Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

„Фотографи“ на плажа тайно щракат жени за порносайтове

Сряда, 27 Август 2014 14:46
/ bnews.bg   
Фотоси, които могат да съсипят семейството ви.

Кадри, направени от псевдо щракачи с фотоапарати, които обикалят и заснемат - я красиво момиче без горнище, я цели семейства на нудистки плажове. А след това продават снимките в порносайтове!

За проблема ексклузивно разказа читател на BNews, който е сигнализирал прокуратурата.

Той описа няколко начина за заснемане, които грубо погазват Конституцията, където в чл. 32 ал. 2 пише: „Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи“.

Освен на върховния закон, това противоречи и на общоприетите морални ценности, описва жалбоподателят и нарича хората, които щракат неподозиращите почиващи „паразити“.

Първият начин, за който разказа, е: паразитите наемат модел за уж художествена актова фотография. Той се ползва за параван, докато се заснемат нудисти на заден план или нищо неподозиращи плажуващи.

Често снимат и със скрити камери. След това снимките са обработвани и качвани в различни порносайтове, разказа нашия източник. Стигат до там, допълни той, чрез Фотошоп да махат банските на заснети момичета и да им слагат полови органи от други фотоси.

Представете си следната ситуация, описва жалбоподателя: Отивате на нудистки плаж с гаджето си. Някакъв обаче безочлив паразит ви нащраква и разпространява снимките в порносайтове. След време вие сте се разделили с това момче. Омъжила сте се за друг. Щастливи сте, имате деца, но в един слънчев ден колегите на съпруга ви му пращат линк към снимките от миналото, качени в порносайт, за чието същеструване дори не подозирате.

Как ще се почувствате тогава, какъв ще е ефектът върху щастливия ви до този момент семеен живот, пита човекът.

Първият сигнал е подал на 28 май до Районна прокуратура във Варна.

Той сигнализира за хора, които грубо погазват личната свобода и пространство на нищо неподозиращи граждани (български и чуждестранни).

Най-малко двама души от години обикалят нудистките плажове и заснемат плажуващите със скрита камера и публикуват снимките и видеото в порнографски воайорски уебсайтове, обяснява жалбоподателя, като към сигналът е приложил и линк на сайта, който, според него, се подхранва с незаконни материали най-вече от България, Румъния, Русия, Украйна.

Според него паразитите обикалят родните и най-вече натуристките плажове поне от 2008 г. насам.

Другият проблем, чрез незаконното заснемане, е че в обективите им попадат не само нищонеподозиращи пълнолетни, но и непълнолетни и малолетни лица.

Дори и самите воайори (посетители на тези порнографски уебсайтове) се усещат, че могат да попаднат под ударите на закона. Ето някои от техните коментари: NSX300 => „I think she is underage... Not quite good for this site...” - (Аз мисля че тя е непълнолетна… Това не съвсем добре за този уебсайт.) => „Did you ask her age?” - (Питахте ли я за нейната възраст?), разказва в сигнала си жалбоподателя.

За съжаление обаче, прокуратурата не предприема адекватни мерки, допълва той.

На 25 юни, почти месец по-късно, отново се обръща към Районната прокуратура във Варна. Причината - съмнява се, че варненското обвинение ще свърши добре работата по разбиването на престъпната група.

На 16 юли праща и сигнал до Главния прокурор на България.

Сега през лятото е най-доброто време за залавянето на тази група.

Освен че грубо удрят по Конституцията, те могат да навредят непоправимо и на туризма на България, както и на имиджа на правораздавателните органи, категоричен е жалбоподателят, който все пак не е загубил напълно своята надежда, че Главния прокурор Сотир Цацаров може да се самосезира след публикации в медиите и натиска на обществото, което ще научи за проблема.

Апелирам, добави той, всеки български гражданин, който случайно е видял снимки на свои приятели или познати, уронващи тяхната репутация, и направени без хората да подозират, да сигнализират органите на реда, прокуратурата и медиите.

bnews.bg

Коментари
09:18ч. 28 Август 2014 #4
Varna
Вчера и пред La Playa!!! Явно си обикалят плажа пред заведенията! Харесват си даден "модел", настаняват се в близост и щракат, без дори да ги забележиш!
22:47ч. 27 Август 2014 #3
Jullian
През 1990г в района на плажа под БРИЗ 1 и БРИЗ 2 се мотаха араби - пишман фотографи, които нахално снимаха плажуващите.
Хванахме единия, набихме го, някой му отвори фотоапарата и се изпика вътре и повече никой не ни е безпокоил с фотографски щения...
22:30ч. 27 Август 2014 #2
marta
вчера и днес беше там по обед, пред "кубо" и "ментол" .
22:02ч. 27 Август 2014 #1
NEDI
Покритото мляко котките не го лочат!
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - България
Обвиняемият за убийството на Митко от Цалапица отказа да обжалва задържането си в ареста
Днес, 28 Март 2024 14:37
Основният обвиняем за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев се отказа да обжалва задържането си в ареста. Това съобщи новият му адвокат Делчо Джубелиев пред "Нова телевизия". Срещу Бизюрев е повдигнато...
33-годишна родилка, приета в тежко състояние, почина в болница в Кърджали
Днес, 28 Март 2024 14:26
Във връзка с оповестен случай на починала 33-годишна бременна жена ИА „Медицински надзор“ информира, че се е самосезирала и е започнала извънредна проверка на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД – Кърджали и...
Отпускат здравни и социални помощи на над 350 варненци
Днес, 28 Март 2024 14:13
Община Варна да отпусне социални помощи на 195 нуждаещи се варненци и помощи за лечение на 151 жители на Варна. Освен това 17 двойки да бъдат финансово подпомогнати за инвитро процедури, реши Общински...
МОН предлага да се заплаща такса за повторно явяване на матура
Днес, 28 Март 2024 14:01
Министерството на образованието и науката (МОН) предлага да се заплаща такса за повторното явяване на матура. Това става ясно от Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 11 от 2016 г....
Кирил Петков призова Радев да ускори назначаването на служебен кабинет
Днес, 28 Март 2024 13:48
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков призова президента да ускори възможно най-много процедурата по назначаване на служебен кабинет, така че предсрочните парламентарни избори да съвпаднат...
Решено: Общината ще поиска отново от държавата двата имота за строежа на МГ
Днес, 28 Март 2024 13:36
Община Варна да прехвърли обратно на държавата двата придобити имота за строителството на сграда на МГ, а след това да ги поиска отново. Това реши Общинският съвет на днешното си заседание, предаде репортер...
От днес започва обработката на Морската градина срещу кърлежи
Днес, 28 Март 2024 13:24
От 28 март започва първата за годината обработка против кърлежи на терени с обществено значение във Варна. Дейностите се извършват от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация“....
Радев започна срещите за служебен премиер
Днес, 28 Март 2024 13:13
Президентът Румен Радев проведе среща с председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, чийто пост е сред посочените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията във връзка с процедурата по назначаване на...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 Най-четено от България 1 2 3
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
4.2 + 3.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook