Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Балотажи за кметове на районите "Младост", "Приморски" и "Одесос"

Неделя, 5 Ноември 2023 08:28
Източник: Moreto.net   
Сн.: Moreto.net
Гласоподавателите в три от петте варненски района - "Младост", "Приморски" и "Одесос", не успяха да изберат районен кмет в първия тур на местните избори.

На балотаж тази неделя се класираха първите двама кандидати, събрали най-голяма подкрепа.

За "Младост" това са Евгени Дянков от ГЕРБ и бившият районен кмет на квартала Христо Христов, който сега е кандидат от "Алтернативата на гражданите". За "Приморски" - Николай Желязков от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Людмила Колева-Маринова от ГЕРБ. За "Одесос" - Биляна Раева от ГЕРБ и Цветнен Цветков от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България".

Жителите на "Аспарухово" и "Вл. Варнечнчик" преизбраха на първи тур досегашните си кметове - Ивайло Маринов и Николай Костадинов.

Кои са претендентите на балотажа за районен кмет на "Младост" във Варна?




Евгени Дянков е роден на 02.07.1970 г.

Завършено основно, средно и висше образование съответно в ОУ “Г. С. Раковски“, IV ФЕГ “Фредерик Жолио-Кюри“ и Икономически университет – Варна. Магистър икономист, специалност „Финанси“.

Професионална кариера в сферата на маркетинга и рекламата, строителство и ремонт, банково, застрахователно дело и финанси, покупко-продажба и управление на недвижими имоти, езикови преводи и легализации.

Десетгодишен стаж като мениджър в няколко мултинационални компании. За период от 7 години управител и съдружник в няколко собствени компании. През последните 12 години зам.-кмет на варненския район „Младост“. Женен с едно дете на 16 г.

Христо Видолов Христов е роден на 09.06.1965 г.

Възпитаник е на Френската езикова гимназия във Враца. Придобива магистърска специалност „История и география“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а след това и магистратура „Право“ в Технически университет - Варна. Специализира „Археология“ към Историческия факултет на Парижкия университет „Сорбон 1“ в Братиславския университет.

Трудовият му стаж започва като учител във Враца. От 1992 до 1994 година работи в Община Враца като главен специалист в управление на образованието. От 1994 година работи във Варна като съюзен организатор на ВМРО за Североизточна България. През 1995 г. преподава в Хуманитарната гимназия „Константин Преславски“ Варна, а през следващата година е заместник-кмет в район „Одесос“. От 1998 до 2011 година работи като адвокат. От 2011 година до сега е кмет на район „Младост“ във Варна. Владее отлично френски, немски и английски език.

Кои са претендентите на балотажа за районен кмет на "Приморски"?




Адвокат Николай Желязков е роден през 1974 г.

Завършил е магистратура право в Техническия университет - Варна. Адвокат, специализирал в гражданското и административното право, с основен предмет на дейност защита на граждански права, както и с изследване на проблеми и създаване и утвърждаване на модели за добри практики за подпомагане и устойчиво развитие на всички сфера на обществените отношения.

Людмила Колева - Маринова е родена на 22.04.1980 г.

Завършила е Техническия университет във Варна, магистър специалност „Право“. Професионалният ѝ път преминава като юрисконсулт, в момента е адвокат с опит в областта на гражданското, търговското право и семейно право. Общински съветник в Община Варна от 2015 г до момента. Владее английски, френски и руски език

Кои са претендентите на балотажа за районен кмет на "Одесос"?




Биляна Раева е родена 1973 г. във Варна.

Завършва висшето си образование в Икономическата академия в Краков, Полша със специалност „Международни политически и икономически отношения” и следдипломна квалификация по „Международни и европейски отношения и управление” в Университета в Амстердам, Холандия.

В периода 1992 – 1994 участва в копродукции на италиански филмови продуценти като “Октопод” и е регионален координатор за Варна.

От 2000 г. започва европейската си кариера в Брюксел като стажант в Генерална дирекция „Информационно общество” и “Образование и култура” на Европейската комисия и от 2001 г. като политически експерт в Eurocities – организацията на големите европейски градове в Брюксел.

През 2005 - 2007 г. оглавява екипа подготвящ Оперативна програма „Административен капацитет” в Министерство на държавната администрация и административната реформа, София, координатор за административната реформа е по програма PHARE и Финансовият механизъм на Норвегия и ЕИП.

През юни 2007 г. е избрана за член на Европейския парламент на първите европейски избори в България. Председател е на Делегацията за отношенията с Швейцария, Исландия и Норвегия и Европейско икономическо пространство (ЕИП). Член е на Комисията по заетост и социални въпроси, заместник-член на Комисията по икономически и финансови въпроси и заместник-председател на интергрупата “Градско развитие” на ЕП. От 2013 г е представител на Община Варна в гр. Брюксел и участва в кампаниите по кандидатурите на града за Европейска столица на културата 2019 и Европейска младежка столица 2017. През 2015 г представлява общината в УС на Сдружение „Варна – Европейска младежка столица”. От 2019 е активист на сдружение Таляна и от 2022 негов заместник председател. Участва в организацията на редица големи събития във Варна. Доброволец в БЧК, от 2014 година помага на организацията за възстановеният Международен фестивал на Червенокръстките и здравни филми. Владее английски, полски, италиански, френски, руски и испански език.

Доц. Цветнен Цветков, д.и.н е роден на 26.02.1957 г. в гр. Варна.

Завършва с отличие гимназиалното си образование в V Политехническа гимназия – гр. Варна. Носител на златен медал по физика в Националния преглед по ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта). Следва в София и впоследствие завършва с отличие Висшето търговско училище – гр. Лайпциг, Германия. Преподавател, доктор на икономическите науки с 40 години стаж в Икономическия университет - гр. Варна. Със сериозен принос в областта на стопанската логистика, модерното фирмено предприемачество, териториалната организация и търговските центрове. Автор на концепцията „Системни молове“. Радетел за шоков растеж на националната икономика и защитата на стратегическите национални икономически интереси посредством развитие на българската ядрена енергетика, модерното високомехатронизирано производство и индустрия. Съосновател на ДСБ. Бил е член на Националното ръководство на ДСБ.

Собственик е на една от най-проспериращите фирми в национален мащаб „ТУКИ Цветков“ (основана 1990 г.) в сферата на търговията, услугите, инженеринга и строителството. Със забележително участие включително и в най-тежките и конфликтни части на света – 5 обекта в Афганистан, Кандахар. Гост лектор в световноизвестни университети в Амстердам (Холандия), Москва и Дубна (Русия), Лайпциг, Кемниц, Берлин (Германия) и др.


Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Избори
Васил Терзиев е новият кмет на София
Понеделник, 6 Ноември 2023 08:07
Васил Терзиев от МК "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София" е новият кмет на София. Това сочат резултатите при 99,78% обработени протоколи от изборните секции с столицата. Терзиев...
Иван Портних: Дано изпълнят всичките си щедри обещания към варненци
Понеделник, 6 Ноември 2023 07:50
Благодаря на всички, които гласуваха за нас! Оценявам високо тази подкрепа, защото си давам сметка за мащаба на корпоративния натиск, на който бяха подложени хората. Честито на ППДБ, подкрепени от БСП,...
100% паралелно преброяване: По-малко от 2% разлика между Терзиев и Григорова в София
Неделя, 5 Ноември 2023 22:30
Интригата в София се заплита - разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова се стопява до по-малко от два процента, сочи 100% паралелно преброяване на "Алфа Рисърч". Васил Терзиев (ПП-ДБ, Спаси София)...
Варна: Кметският пост е за Благомир Коцев с 52,3%, според паралелно преброяване
Неделя, 5 Ноември 2023 22:22
Социологическите агенции „Галъп” и „Тренд" представиха първи резултати от паралелно преброяване на гласовете от балотажа на местния вот, направено по поръчка на NOVA. Във Варна кметският пост завоюва...
Васил Терзиев печели в София, сочат първите данни
Неделя, 5 Ноември 2023 22:05
Васил Терзиев печели кметското място в София, сочат първите данни от екзитпол. Галъп Васил Терзиев (ПП-ДБ-Спаси София) - 50.8% Ваня Григорова (МК БСП за България) 45.2% Не подкрепям никого -...
Изборът за кмет на Варна приключи. Започва броенето (снимки)
Неделя, 5 Ноември 2023 22:05
Изборният процес във всички секции на територията на област Варна приключи в 20.18 часа. Бързо се движи обработката на гласовете във Варна, към 22.10 часа близо 100 секционни избирателни комисии са влезли...
Благомир Коцев: Варна се доказа като един истински свободен град (видео)
Неделя, 5 Ноември 2023 20:55
Благомир Коцев, кандидатът на ПП-ДБ, води в борбата за кмет на Варна, сочат exit poll резултатите от социологическите проучвания. Коцев заяви, че е очаквал такъв резултат, предаде репортер на Moreto.net "Не...
Втори тур: Варна избира кмет
Неделя, 5 Ноември 2023 07:14
Втори тур на избор за кметове на общини, кметства и райони се провеждат днес в България. За разлика от първия тур този път освен с хартиени бюлетини ще можем да гласуваме и с машина. Жителите на морската...
Търси в новини:
345678910111213

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.1 + 1.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook