Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Крими
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Гъбата
Презастрояване
Морската градина
Детски градини
Новини

Подобряване на реализацията на завършилите висши училища на пазара на труда, повишаване на дела на чуждестранните студенти и увеличаване на броя и влиянието на научните публикации на българските висши училища. Тези основни тенденции в тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите ...
Новини

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това как...
Новини

Районът около паметника на "Почивка" не се почиства с дни. Това съобщава читател на Moreto.net. Репортерска проверка на Moreto.net от тази сутрин установи, че по стълбите и по алеите на паметника им пръснати боклуци, а видът им и "срастването" с кал, листа и почва потвърждават думите на читателя, че не са от днес. Здравейте, Морето.нет Втори ден минавам в района на паметника на Почивка, където
Новини от Варна, региона и света

Сигнал: "Паякът" на Златни пясъци нарушава правата ни


Четвъртък, 19 Септември 2013 14:26
Четвъртък, 19 Септември 2013 14:26
Антоанета Малева- председател на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „България Вита” изпраща писмо до Иван Луков – Председател на ОбС Варна, Иван Портних- Кмет Община Варна, Жельо Петров Алексиев – Председател ПК “Транспорт” ОбС, Димитър Алатов- Ст. инсп. "Репатр. на МПС"с основна дейност превенция пътна безопасност.

В писмото жената разказва, че на 15.09.2013 г. тя, заедно с две приятелки: Красимира Ташева и Ангелина Матеева решили да се разходя в КК „Златни пясъци” , където са отседнали.

Дамите паркирали лек автомобил с добричка регистрация, който е притежание на Красимира на паркинг до параклис „Св. Йоан Кръстител” КК Златни пясъци.

Антоанета съобщава, че на мястото, където е бил паркиран лекия автомобил е нямало пътен знак забраняващ спирането и паркирането. Нямало е и обозначение, което допуска принудително преместване. По целият път липсвали такива знаци.

След около час разходка жените се върнали на мястото, където оставили колата и изпаднали в шок и паника, тъй като помислили, автомобилът е откраднат. Първата им реакция обаче била да се обадят на "Бърза помощ", тъй като собственичката на возилото - Красимира получила хипертонична криза от притеснение.

Втората реакция след медицинската намеса била да информират РПУ-Златни пясъци за откраднат автомобил с надежда за съдействие от истинските полицаи, които се оказали мълчаливи наблюдатели на случващото се, според думите на г-жа Малева.

'Те хладнокръвно ни информираха /преди да искат каквато и да е информация/, че колата сигурно е вдигната от паяк и да я търсим на наказателния паркинг. След два часа възстановяване от стреса стигнахме до наказателния паркинг.", казва Антоанета.

Жената споделя, че не им е бил предоставен никакъв снимков материал на автомобила, който да доказва, че той е бил паркиран неправомерно.

Била е предложена декларация за получаване на автомобила и касов бон за 58 лв. След заплащането, автомобила бе „освободен” и заплатена извършена услуга по репатриране на колата и престой на паркинг.

Служителите на наказателния паркинг им предложили другия път да използват техния платен паркинг. Оказало се, че тези хора държат не само паяка, но и доста от платените паркинги в комплекса.

"В курорта няма места за свободно паркиране. Мястото, на което бяхме паркирали автомобила, не представлява част от пътното платно или прилежащ към него тротоар, не е и зелена площ. Настояваме, че не сме извършили никакво нарушение, защото бетонираната площадка - паркинг безусловно не съответства на нито едно от забранените за паркиране места, изброени изчерпателно в чл. 98 и чл. 171.от ЗДП.", споделя Антоанета Малева в писмото си.

"И не че глобата за освобождаването на колата е малка или голяма / 58 лева/, но чувството, което човек изпитва когато не си намери колата където я е оставил спокойно може да докара стрес и свързани с него проблеми на собственика и близки като нас. Явно за някои така е по-лесно да се печелят и делят пари. За двата часа престой минаваше паяк след паяк /през десет минути/. Десетки са преживели само за този ден това, което преживяхме ние.

По целия път в нашата посока от входа на КК Златни пясъци няма пътни знаци, които да забраняват паркирането и да предупреждават за принудително вдигане на коли. От РПУ Златни пясъци ни казаха, че в началото на комплекса имало схема за паркирането в комплекса. На излизане искахме да видим каква е тази схема, но не можахме. Непосредствено след светофара, в движение изобщо не става ясно каква е схемата и какво пише на нея.

Кой ще ни възмезди причинения стрес, уплахата, влошаване на здравословното състояние на нашата приятелка??!

Изпитахме онзи неописуем момент на ужас, когато не успяваме да намерим автомобила си там, където е паркиран, както много други и неописуем момент на безпомощност пред беззаконието и своеволието.", пише още в писмото на Антоанета.

"Аз продължавам да съм убедена, че ние не плащаме данъци, за да ни се нарушават правата! И в обществен интерес е пътните знаци да бъдат разпознаваеми, защото ние не разпознахме такива или те са били поставени на неподходящи места и по неподходящ начин. Собственичката и активна водачка на автомобила е притежател на „златен талон”. Такава съм и аз! Многобройни са дейностите и инициативите на Сдружение „България Вита „ по пътна безопасност, а в случая онемяваш от безпомощност и безсилие.

Принципът е, че ако не сме в нарушение, не искаме да плащаме! ", възмущава се жената.

Според Заповед №15/05.04.2012г е възложено на „Тет-61” ЕООД , с управител Цв. Илиева като изпълнител по сключен с КК Златни пясъци договор, „да извършва на територията на к.к.”Златни пясъци” с техническо средство тип „Паяк” дейност по преместване на паркирани в нарушение на правилата за движение по пътищата превозни средства, създаващи опасност или затрудняващи (правещи невъзможно) преминаването на другите участници в движението, както и преместване на МПД, паркирани в площите, отредени за озеленяване."Не очаквам да ви изненадам с тази информация, но ви пиша с голяма обида и възмущение от причинените неудобства и преживените стресови ситуации от това безобразие.", завършва писмото си г-жа Малева.

Коментари
10:40ч. 20 Септември 2013 #25
dido
С такова обслужване Златните и за вбъдеще ще разчитат на туристи дошли тук заради евтино пиене и евтини проститутки-английски(и не само) пияници и нерези.
09:58ч. 20 Септември 2013 #24
Chitatel
Потвърждавам мнението на Мартин Атанасов за почивката в Гърция. Там отношението към клиента и обслужването са в пъти по-добри от нашите. И там гледат да ти вземат парите, но го правят по начин, който ще те накара следващия път пак да се върнеш при тях. Няма безплатен обяд, то е ясно, но с подхода ден година храни туризма в БГ няма бъдеще.
09:49ч. 20 Септември 2013 #23
Chitatel
Този кошмар и аз го изживях преди 3 години. При паркирането бях качил задните гуми на тротоара, уж за по-добро да не пречи на някой и по този параграф са я вдигнали. Въпросният „тротоар” беше целия обрасъл в храсти (те явно не пречеха на пешеходците) и видимо неизползваем (зад хотел Мелиа, към дерето), не пречи на никой. Като се прибрахме от плажа с ужас установихме, че на мястото на нашата кола има паркиран джип. Спрях една наблизо преминаваща патрулка. Обясних ситуацията и попитах полицая, къде съм нарушил. Не можа да ми отговори. Каза, че може и да е открадната. Е какво толкова съм се притеснил, нали била застрахована Как да е, намерих я на наказателния паркинг. Срещу същата сума 58лв. я „освободиха”. За нарушението получих касов бон от охраната на паркинга. Няма акт, протокол, за снимков материал да не говорим. То нямаше и полицай, който поне формално да констатира нарушението.
Една година и повече след това не стъпих на Златни пясъци. И без друго комплексът е загубил красивия си облик, качеството на храната в заведенията и обслужването е под всякаква критика. А и какво място за почивка е комплекс, в който дебнат да те измамят.
По принцип паяка е полезно нещо, но когато репатрира коли, които наистина пречат на движението или създават непосредствена опасност. На Златни пясъци, целта на паяка е само да рекетира гостите на комплекса да използват платените паркинги. Сега ако ходя там, паркирам само на платен паркинг. Признавам, постигнаха целта си. Но като цяло предпочитам други комплекси, където паркинга може също да е платен, но всичко е регламентирано, никой не те изнудва.
Новини от Варна, региона и света
Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа
Днес, 2 Декември 2023 08:30
Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към...
Академия кино за деца и тази неделя във Варна с филма "Небесния Анри”
Четвъртък, 30 Ноември 2023 14:36
Тази неделя, 3 декември, академия “Кино за деца” ще продължи със забавленията за млади кинолюбители. След старта na Академия кино за деца миналата седмица, най-младите зрители ще се срещнат отново...
Конференция “Гласът на имотите” предстои във Варна
Петък, 1 Декември 2023 12:17
Изключително интересен и полезен форум предстои на 9.12 събота от 10:00 часа с вход свободен в Кампус 90 във Варна. “Гласът на имотите” се организира от екипа на водещата агенция за кредитно консултиране...
Северна Корея ще разглежда евентуална намеса в работата на сателитите си като обявяване на война
Днес, 2 Декември 2023 10:02
Северна Корея заяви днес, че ще разглежда евентуална намеса в работата на сателитите си като обявяване на война, предаде Ройтерс. Пхенян ще реагира при всеки опит на САЩ да се намесят в работата на...
РИОСВ провери за замърсяване след аварийната ситуация в девненски завод
Днес, 2 Декември 2023 09:41
Във връзка с постъпило в РИОСВ - Варна уведомление от „Агрополихим“ АД за възникнала аварийна ситуация на 1 декември, a именно аварийно спиране на цех „Азотна киселина“ и сигнали за замърсяване на атмосферния...
България и още 20 страни приеха Декларация за утрояване на ядрената енергия до 2050 година
Днес, 2 Декември 2023 09:18
България и близо двадесет страни от четири континента приеха днес Декларация за тройно увеличаване на дела на ядрената енергия до 2050 г. на събитие на най-високо равнище в рамките на конференцията на...
Днес: 25-о класик рали „Обиколка на Варна“
Днес, 2 Декември 2023 08:54
25-о класик рали за автомобили „Обиколка на Варна“ се провежда днес в морската столица. Във връзка с това е забранено спирането на автомобили на таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение...
Израел обмисля възможността за нови примирия с "Хамас"
Днес, 2 Декември 2023 08:23
Израел обмисля възможността за нови примирия в конфликта с "Хамас", за да освободи още заложници, писа Wall Street Journal. Двете страни подновиха военните действия в петък след седемдневна пауза, включително...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Занималня 1-4 клас
Препоръчваме
Детски празненства Климатици Варна
Време за Култура Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории за споделяне
 Избори
 Крими
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.3 + 0.5
Бургас   Монтана   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook