Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Коментарите на Варненец

«123456789»

Варна изпраща 2017 година с катастрофа в раждаемостта
2017-12-30 21:21:43
Коментар: Във Варна са родени с около 800 деца по- малко, за страната около 5000 деца. Значи на Варна се пада около 1/6 от занижението на раждаемостта в страната при положение, че преди 10-12-15 години тя беше добро ясто за живеене и многото приходящи да работят бяха предимно хора във фертилна възраст и завишаваха изкуствено раждаемостта в града. Каквито и да ни ги разправя кмета - явно положението във Варна е много зле. Освен това традиционно офиспомещенията и тия замагазини в миналигодини се освобождаваха и наемаха по нова година когато фирмите бяха наясно с резултатите си, а тази година започнаха да се освобождават още от септември и да нямат нови наематели... Що така бе? Нали иконоиката на града цъфти? Освен това ако се разходите от смрачаване до към 21 часа из кварталите с повече блокове където това се вижда добре, ще констатирате че около 30% от прозорците в блока не светят. Това означава, че вероятно всички са някъде на гурбет и няма и един човек от семейството да светне.
Иван Портних: Годината беше успешна за Варна
2017-12-15 19:16:20
Коментар: Колко успешна е - не знам, ама обикновено офис помещенията по центъра на града така са им направени договорите че сепренаемат или освобождават обикновено по нова година, а тази година гледам че започнаха да ги озвобождават от началото на октомври и никой не ги наема. Що ли така? - може би щото крайните лиенти едвам свъзват двата края и няма алъш-вериш...
Стартира общинска антиспин кампания във Варна
2017-11-30 16:55:11
Коментар: Освен обучителни сесии, минали години имаше и подвижни лаборатории, които вземаха проби от слюнка и издаваха на място картончета с резултат от теста. Обикновено в дворовете на ВУЗ-овете, но и другаде в града. Очаквам да има и тази година. Някой знае ли кога и къде?
Кражбата на вода да се счита за престъпление, предлагат от ВМРО
2017-10-17 09:02:36
Коментар: Всеки жител на планетата има право на достъп до вода. Само че казано ли е някъде дали безплатно? Защото нашите гьотверени тухомълком продават водоснабдяването на разни чуждестранни фирми - Nestle, Coca-Cola и други. И се предвижда по някаква програма до 1-2 години в София водата да стане над 8 лв кубика, а във Варна - над 6. И ако си мълчи и мируваме - може и да стане. А колкото до това, че сметките на недобросъвестни съседи се трупат на нас - ДА, вярно е. Как става това? Минава инкасаторът и съвсем коректно отчита показанията - от водомер, или оставени на листчета. На които не са оставили показания или осигурили достъп им пишат предполагаемо колкото предните месеци. И сумира колко разлика има с предните показания. Само че според една НАРЕДБА №4 която никой не ни дава да прочетем се работи по следният начин: Разликата между сбора на индивидуалните потребления и общият водомер се начислява на общият водомер. И етажната собственост я плаща. Все някой ден тия, които не са осигурили достъп и не са оставяли показания под някаква форма биват отчетени и сметките им се уравняват. Техните се уравняват, но на общият водомер - не. И платената вода от етажната собственост си остава платена. През 2010г правих една подписка от действащи домоуправители до вносителят на предложението за промени в ЗУЕС и до министър Плевналиев. Само че на нашите обосновани предложения касаещи и този въпрос и законово улесняване на събираемостта на вземания по плащания за поддръжка на Етажна Собственост не беше обърнато никакво внимание. 2012г изпратих същите предложения и на Лиляна Павлова. Дори не ми потвърдиха да са ги получили с препоръчано писмо и подписи на хартия в МРРБ. Плевналиев и Пехливанов като строителни предприемачи допреди да влязат в политиката се съсредоточиха единствено над кооперациите затворен тип в каквито живеят и двамата, а Лиляна Павлова - предимно над разни промени улесняващи процедурата по саниране. А междувременно плащаме като глупаци и всеки си мълчи.
Бизнесът във Варна изпитва глад за квалифицирани кадри и специалисти
2017-09-21 07:57:16
Коментар: Аз съм инженер. Познавам и десетки инженери. В последните 6-8 години все пише че търсят инженерни кадри, а нито аз, нито който и да е мой познат знаем за такова конкретно, реално търсене. Вероятно се търсят в други области - примерно строителството. Да, но от години и години приемът държавна поръчка не е променян, а той е по- висок от реалните нужди. И от всеки випуск би трябвало да остават нереализирани кадри. Моето обяснение е, че те завършвайки не намират условия за работа - било като заплата, било като кариерна переспектива и или заминава за чужбина или се захващат с друго.

«123456789»

VIP
ЛЕГО Онлайн Магазин - Igra4kiBG.com
Купи LEGO конструктори пълна колекция серия 2024 година, плюс отстъпки до -25% на избрани серии: CITY, Duplo, Friends, Creator, Avatar, STAR WARS, Technic, Ninjago, Harry Potter, Minecraft, Super Mario,...
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.5 + 0.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook