Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на snoop doggy dogg

«56789»

Спешното в „Св. Анна” остана без лекари
2011-09-08 15:41:26
Коментар: Точно така мисля и аз. Некадърните лекари заминават в чужбина. Немците щот са прост народ и не знаят че са некадърни и им дават по 3-4 хиляди евро заплата, най вероятно както казваш ти- за да чистят тоалетни.
Спешното в „Св. Анна” остана без лекари
2011-09-08 14:56:13
Коментар: Може би лекаря е редно да изкара от джоба 1500лв и да плати операцията на жената, след като тя не може. Сигурно докато са работили са спечелили твърде много пари и сега са напуснали за да отидат на карибите за да ги харчат :)
112 остава единственият спешен телефон
2011-08-29 17:02:58
Коментар: Ще си играем на развален телефон. Допреди година и половина, който звънне на 150 да речем от Провадия се свързваше с филиала в Провадия, откъдето тръгва и линейката. Сега на 30ти септември примерно има циганска сватба в Долни чифлик и на третия ден на някой циганин му става лошо от алкохола и припада. Останалите цигани звънят на 150, което ги пренасочва към 112-Варна и искат по най-бързия начин линейка. Оттам им казат- добре, ще предадем и предават на спешна помощ-Варна че има припаднал на еди коя си улица в Долни чифлик. В спешна помощ във Варна има само два компютъра за връзка с 112 и затова ако има едновремено повече повиквания за областта- останалите ще почакат. Сестрата от спешна помощ приема обаждането, записва имената и адреса на един лист и ги дава на друга диспечерка. Следващия по веригата набира по телефона филиала на спешна помощ в Долни чифлик и им казва има припаднал еди къде си, еди как си се казва, на толкова години, час на приемане еди колко си, номер на мисия някой си. Фелдшера в Долни чифлик записва на един друг лист и го дава на доктора и шофьора и линейката вече може да тръва. Междувременно са минали между пет и десет минути, зависи дали е нямало преди това други адреси предавани от 112. Линейката тръгва и когато пристигне след още 5 минути циганите вече са се натопорчили, запретнали са ръкави и чакат с по един кол докторчето да слезе от линейката. Телефонистките на 112 са със статут на полицейски служители към системата на МВР. Първа категория труд, пенсиониране след 25 години с 20 брутни необлагаеми заплати и физическо посегателство срещу тях се наказва както срещу полицай. Докторчето от друга страна, ако го набият ще си търси правата по съдебен път на общо основание, заплатата му е по-ниска от на телефонистките на 112 и ще се пенсионира на 65, ако доживее.

«56789»

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.0 + 0.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook