Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Карлос Насар се поклони пред публиката: Европейската титла е за всички българи

Неделя, 18 Февруари 2024 10:52
Източник: Moreto.net   
Сн.: Българска федерация по вдигане на тежести
Карлос Насар се поклони пред българската публика, след като спечели безапелационно европейската титла в категория до 89 кг при мъжете на първенство по вдигане на тежести в София.

„Тази титла е българска – за всички вас. Благодаря на всеки, който дойде да ме уважи в залата залата. Титлата е за всички българи. Вие вдигахте тези тежести. Аз съм горд българин и ще продължавам да го доказвам. Обичам ви", заяви Карлос Насар пред екзалтираните фенове в „Арена София", още докато стоеше на стълбичката за №1 секунди след края на церемонията по награждаването.

А след това направи поклон към всяка част от залата. Карлос „взриви" публиката още с излизането си на подиума за представянето на състезателите, появявайки се в стилна българска носия.


Насар триумфира с двубой от 391 кг, като грабна и златните медали в двете движения. В изхвърлянето 19-годишният българин го направи и с нов световен рекорд за юноши – 176 кг. В изтласкването спечели с 215 кг от втори опит, а до трети, за който бе заявил 224 кг, не се стигна.

„Можеше и по-добре, но поради крампа в крака реших да не отивам на третия си опит в изтласкването. Определено има още потенциал, който може да бъде разгърнат. Това, че залата се напълни, беше истинската победа. Затова бях така зареден и енергичен през цялото време, въпреки болежките.

"Това е истинската победа за България. Че толкова много хора дойдоха да гледат българска европейска титла. Това състезание ми стана любимо благодарение на феновете. Усещането е страхотно. Публиката пя заедно с мен и това трябваше да се случи за българския народ", каза заяви Насар.

Карлос обяви и амбициите си за 2024 година: „Да участвам на всички състезания и навсякъде – златни медали. Не спираме тренировки. Дори другата седмица отново съм на състезание. Не съм забравил целта си, а именно - Олимпийските игри в Париж. И ще я гоня докрай."

През последните дни Карлос имаше здравословни проблеми и висока температура. „Днес нямах температура, но бях обезводнен, което причини крампа при втория ми опит в изтласкването", обясни той.


Въпреки това при надлъгването при последните опити той даде заявката от 224 кг, което щеше да е нов световен рекорд в изтласкването.

Това провокира основният му съперник Антонино Пицолато (Италия) да скочи от оказалите се тежки за втория му опит 215 на 222 кг, които щяха да му донесат титлата, но се провали на тази невъзможна тежест.

„Заявката на италианеца не ме притесни. Даже мислех да му покажа как става работата, но се отказах. Ако се беше наложило обаче, вярвам, че щях да се справя", завърши Карлос Насар.

Пицолато взе сребърния медал с двубой от 380 кг. Бронзът е за Марин Робу от Молдова с 378.

Титлата на Насар е общо четвърта за България на Европейското първенство в София. Преди това триумфираха Ангел Русев (кат. до 55 кг), Габриел Маринов (кат. до 61 кг) и Божидар Андреев (до 73 кг). Иван Димов завоюва сребърен медал в кат. до 61 кг., а Джан Зарков – бронз до 55 кг.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Спорт
Григор Димитров загуби от Медведев и напуска Индиън Уелс
Четвъртък, 14 Март 2024 08:05
Григор Димитров отпадна от Мастърс турнира в Индиън Уелс след загуба от Дениил Медведев. Димитров загуби осминафиналния мач след 77 минути на корта и резултат 4:6, 4:6 Българинът реализира повече...
14 битки ни очакват на SENSHI 21 във Варна
Сряда, 13 Март 2024 11:13
Професионалната бойна гала вечер SENSHI 21 ще се проведе в Двореца на културата и спорта в гр. Варна на 20 април 2024 г. Битките на SENSHI 21 ще са цели 14, a гвоздеят на вечерта ще е бенефисният мач на...
„Щафета около света" в ТУ – Варна по повод Олимпийските игри в Париж
Сряда, 13 Март 2024 10:32
Щафетно бягане по повод Олимпийските игри в Париж през 2024 г. ще се проведе в утрешния ден във Варна, научи Moreto.net Участието в щафетата е безплатно и не се налага предварително записване. Щафетата...
Григор Димитров се класира на осминафинал в Индиън Уелс, 20-годишен италианец отстрани Джокович
Вторник, 12 Март 2024 08:52
Ракета №1 на България Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 турнира по тенис в Индиън Уелс след победа над 21-вия в световната ранглиста Адриан Манарино от Франция. Димитров спечели...
Димитър Бербатов обяви с кого ще управлява, ако стане президент на БФС
Понеделник, 11 Март 2024 16:54
Димитър Бербатов даде пресконференция, на която отчете какво е свършил със своя екип преди конгреса на Българския футболен съюз на 15 март, където е сред кандидатите за пезидент. "Искаме да ви представим...
Изпращаме 26 футболисти за турнира в Баку
Понеделник, 11 Март 2024 15:42
Селекционерът на българския национален отбор Илиан Илиев обяви пълния списък с 26 футболисти, на които ще разчита за предстоящите приятелски мачове от турнира FIFA Series в Баку срещу Танзания (22 март)...
Девойките старша на хандбалния „Хера – Варна“ с 2 победи в 2 мача
Понеделник, 11 Март 2024 15:16
Пореден силен турнир изиграха девойките старша възраст на хандбалния клуб „Хера – Варна“ през уикенда. На мачовете в зона „Черно море“ 16-годишните варненки постигнаха нови две победи в два мача и вече...
Григор Димитров срещу Манарино тази вечер
Понеделник, 11 Март 2024 09:48
Обявена е програмата за днешните мачове на "Мастърс 1000" турнира по тенис в Индиън Уелс, САЩ. Двубоят на Григор Димитров срещи 21-ия в схемата Адриан Манарино от Франция ще е трети в програмата на...
Търси в новини:
89101112131415161718

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Най-четено от Спорт 1 2 3
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.8 + 0.7
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook