Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Богата програма от събития в "Аспарухово" през пролетта и лятото

Сряда, 22 Март 2023 13:36
Източник: Moreto.net   
Сн.: Moreto.net
Редица събития ще се проведат във варненския квартал "Аспарухово" през пролетта и лятото. Културната програма бе обявена в социалните мрежи от районния кмет Ивайло Маринов.

Проявите започват в дните около Цветница.

Програмата включва:

6 април – Концерт на българската народна певица Нелина

7 април – Сцената ще покори Елица Тодорова, която е подготвила специално шоу, а вечерта ще завърши с нестинарски танц върху жарава.

8 април – Лазаровден

Програмата ще започне с водосвет, който ще свърже символично двата празника - Лазаровден и Цветница, а за настроението на присъстващите ще се погрижи певецът на народа - Веселин Маринов.

9 април – Цветница

За финал е поканен младият народен певец Донко Марков, който ще представи една мащабна фолклорна картина и специална програма.

Начален час на концертите 19:30 ч.

Седмицата от 24 до 30 април ще е посветена на храм „Св. цар Борис“ в кв. „Аспарухово“. Тази година той отбелязва своя първи век. Сто години от откриването, освещаването и първата служба в християнския храм - изключително събитие, на което са поканени всички жители и гости на района и цялата Варненска епархия, начело с Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

На 30 април в храма ще бъде отслужена архиерейска света литургия от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Кратка програма, свързана с дейността на Св. цар Борис, ще срещне поколения християни в един различен проект, който може да видите пред читалище „Просвета 1927“.

От 20 до 26 юни паркът отново ще оживее с фестивала, с който районът се гордее вече 55 години. 56-ата поредна година на „АСПАРУХОВО ПЕЕ И ТАНЦУВА“ ще бъде открита с великата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев. Специални гости тази година ще бъдат мега звездата на българската естрада Васил Найденов и Глория. За настроението на присъстващите ще се погрижат също шоумените от „Тутурутка“, българските рок групи „Контрол“, ПИФ и др.

Летните прояви ще продължат в романтичната атмосфера на морския бряг с второто издание на Q-JAZZ FESTIVAL с авторска музика от богатото стилово разнообразие на джаза. Мястото е „Карантината“ в дните от 13 до 15 юли, организатори са школа „Дедал“.

От 21 до 29 юли в Аспаруховия парк ще се проведе второто издание на „ЛЯТНА ФИЕСТА“. Сцената ще покорят Тита, Симона Загорова, Николай Славеев, Криско, Славка Калчева, група „Сигнал“ и др.

От 22 до 23 юли любителите на зрелищни гонки с дронове ще имат възможността да наблюдават за пореден път МЕЖДУНАРОДНО ДРОН СЪСТЕЗАНИЕ, организирано от Дрон клуб Варна. Надпреварата ще е в парка (до игрищата), а атракцията не е за пропускане!

От 1 до 6 август ще имаме възможността да се потопим в света на киното с късометражните ленти на МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „КАРАНТИНАТА“. Деветото издание на фестивала, организиран от школа „Дедал“, ще ни срещне отново с редица млади автори от страната и чужбина в неповторима атмосфера.

За трета поредна година район „Аспарухово“ ще бъде домакин на VARNA ROCK ADVENTURE. Силни и атрактивни рок групи ще превземат сцената в рамките на фестивала, организиран от мото клуб "Братя във вятъра" от 11 до 13 август.

Концертите са с кауза - набиране на средства за Клиниката по детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Света Марина“ - Варна.

„НАЙ-ДЪЛГАТА ВЕЧЕРЯ НА ПЛАЖА“ – едно от най-очакваните събития в района ще събере жители и гости на „Аспарухово“ под звездите на морския бряг на 19 август.

За настроението на присъстващите са поканени дует „Ритон“ и са подготвени много изненади.

Международният фестивал на хвърчилата „ВЪЗДУШНИ ЧУДЕСА“ 2023 ще изпъстри с творенията си небесната синева над плажа със своето 11-о издание в последните августовски дни!

Лятото ще изпратим с VARNA OKTOBERFEST и блясъка на още много звезди от всички области на българската култура в дните от 28 септември до 1 октомври.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Култура
За първи път на българска сцена: Варненската опера представя мюзикълa „Дух“
Сряда, 27 Март 2024 12:28
С две предпремиери, на 5 и 6 април, Държавната опера във Варна ще представи най-новия си мюзикъл „Дух“, който се поставя за пръв път на българска сцена. Премиерата предстои в XV издание на Опера в...
Посланиние от Юн Фосе за Световния ден на театъра
Сряда, 27 Март 2024 09:38
По повод Световния ден на театъра послание от Юн Фосе - носител на Нобелова награда за литература, драматург, автор на над 30 книги (романи, разкази, поезия, есета, детски истории) и на 28 театрални пиеси....
27 март – Международен ден на театъра
Сряда, 27 Март 2024 07:48
Датата 27 март е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1961 година и тогава най-голямата международна организация за сценични изкуства – Международният театрален институт...
Радев: Българските артисти заслужават национална концертна зала
Вторник, 26 Март 2024 18:46
Българските артисти заслужават национална концертна зала, която да отговаря на висотата на таланта им – функционална и естетически издържана сграда, която да предоставя отлични условия, както за творците,...
В рамките на 15-и София Филм Фест във Варна до 30 март предстои да видите
Вторник, 26 Март 2024 16:43
София Филм Фест във Варна подарява на киноманите най-доброто от световното кино до 30 март. Отправете се на приключение с последния филм на Маргарете фон Трота с номинация за „Златна мечка” – „Ингеборг...
Книги: Невероятният живот на Румен Златев и неговият сборник "Семки от живота", който той издаде на 78 години
Вторник, 26 Март 2024 14:27
В дълбините на човешките преживявания, където вълните на историята и личният опит се сблъскват, понякога се раждат истории, достойни за книги. Такъв е случаят с Румен Златев, чийто живот е толкова богат...
Гледаме "ЧУДОВИЩЕ" в програмата на София филм фест във Варна днес
Вторник, 26 Март 2024 13:23
Номинираният със Златна палма "Чудовище" гледаме днес от 18 часа във ФКЦ в рамките на София филм фест във Варна ЧУДОВИЩЕ / KAIBUTSU – Япония, 2023, 226 мин., Драма, Трилър Режисьор: Хирокадзу...
Търси в новини:
678910111213141516
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Най-четено от Култура 1 2 3
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.1 + 1.2
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook