Днес, 09.12, Петък

"Черно и цветно" – изложба на ловешкия художник Николай Добрев във Варна

Понеделник, 21 Февруари 2022 10:48 Източник: Moreto.net   

Арт галерия "Ларго" ще представи за трети път ловешкия художник Николай Добрев със самостоятелна изложба, която носи името "Черно и цветно", научи Moreto.net.

Откриването е от 18:00 ч. на 23 февруари в салона на галерията на ул. "Хан Крум 8". Изложбата ще може да бъде разгледана до 14 март.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Едногодишен грант 21".

Повече за Николай Добрев:

Николай Добрев е роден на 23 септември 1948 г. в София. Завършва „Живопис” във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” през 1974 г.

От дълги години преподава „Живопис” в СОУ „Тодор Кирков” в родния си град. Има 14 самостоятелни изложби в много градове в страната – София, Пловдив, Варна, Ловеч, Плевен и др. Николай Добрев е лауреат на награди от Международното биенале на хумора и сатирата в Габрово (1999 г.), от Националната изложба на художниците-педагози във Велико Търново (2004 г.), от Националното биенале на малките форми в Плевен (2006) и други.

Добрев е сред доайените на групата на художниците в родния си Ловеч, член на СБХ от 1982 г. Негови творби са в колекциите на Националната художествена галерия и ГХГ в Плевен, Балчик, Благоевград, Ловеч, Малко Търново, както и частни колекции у нас и в Италия, Франция, Испания, Холандия, Швеция, Япония, САЩ, Канада, Русия, Чехия и др.

Николай Добрев рисува прекрасни, нежни, синьо-бели морски пейзажи. Ловчанлията е страстно влюбен в морето и особено в Балчик и Созопол, които посещава и рисува почти всяко лято. Затова винаги във всяка негова изложба има картини, посветени на тези приказни черноморски градчета. Живее и твори в Ловеч.Новини - Варна
ПОСЛЕДНО ИЗБРАНО
Реклама
Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

ПОЛЕЗНО
РЕКЛАМА
ПРЕПОРЪЧВАМЕ
НАЙ-ЧЕТЕНИ

Най-четено от Всички теми

НОВИНИ В СНИМКИ
Реклама