Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Богата програма от събития в "Аспарухово" през пролетта и лятото

Сряда, 22 Март 2023 13:36
Източник: Moreto.net   
Сн.: Moreto.net
Редица събития ще се проведат във варненския квартал "Аспарухово" през пролетта и лятото. Културната програма бе обявена в социалните мрежи от районния кмет Ивайло Маринов.

Проявите започват в дните около Цветница.

Програмата включва:

6 април – Концерт на българската народна певица Нелина

7 април – Сцената ще покори Елица Тодорова, която е подготвила специално шоу, а вечерта ще завърши с нестинарски танц върху жарава.

8 април – Лазаровден

Програмата ще започне с водосвет, който ще свърже символично двата празника - Лазаровден и Цветница, а за настроението на присъстващите ще се погрижи певецът на народа - Веселин Маринов.

9 април – Цветница

За финал е поканен младият народен певец Донко Марков, който ще представи една мащабна фолклорна картина и специална програма.

Начален час на концертите 19:30 ч.

Седмицата от 24 до 30 април ще е посветена на храм „Св. цар Борис“ в кв. „Аспарухово“. Тази година той отбелязва своя първи век. Сто години от откриването, освещаването и първата служба в християнския храм - изключително събитие, на което са поканени всички жители и гости на района и цялата Варненска епархия, начело с Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

На 30 април в храма ще бъде отслужена архиерейска света литургия от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Кратка програма, свързана с дейността на Св. цар Борис, ще срещне поколения християни в един различен проект, който може да видите пред читалище „Просвета 1927“.

От 20 до 26 юни паркът отново ще оживее с фестивала, с който районът се гордее вече 55 години. 56-ата поредна година на „АСПАРУХОВО ПЕЕ И ТАНЦУВА“ ще бъде открита с великата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев. Специални гости тази година ще бъдат мега звездата на българската естрада Васил Найденов и Глория. За настроението на присъстващите ще се погрижат също шоумените от „Тутурутка“, българските рок групи „Контрол“, ПИФ и др.

Летните прояви ще продължат в романтичната атмосфера на морския бряг с второто издание на Q-JAZZ FESTIVAL с авторска музика от богатото стилово разнообразие на джаза. Мястото е „Карантината“ в дните от 13 до 15 юли, организатори са школа „Дедал“.

От 21 до 29 юли в Аспаруховия парк ще се проведе второто издание на „ЛЯТНА ФИЕСТА“. Сцената ще покорят Тита, Симона Загорова, Николай Славеев, Криско, Славка Калчева, група „Сигнал“ и др.

От 22 до 23 юли любителите на зрелищни гонки с дронове ще имат възможността да наблюдават за пореден път МЕЖДУНАРОДНО ДРОН СЪСТЕЗАНИЕ, организирано от Дрон клуб Варна. Надпреварата ще е в парка (до игрищата), а атракцията не е за пропускане!

От 1 до 6 август ще имаме възможността да се потопим в света на киното с късометражните ленти на МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „КАРАНТИНАТА“. Деветото издание на фестивала, организиран от школа „Дедал“, ще ни срещне отново с редица млади автори от страната и чужбина в неповторима атмосфера.

За трета поредна година район „Аспарухово“ ще бъде домакин на VARNA ROCK ADVENTURE. Силни и атрактивни рок групи ще превземат сцената в рамките на фестивала, организиран от мото клуб "Братя във вятъра" от 11 до 13 август.

Концертите са с кауза - набиране на средства за Клиниката по детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Света Марина“ - Варна.

„НАЙ-ДЪЛГАТА ВЕЧЕРЯ НА ПЛАЖА“ – едно от най-очакваните събития в района ще събере жители и гости на „Аспарухово“ под звездите на морския бряг на 19 август.

За настроението на присъстващите са поканени дует „Ритон“ и са подготвени много изненади.

Международният фестивал на хвърчилата „ВЪЗДУШНИ ЧУДЕСА“ 2023 ще изпъстри с творенията си небесната синева над плажа със своето 11-о издание в последните августовски дни!

Лятото ще изпратим с VARNA OKTOBERFEST и блясъка на още много звезди от всички области на българската култура в дните от 28 септември до 1 октомври.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Култура
Изпращаме Алек Попов в последния му път
Неделя, 24 Март 2024 09:22
От 15:30 часа днес, 24 март 2024 г. в църквата на Централните софийски гробища ще бъде изпратен най-превеждания български писател Алек Попов на неговото последно и необратимо пътешествие. Винаги верен...
Ученици от НУИ „Добри Христов“ Варна с голям концерт днес
Неделя, 24 Март 2024 09:00
Българската музика и танц ще бъдат във фокуса на днешния спектакъл на младите таланти от НУИ „Добри Христов“ Варна. Концертът е с начален час 11:00 и ще се проведе в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. „Аз...
Специална комедийна програма на 1 и 2 април във Фестивален и конгресен център
Четвъртък, 21 Март 2024 08:03
Със специална комедийна програма ще отбележат Деня на хумора 1 април варненската Арена на смеха "Българан" и Фестивален и конгресен център. "ЗА СНАХИТЕ И СВЕКЪРВИТЕ", на 1 април от 19.00 часа, зала 1 част...
Стартира София филм фест във Варна, какво още в програмата (снимки)
Събота, 23 Март 2024 09:02
15-тото юбилейно издание на София филм фест във Варна бе открито вчера в морската столица, предаде репортер на Moreto.net Специален гост на официалното откриване на фестивала във Варна бе режисьорът...
Варна: Нощно кино с режисьора Павел Веснаков
Събота, 23 Март 2024 15:55
Режисьорът на “Есента на демона” и “Уроци по немски” - Павел Веснаков е гост тази вечер на 15-ти София Филм Фест във Варна. Тази вечер, 23 март от 21:00 ч. във фоайето-етаж 2 на ФКЦ - Варна публиката...
Днес в София филм фест Варна: "Прекрасни дни" и "Паднали листа"
Събота, 23 Март 2024 14:44
Филмовите продукции "Прекрасни дни" и "Паднали листа" ще могат да гледат днес жителите и гостите на морската столица. Двете ленти са част от днешната програма на "София филм фест Варна", която тече във...
Избрани пана от Третата национална изложба на българския комикс гостуват във Варна
Събота, 23 Март 2024 12:01
В Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна, от 26 март до 15 април 2024 г. ще бъдат представени избрани пана от Третата национална изложба на българския комикс. Експозицията е част от проекта...
Търси в новини:
1234567891011
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Най-четено от Култура 1 2 3
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.5 + 2.4
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook