Днес, 21.01, Петък

Дават над 4 млн. лева за кръговото на бул. „Левски“, „Девня“ и „Г. Пеячевич“

Сряда, 6 Март 2019 12:55 Източник: Moreto.net   

Над 4 млн. лева ще струва изграждането на кръгово кръстовище, което ще спомогне движението между бул. „Левски“ и улиците „Г. Пеячевич“, „Девня“ и „Пробуда“. Съоръжението ще бъде с елипсовидна форма. Това става ясно от документацията към обявената обществена поръчка за избор на фирма, която да реализира строежа, научи Moreto.net.

Според заданието проектът трябва да бъде реализиран до 12 месеца след началото на дейностите. Срокът за получаване на оферти от кандидати е до 5 април. Прогнозната стойност е 3 742 900 лева без ДДС.

Участъкът, в който ще бъдат вложени средствата, е връзката на новоизграждащия се бул. „Левски“ с улиците „Г. Пеячевич“ и „Девня“.

Проектирано е кръгово кръстовище на едно ниво. То представлява елипса с 23.5 и 300.5 метра. Общата дължина на елипсата е 359 метра. В нея са проектирани 3 броя ленти за движение с ширина 3.50 м.. Предвидени са и байпасни връзки с ширина на платното от 5.50 м на направлението бул. „В.Левски“ ул. „Пеячевич“ за дясно завиващите и по направлението от ул. „Девня“, посока „Аспарухов мост“, за движещите се направо МПС. По основното направление по бул. „ Васил Левски“ и улица „Девня“ са проектирани входове и изходи с по 2 броя ленти за движение с ширина от по 3.50 м и обща ширина 7.00 м. По направлението на улица „Пеячевич“ са проектирани вход с 1 лента с ширина от 5.50 м и изход с по 2 броя ленти с ширина 3.50 м. Проектиран е триъгълен остров за канализиране на движението и ширина на лентите за вливане и отливане – 5 метра.

В участъка, обект на поръчката, са проектирани и 2 броя удължаване на съществуващи водостоци. Ще се изгради нов облицован открит канал с дължина от 95 м. между двете съоръжения. Съществуващо съоръжение на ул. „Пробуда“ ще се събори поради отпадане на необходимостта от него.

Проектното решение предвижда да се изградят нови тротоари или възстановят съществуващите.

По цялата дължина на бул. „Левски“ между двете платна е разположен облицованият отводнителен канал „Франга дере“. В конкретния участък между канала и булеварда е проектирано да се изгради предпазна ограда тип „Ню джърси“. Върху нея ще се монтира допълнителен парапет до достигане на височина 1.10, отговаряща на нормите за проектиране.

В участъците между обслужващите платна, рампите и булеварда е проектирано да се изпълни предпазна еластична система.

Край кръстовището, поради непосредствената близост на движението с жилищните постройки, е планирано да се изгради шумозащитна ограда със стоманобетонови панели и височина на оградата до 3.0 метра.

Към настоящият проект са разработени и определени местата на пресичане на булеварда от пешеходното движение. Предвиждат се пешеходни надлези.


Коментари
 • Виктор
  13:08ч. 6 Март 2019

  Как ще стане с пътуващите от гарата към Девня? Всички трябва да обикалят елипса от 350 метра ли? Е га ти и задръстванията ще ставят. Някой ходил ли е да гледа колко автомобили има в тази посока?

 • Рупи
  13:10ч. 6 Март 2019

  А дали ще се реши проблемът с постоянно стичащата се вода от максуда?
  При проектирането на надлезите да не забравите за инвалидите както в кв.Аспарухово!
  С тези много входове и изходи си мисля, че ще е много тежко това кръгово.

 • Tromto
  13:23ч. 6 Март 2019

  Т.е., булевард Левски ще е готов по някакъв начин до края на април, според обещанията на кметьо, ама кръговото, което ключово за целта на целия булевард тепърва ще започне да се прави и ще го откара най-малкото до края на лятото догодина? И, докато се строи там, връзката на ул. Пеячевич и булевард Левски с ул. Девня ще бъде блокирана, частично или напълно, през по-голямата част от времето?!?

  Бе що не си е*&%#$!!!!

 • Рупи
  13:37ч. 6 Март 2019

  Tromto, на тази поредна тъпотия на общинарите й бе обърнато внимание вкоментарите още в предните статии. Как така изграждаш такъв мащабен проек а не си измислим и възложил връзката край спирка "Варна"(да ме прощава който го го бе написал, но не си спомням псевдонима)

 • osemshest
  13:40ч. 6 Март 2019

  Трябваше да го разбият на две по-малки кръгови. Така наистина първо много се заобикаля и второ ще се образуват невиждани тапи в самото кръгово. ТЪПО!

Новини - Варна
ПОСЛЕДНО ИЗБРАНО
Реклама
Анкета

Ще се ваксинирате ли?

ПОЛЕЗНО
РЕКЛАМА
ПРЕПОРЪЧВАМЕ
НАЙ-ЧЕТЕНИ

Най-четено от Всички теми

НОВИНИ В СНИМКИ
Реклама