Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Над 600 участници се включиха в 61-вото издание на щафетната обиколка на Радио Варна

Неделя, 3 Март 2024 16:24
Източник: Радио Варна   
Сн.: Moreto.net
Над 600 участници се включиха в 61-вото издание на щафетната обиколка на Радио Варна, в лекоатлетическото щафетно бягане участваха повече от 350 състезатели.

Кметът на Варна Благомир Коцев даде старт на 61-вата щафетна обиколка на Радио Варна. Събитието се организира ежегодно по повод националния празник - 3 март.

Много се радвам, че съм тук, за да отбележа по този начин националния празник. Нека така спазваме традициите за години напред, каза Благомир Коцев и поздрави организаторите, участниците и гостите на събитието.

Надпреварата бе открита от директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева. Тя благодари за присъствието на всички, които винаги подкрепят спортната проява на Радио Варна и припомни колко много хора през годините са въвлечени и са градили идеята.

Директорът отправи благодарности и към спортния журналист Румен Генов, когото определи като сърцето на спортния празник на Радиото.

Румен Генов в началото припомни историята на традицията и регламента. Генов подчерта, че Щафетната обиколка, след включването на спортното катерене, плуването и колоезденето, вече се е превърнала в своеобразен четирибой. Генов, от своя страна, благодари на ръководството на Радио Варна, на Община Варна, за приноса за организиране на проявата и приветства официалните гости.

Изключително вълнение е за мен да застана тук пред вас на Националния празник - 3 март, денят, който олицетворя от една страна свободата, а от друга - духа. Дългите години -146, през които свеждаме глави пред подвига, но и гордо вдигаме чела, защото продължаваме да живеем в свободна България. Свобода, която изисква да я носим в сърцата си и да предавам на децата си и вярвам, виждайки толкова много хора, че това ще пребъде, , каза областният управител на Област Варна Андрияна Андреева в приветственото си слово.


Учениците от Първа езикова гимназия спечелиха бягането при момичетата във възрастова група (5-8 клас), а при момчетата представителите на МГ „Петър Берон“, съобщава Радио Варна.

В по-горната възраст (9 -10 клас) злато за отборите на Първа езикова гимназия. При участниците 11-12 клас шампиони при юношите са Математическа гимназия, а при девойките Четвърта езикова гимназия.

Отборите на „Супер спорт“ взеха титлите в двата пола.

При студентите злато за отборите на Технически университет-Варна. В надпреварата при работническите колективи на първо място е отбор „Шишарките“ при мъжете и „Мандра“ при жените. Сред военнослужещите купата спечелиха представителите на поделение 38 920.

Златните медали при ветераните и при мъжете и жените спечелиха представителите на отбор „Атлетик 2000“. Най-възрастният участник е Виолета Ганчева, родена 1947 г.

В надпреварата по плуване участваха повече от 70 състезатели, но в тази дисциплина класиране няма. Всички участници получават медали и грамоти.

В колоездачната щафетна обиколка при момичета младша първо място за Моника Михова от СК „Траяна“, а при момичетата старша за златото се пребори Ирина Бикова /Несебър/. В младшата възраст при момчетата шампион стана Сава Мищенко от „Черноморец“-Бургас, а в старшата възраст титлата взе Кристиан Колев /СК „Палашев“/. Победителите получиха и специални екипи за лидери в своите възрастови групи.


Резултати от щафетното състезание по спортно катерене за купа „Радио Варна“.

Категория над 18 години

Първо място Стан Калов и Валери Калудов

Второ място Десислава Стоянова и Иван Зайков

Трето място Оксана Стрезова и Лора Стоянова

Категория 14-18годишни:

Първо място Теодор Паскалев и Дамян Чакъров

Второ място Ралина Георгиева и Адриана Михалева(отсъстваха бяха вече при радиото)

Трето място Ема Богоева и Андреа Петкова

Категория до 14 години

Първо място Боян Белчев и Михаил Рафаилов

Второ място Ралица Белчева и Георги Динев

Трето място Мишел Стоянова и Дея Иванова

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Избори
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Спорт
Драматична победа за Григор Димитров на старта в Маями
Понеделник, 25 Март 2024 08:33
След трисетов двубой с два тайбраейка Григор Димитров записа победа в първия си мач от Мастър 1000 турнира в Маями. Ракета №1 на България победи чилиецът Алехандро Табила с 6:7 (5), 7:6 (5), 6:2 след...
Ватерполистите на КПС Варна спечелиха Купата на България
Неделя, 24 Март 2024 16:20
Ватерполистите на КПС Варна спечелиха Купата на България по водна топка за мъжа. Във финалния двубой, игран в басейн "Пирин" в Благоевград, варненци спечелиха след дузпи срещу ЦСКА, след като редовното...
Още шестима български кикбоксьори станаха носители на Световна купа в Йезоло
Неделя, 24 Март 2024 09:45
Още шестима български кикбоксьори станаха носители на Световна купа в Йезоло, Италия през вчерашния ден. От седемте те ни финалисти в направление ринг, шестима спечелиха златните медали в своите категории...
Георги Иванов-Гонзо: Ще потърся Бербатов още другата седмица
Събота, 23 Март 2024 16:17
Трябва да си подредим къщата. Това заяви новият президент на БФС Георги Иванов в интервю за БНР и в отговор на въпроса какво му предстои в следващите дни. „Нещата стават постепенно, не стават за една...
България прекъсна негативната серия със скромна победа над Танзания
Петък, 22 Март 2024 17:15
България победи Танзания с 1:0 в първата си среща от турнира FIFA Series в Азербайджан и прекъсна негативна серия от 11 срещи без победа. Единственото попадение за България вкара капитанът Кирил Десподов...
Бащата на Неймар казва, че семейството няма да освободи Дани Алвеш под гаранция
Петък, 22 Март 2024 16:45
Бащата на бразилската звезда Неймар-младши каза в четвъртък, че семейството му няма да плати 1 милион евро, необходими за освобождаването на Дани Алвеш от испански затвор, където бившият бразилски защитник...
ВАС потвърди лиценза на „Българска федерация по шахмат 2022“
Четвъртък, 21 Март 2024 12:47
Със свое Решение 3443/20.03.2024 Върховният административен съд потвърди законосъобразността на издадения спортен лиценз на Българска федерация по шахмат 2022. Със същото решение върховните съдии отхвърлят...
Русия обвини МОК в расизъм и неонацизъм
Сряда, 20 Март 2024 18:51
Русия обвини днес Международния олимпийски комитет (МОК) в "расизъм и неонацизъм", след като комитетът обяви вчера нови ограничения за руските спортисти, които ще се съревновават на олимпиадата в Париж...
Търси в новини:
1112131415161718192021

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Най-четено от Спорт 1 2 3
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.2 + 0.4
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook