлението на града.

:.. От Реформаторския блок също обещават обособяване на Министерство на туризма. Ако влязат в парламента от партията обещават да работят за преустановяване на проекта "Южен поток" до съответствието му с европейското законодателство и постигане на доказана икономическа полза за България, за удължаване на живота на 5- ти и 6- ти блок на АЕЦ "Козлодуй", строг контрол върху разходите на енергийните дружества, които формират цените на електроенергията.АБВ (Алтернатива за българско възраждане)

:.. Председателят на ПП Алтернатива за българско възраждане Георги Първанов, водачът Ивайло Калфин и кандидати за народни представители от листата на АБВ във Варна, посетиха информационния център на “Южен поток Транспорт” – компанията, която строи подводната част от газопровода Южен поток.

:.. АБВ настоява за провеждане на нова процедура за изпълнител, публичност при определяне на цената за строителство и възобновяване на преговорите с Русия и ЕК. Трябва да се водим от националния, а не от чужди, корпоративни или частни интереси“, заяви Георги Първанов. Той посочи, че българската страна трябва да предложи възобновяване на производства, свързани с поддръжката на газопровода, с които могат да се открият хиляди постоянни работни места в региона на Варна.

:.. Ивайло Калфин също изрази подкрепящата позиция на АБВ за „Южен поток“ по време на среща в Провадия.

На среща с хотелиери и ресторантьори, представители на Туристическата камара във Варна Ивайло Калфин заяви:

:.. “Създаването на Министерство на туризма е шлагер през тази есен, но трябва да се има предвид, че структурирането на подобна администрация не се изчерпва с поставянето на поредната табела върху определена за целта сграда. Ако на това министерство не се възложат точните функции, ако то не обхване глобалните, най-широките перспективи пред българската туристическа индустрия и не облекчи създаването на модерен туристически продукт – проблемите няма да бъдат решени.

:.. Според него, трябва да бъде решен и проблемът на сезонните работещи в сферата на туризма, които са ангажирани само по няколко месеца в годината и би могло останалите месеци да се свържат с повишаването на образователното им равнище, да се въведе почасовото наемане в този бранш, да се използват компетентно, ефективно и професионално и възможностите на международните туристически борси, което – за съжаление, все още не е факт, да се положат съответните усилия за удължаване на активния туристически сезон. ”


Коментари
14:12ч. 4 Октомври 2014 #9
Mari Anne
Всеки трябва да се довери на своя разум, за да не се дава възможност на лъжливите политици да ни подведат отново. Всеки сам трябва да мисли с главата си, а не да се оставя да го манипулират и заблуждават. Всеки сам трябва да има собствена позиция.
09:05ч. 4 Октомври 2014 #8
KVY
Добре де,всичките едно и също си говорят. А не виждам най-важното според мен,създаване на нови работни места. Магистралата е хубаво нещо,но от де пари да пътувам по нея ? Ново министерство,това значи нови работни места за родата в София,но не и тук във Варна. С една дума зса мен,нищо ново или интересно.
23:37ч. 3 Октомври 2014 #7
tomy
гледаите гуцана и дидо-гнома да не ви яхнат че свят ще ви се завие-комунист развитие немааа
Новини от Варна, региона и света
29 ноември в историята
Сряда, 29 Ноември 2023 07:11
1760 г. – Град Детройт е предаден във владение от Франция на Великобритания. 1780 г. – След смъртта на императрица Мария Тереза на престола на Свещената римска империя застава нейният син Йозеф II. 1787...
Без ток във Варна и областта днес ще са...
Сряда, 29 Ноември 2023 06:52
Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия без ток утре, 29 ноември, във Варна и областта ще са следните места, съобщиха от ЕРП-Север за Moreto.net....
Прогноза за времето - 29 ноември
Сряда, 29 Ноември 2023 06:33
Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и на места там ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, по северното крайбрежие - умерен запад-северозападен вятър....
Израел е готов да удължи примирието с още пет дни
Вторник, 28 Ноември 2023 19:00
Говорителят на израелското правителство Ейлон Леви каза, че текущата пауза във военните действия може да бъде удължена с още пет дни при размяна "три за едно" между палестински затворници в Израел и израелски...
Над 700 населени места в Североизточна България са с възстановено електрозахранване
Вторник, 28 Ноември 2023 18:42
Над 600 служителя на ЕРП Север работят и днес по отстраняването на авариите по електроразпределителната мрежа, предизвикани от тежката метеорологична обстановка през уикенда. До извънредната ситуация се...
Бюджетната комисия прие на първо четене закона за държавния бюджет
Вторник, 28 Ноември 2023 18:27
Депутатите от бюджетната комисия приеха с 13 гласа "за" на първо четене Закона за държавния бюджет. Текстовете бяха подкрепени от ПП ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС. Партиите ще правят предложения за изменения в...
Съдът потвърди избора на районен кмет на Аспарухово
Вторник, 28 Ноември 2023 18:11
Административен съд – Варна потвърждава Решение №259/30.10.2023 г. на ОИК - Варна, с което Ивайло Маринов е обявен за избран на първи тур за кмет на район „Аспарухово“ при Община Варна. В мотивите си...
Министър Вътев: МЗХ ще стартира кампания за представяне на успешни агробизнес модели
Вторник, 28 Ноември 2023 17:57
Министерството на земеделието и храните ще стартира кампания за представяне на успешни агробизнес модели в страната. Целта е да се покажат и насърчат добрите практики в земеделието, прилагани от стопани...
Търси в новини:
1920212223242526272829

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Занималня 1-4 клас
Препоръчваме
Детски празненства Климатици Варна
Време за Култура Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории за споделяне
 Избори
 Крими
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.8 + 0.7
Бургас   Монтана   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook