Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Искате ли да опитате тези крокети? Присъединете се към 43-годишния списък с чакащи

Вторник, 27 Февруари 2024 12:28
Източник: Moreto.net   
Ако поръчате кутия замразени крокети от говеждо Кобе от Asahiya, семеен месарски магазин в Takasago City в префектура Хиого в западна Япония, ще отнеме още 43 години, преди да получите поръчката си.

Това не е печатна грешка. Четиридесет. Три. Години.

Основана през 1926 г., Asahiya продава месни продукти от префектура Хиого – включително говеждо Кобе – в продължение на десетилетия, преди да добави говежди крокети към рафта в годините след Втората световна война. Но едва в началото на 2000-те тези дълбоко пържени картофени и говежди кнедли се превърнаха в интернет сензация, което доведе до нелепо дългото чакане, пред което са изправени купувачите сега.


Шигеру Нита е, трето поколение собственик на Asahiya, през 2022 г. По това време чакането за крокетите било само 30 години.

Нерентабилна бизнес идея



Силно желаните „Екстремни крокети“ са един от четирите вида говежди крокети Кобе, предлагани в Asahiya. Не можете да чакате почти четири десетилетия? Croquettes Premier Kobe Beef в магазина в момента имат по-приятен четиригодишен списък на чакане.

„Започнахме да продаваме нашите продукти чрез онлайн пазаруване през 1999 г.“, каза Нита. „По това време предлагахме Extreme Croquettes като проба.“

Израснал в Хиого, Нита посещава местните ранчо и търгове за говеждо месо с баща си от малък. Той поема магазина от баща си през 1994 г., когато е на 30 години. След като експериментира с електронната търговия в продължение на няколко години, той осъзна, че клиентите се колебаят да платят солидна сума за първокласно говеждо онлайн. Тогава той взема смело решение.

„Продавахме Extreme Croquettes на цена от 270 JPY (1,80 долара) на парче... Само говеждото в тях струваше около 400 JPY (2,70 долара) на парче“, обясни Нита.

„Направихме достъпни и вкусни крокети, които демонстрират концепцията на нашия магазин като стратегия да накараме клиентите да се насладят на крокетите и след това да се надяваме, че ще купят нашето говеждо Кобе след като са го опитали.“


За да ограничи финансовите загуби в началото, Asahiya произвежда само 200 крокета в собствената си кухня до магазина им всяка седмица.

„Продаваме говеждо месо, отгледано от хора, които познаваме. Нашият магазин продава само месо, което е произведено в префектура Хиого, независимо дали е говеждо Кобе, свинско Кобе или пиле Таджима. Това е стилът на магазина отпреди да стана собственик“, каза Нита.


Всъщност дядото на Нита ходел до Санда – друг известен район за развъждане на уагю в Хиого – с колело с ръчна количка, за да вземе сам продукцията.

„Още от този период нашият магазин има връзки с местни производители на говеждо месо, така че не трябваше да ги набавяме извън префектурата“, добави Нита.

Производството се увеличава, но популярността расте



Ниската цена на Extreme Croquettes противоречи на качеството на съставките. Приготвят се пресни всеки ден без консерванти. Съставките включват тригодишно женско говеждо Кобе, класирано като A5, и картофи, произхождащи от местно ранчо.

Нита каза, че е насърчил ранчото да използва кравешки тор за отглеждане на картофи. След това стъблата на картофите ще бъдат храна на кравите, създавайки цикъл. В крайна сметка уникалната му концепция привлече вниманието на местните жители и медиите. Когато в началото на 2000 г. излезе репортаж за крокетите на Asahiya, популярността им скочи до небето.

„Спряхме да ги продаваме през 2016 г., защото времето за изчакване стана над 14 години. Мислехме да спрем поръчките, но получихме много обаждания с молба да продължим да ги предлагаме“, каза Нита.

Asahiya възобновява приемането на поръчки за тези крокети през 2017 г., но повиши цената.


„По това време повишихме цената до 500 JPY ($3,40)-540 JPY ($3,65) с данък върху потреблението. Но откакто започна износът на говеждо месо от Кобе, цените на говеждото се удвоиха, така че фактът, че производството на крокети създава дефицит, не се е променило“, каза Нита. Производството също е увеличено от 200 крокета на седмица до 200 на ден.


„В действителност Extreme Croquettes станаха много по-популярни от други продукти“, засмя се Нита, смеейки се на собствената си губеща пари бизнес идея.


„Чуваме, че трябва да наемаме повече хора и да правим крокети по-бързо, но мисля, че няма собственик на магазин, който да наема служители и да произвежда повече, за да направи повече дефицит... Съжалявам, че ги карам да чакат. Искам да направя крокети бързо и да ги изпратя възможно най-скоро, но ако го направя, магазинът ще фалира.

За щастие Nitta каза, че около половината от хората, които опитват крокетите, в крайна сметка поръчват своето говеждо Кобе, така че това е добра маркетингова стратегия.



Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Туризъм
Компенсацията на туристите в евакуираните хотели заради пожарите на Родос е добра практика
Сряда, 17 Април 2024 10:42
Програмата „Седмица на Родос“, която представлява финансова подкрепа за безплатно настаняване на засегнатите от пожарите на острова туристи през юли миналата година, е един добър пример за това как може...
EasyJet спира полетите от и до Израел до октомври
Вторник, 16 Април 2024 15:47
Easyjet потвърди, че е отменил всички полети до Тел Авив до 27 октомври. Решението последва въздушните нападения срещу Израел от Иран през уикенда. Авиокомпанията едва наскоро възобнови услугите си...
Средната възраст на учителите у нас е 48 години
Понеделник, 15 Април 2024 12:19
Средната възраст на учителите у нас е 48 години. Това показват данните на МОН към момента, научи Moreto.net. Тенденцията за застаряване на учителската професия е преобърната. През 2012 година средната...
Инцидент с туристически лифт в Турция със загинал и десетки ранени (видео)
Събота, 13 Април 2024 09:25
Един човек загина, а други 10 бяха ранени, след като кабина на кабинковия лифт се блъсна в стълб и се отвори в Турция. Кабинковият лифт превозва туристи от плажа Коняалти до ресторант и платформа за наблюдение...
Хотелската верига на Робърт Де Ниро стъпва във Варна
Петък, 12 Април 2024 15:54
Базираната в САЩ марка за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu Hospitality разработва два имота в България - в столицата София и крайбрежния град Варна - които са на път да оставят значителна...
Проверяват кемпери и каравани по Южното Черноморие
Петък, 12 Април 2024 10:13
Започват проверки за нерегламентирано поставени кемпери и каравани по Южното Черноморие от днес. Областният управител на Бургас Пламен Янев уточни, че проверките не търсят конфронтация с гражданите...
Обявиха конкурс за туристическо лого и слоган на Варна
Четвъртък, 11 Април 2024 10:22
Община Варна обявява конкурс за Проект за концепция за графична визия на туристическо лого и слоган на Варна. Конкурсът е за създаване на визия, която да символизира туристическия потенциал на града...
„България Еър“ пусна директни полети до Лисабон за летния сезон
Вторник, 9 Април 2024 15:48
На 6 април националният превозвач „България Еър“ стартира своята нова редовна линия между София и Лисабон за лято 2024. „България Еър“ ще лети директно до португалската столица и обратно два пъти седмично...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Най-четено от Туризъм 1 2 3
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.5 + 0.4
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook