Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Дисни преодоля основно препятствие, за да започне колосално разширяване

Сряда, 8 Май 2024 18:52
Източник: Moreto.net   
Дисни преодоля основно препятствие, за да започне да развива колосално разширяване на своите тематични паркове в Дисниленд във вторник вечерта, когато градският съвет на Анахайм единодушно даде окончателно одобрение за пренасочване на голяма част от имота.

Оригиналният курорт на Disney в Калифорния, който се състои от търговски район, зони за паркиране и два тематични парка, е около 550 акра, което е по-малко от 2% от размера на Walt Disney World във Флорида.

Но с наскоро одобреното зониране за „многофункционални“ зони, Disney вече може да разшири своите тематични паркове в Анахайм, без да придобива нова земя, като изгради атракции там, където преди компанията можеше да строи само хотели или паркинги. Това проправя пътя за многодесетилетен проект за разширяване на двата си тематични парка там: Disneyland и Disney California Adventure.

„В продължение на почти седем десетилетия Disneyland Resort оказва уникално, незаменимо въздействие върху стотици милиони гости от цял ​​свят. Колко вълнуващо е да знаем, че най-добрите ни дни тепърва предстоят – нямам търпение да ви покажа какво предстои“, каза президентът на Disneyland Resort Кен Потрок в изявление във вторник вечерта.


Проектът, наречен "DisneylandForward", не изисква публично финансиране. Въпреки че все още не са споделени конкретни проекти, Disney пусна концептуално изкуство за това как може да изглежда разширението в западната част на курорта, в районите около Disneyland Hotel и Pixar Place Hotel.

„Това е отдавна закъсняло – това е десетилетия закъснение. Това, по мое мнение, е най-голямото нещо, което Дисни е направил, откакто отвори портата през 55 г.“, каза Денис Шпайгел, собственик и основател на International Theme Park Services, глобален консултант за проекти за тематични паркове.

Шпайгел, който не участва в плановете на Disney, каза, че този проект може да позволи на Disneyland Resort да премине от приблизително 25 милиона посещения годишно до 40 милиона през следващите 20 години.

„Преминавате от къща с две стаи към къща с пет стаи“, каза Шпайгел, добавяйки, че посетителите ще се чувстват много по-комфортно в разширеното пространство и ще увеличат разходите на глава от населението, като останат по-дълго, за да изпитат повече атракции.

Как ще изглеждат новите райони?

Главният изпълнителен директор на Disney Боб Игер каза по време на събрание на акционерите през април, че потенциалните нови проекти на DisneylandForward могат да включват „възможността да се впуснете в изцяло нови приключения на Avatar с посещение в света на Пандора“.

Публикуваното концептуално изкуство за възможна земя на Аватар показва пространство, подобно на Пандора в Животинското царство на Дисни във Флорида, но с гости на лодки в средата на открито езеро, изглед, напомнящ за втория филм от франчайза, „Пътят на водата“.

Във видео, публикувано от Disney през януари, Рейчъл Алд, старши вицепрезидент по глобалното развитие на Disney Experiences, каза, че споразумение от 1990 г. с град Анахайм е позволило на Disney да построи 6,8 милиона квадратни фута тематичен парк, но компанията е построила само 46% от това поради ограничения в пространството и зонирането.

„Само си представете какво можем да направим с това пространство. В момента това са наземни паркинги. Но какво ще стане, ако можем да станем първата земя, базирана на Уаканда, от франчайза Черната пантера? Земя, базирана на Zootopia, използваща работата, която видяхте по-рано в Shanghai Disney Resort. Създаването на Arendelle от Frozen, подобно на това, което видяхте в три от нашите международни паркове. Или дори възможността да отпразнуваме Dia de los Muertos в земя с кокосова тематика, резонираща с разнообразната общност в Южна Калифорния.“

„Дисниленд никога няма да бъде завършен“

Дон Балард, автор и историк, написал книга за историческия хотел Дисниленд, каза, че оригиналният курорт на компанията „непрекъснато се развива. Искам да кажа, че технологията се променя, вкусовете на хората се променят.

Балард повдигна известен цитат от Уолт Дисни: „Дисниленд никога няма да бъде завършен. Ще продължи да расте, докато в света е останало въображение.“

Тод Джеймс Пиърс, професор от Cal Poly San Luis Obispo, който написа книгата „Три години в страната на чудесата“ за създаването на Дисниленд, каза: „Когато Уолт беше жив, почти всяка година имаше нова атракция, ако не и множество нови атракции. Единствената почивка е точно около Световното изложение, защото той беше зает с други неща. Но това дава възможност на Disneyland Resort наистина да се разшири по този начин... Така че, ако хората са фенове, ще има нещо ново не след дълго, всяка година, на всеки няколко години.“

Пиърс каза, че това, което е интересно в концептуалното изкуство, което са избрали, е, че „нито едно от тези неща не е самостоятелна атракция. Всички те са тематични среди от 8 до 12 акра, обикновено около една или свързани [истории],” като цяла Замръзнала земя.

Балард и Пиърс вярват, че освен създаването на нещо въображаемо, новият проект е и практичен за облекчаване на тълпите в компактния курорт.

Балард, който предложи брак на съпругата си в Дисниленд, се пошегува: „Бях само аз и 80 000 от най-близките ми приятели. И я помолих да се омъжи за мен пред замъка и четири момичета зад нея казаха „да“.

Пиърс каза, че като отвори нови земи, Disney може също по-лесно да затвори съществуващи атракции, за да ги преустрои, защото гостите могат да се разпръснат и да не бъдат принудени да се събират в тесни тълпи.

Как да го запазим в „балона“

Тематичните паркове на Disney по света са известни с това, че създават поглъщаща атмосфера, в която посетителят напуска „истинския“ свят за нещо фантастично. За да направите това, е необходим „балон на Дисни“, както го наричат ​​феновете, където човек е защитен от външния свят.

Но ще има предизвикателство с този проект, тъй като част от земята, която може да бъде преустроена, е отделена от основния кампус на Disneyland Resort. Disney показа в концептуално изкуство, че едно парче земя от източната страна, което в момента е наземният паркинг на Toy Story, може да бъде превърнато в хотел със смесено предназначение, ресторант и търговски район, подобно на Disney Springs във Флорида.

За да стигнете от основните тематични паркове до тази търговска зона, трябва да пресечете градските улици с аптеките 7-Elevens и CVS, каза Пиърс.

Предизвикателството е „не да правят това, което правят наистина добре, което е изграждането на тематични среди, а да измислят как да свържат тази смесица от имоти, които сега ще контролират“, каза Пиърс. „Повишени пътеки, система за придвижване на хора или система Skyliner (повдигнатите гондоли), нещо подобно… вероятно ще е необходимо, в противен случай ваканционното изживяване става фрагментирано.“

Проектът DisneylandForward включва одобрение за пешеходни мостове над градските улици, но всичко друго ще изисква отделно одобрение от града, според Майк Листър, главен комуникационен директор на град Анахайм.

Друга грижа е да се уверите, че има достатъчно паркинг. Чрез потенциалното изграждане на тематични паркове върху това, което в момента са паркинги, Disney ще трябва да създаде нови места за паркиране на други места около курорта. Disney заяви, че предвижда изграждането на ново място за паркиране в източната част на курорта, което ще включва един до три пешеходни моста с подобрен вход за хотели и фирми по булевард Harbour.

40-годишно обещание

Одобрението за презониране от вторник ще влезе в сила след 30 дни. След това Disney и град Анахайм ще работят по финализирането на споразумение за развитие, което ще бъде валидно до 2064 г.

„Това е крайъгълен камък за града. Разглеждаме уникална възможност не само за Анахайм, но и за щата Калифорния“, каза Ашли Ейткен, кмет на Анахайм.

Предложените споразумения включват Disney да ангажира 1,9 милиарда долара за проекта през първите 10 години, да плати 40 милиона долара, за да поеме две улици, които в момента са собственост на града, да плати 45 милиона долара за подобрения на транспорта, да допринесе с 8 милиона долара за градски паркове и да даде 30 милиона долара за достъпни жилища.

Speigel каза, че вярва, че компанията ще надхвърли първоначалното инвестиционно обещание и ще похарчи повече от 3 милиарда долара.

Този проект за разширяване идва, тъй като компанията преди това обяви инвестиция от 60 милиарда долара в своите паркове и круизи по света през следващите 10 години.

Ейткен каза, че повече от 50% от общия фонд на град Анахайм идва от долари, генерирани в туристическата индустрия. Така че проектът не само ще преобрази изживяването на гостите, но и ще доведе до голяма инвестиция в града.

Тя също каза, че е била един от „най-яростните критици“ на разширяването в курортния район, като се противопоставя на градските субсидии и осигурява подкрепата на проекта от синдикатите на строителите и хотелиерството.

„И се чувствам комфортно, че екипът на Дисниленд отговори на много от тези опасения.“

Ейткен каза, че полученото предложение е добре обмислено и печелившо за всички.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Избори
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Мицотакис: Гърция ще оттегли подкрепа за Северна Македония в ЕС, ако не спазва Преспанския договор
Събота, 18 Май 2024 15:06
Гърция ще оттегли подкрепата си за асоцииране на Северна Македония към Европейския съюз, ако Скопие не спазва Преспанския договор, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Правителството в Скопие...
Кораб потъна в Черно море край Румъния, трима са в неизвестност
Събота, 18 Май 2024 14:48
Корабът Mohammed-Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в Черно море на 26 морски мили от румънския град Сфънту Георге, съобщи ТАСС, позовавайки се на румънската морска администрация. Сигнал за инцидента...
Нощ на музеите: Военноморският музей във Варна с вход свободен между 18 и 22 часа днес
Събота, 18 Май 2024 14:15
На 18 май (събота) от 18:00 до 22:00 ч. с вход свободен и специална програма Военноморският музей се включва в Европейската инициатива „Нощ на музеите“. Наред с постоянната вътрешна и външна експозиция...
Зеленски: Настъплението към Харков е само началото на по-голяма руска офанзива
Събота, 18 Май 2024 13:58
Украинският президент Володимир Зеленски очаква Русия да засили офанзивата си на североизток. Това заяви самият той в ексклузивно интервю за "Франс прес". Президентът предупреди, че Киев разполага само...
Какво време ни очаква утре по Черноморието?
Събота, 18 Май 2024 13:40
Утре над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна и на места по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са...
Българската банка за развитие ще подпомага държавата, била в отлично финансово състояние
Събота, 18 Май 2024 13:21
Българската банка за развитие може да бъде ключов финансов и пазарен инструмент в подкрепа на политиките на държавата. Също така да работи за преодоляване на регионалните дисбаланси. Новата стратегия на...
Митничари задържаха 325 000 кутии контрабандни цигари
Събота, 18 Май 2024 13:04
Голямо количество цигари без български бандерол на са задържани на ГКПП "Кулата". На 16 май е извършена проверка на влекач с полуремарке, управляван от българин. Според представените от водача документи...
Парк-музей „Владислав Варненчик“ с вход свободен между 16 и 20:30 часа днес
Събота, 18 Май 2024 12:49
На 18 май (събота) с вход свободен от 16:00 до 20:30 часа Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна се включва в Европейската инициатива Нощ на музеите. От 18:00 до 20:00 часа най-малките гости на...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.4 + 0.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook