Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Григор Димитров се класира на четвъртфинал на Мастърса в РИМ

Петък, 18 Септември 2020 15:12
Източник: БНР   
Първата ракета на България Григор Димитров взе най-трудния си тест до момента на Мастърса в Рим, преодолявайки 19-годишния Яник Синер с 4:6, 6:4, 6:4. По този начин хасковлията се класира на 1/4-финалите в италианската столица, където ще чака победителя от срещата Юго Умбер - Денис Шаповалов.

Въпреки кошмарния старт, при който допусна пробив на 0 в първото си подаване, най-добрият български тенисист се окопити в течение на схватката и често прилагаше тактиката със сечени бекхенди ниско над мрежата, които затрудняваха изключително много младия италианец, който така и не намери отговор на това оръжие.

В първото разиграване на мача двамата си размениха поредица от бекхенди, последният от които бе сбъркан от Григор - 0:15. Същото се случи и в следващата размяна на удари, но този път по диагонала - 0:30. Пресилен форхенд по правата на Димитров в аут и при поредни точки за пробив. Още първата точка е реализирана, след поредната неточност от ракетата на българина - 0:1.

Пресилен форхенд по диагонала от италианеца дават първата точка в мача на хасковлията - 0:15. Лош слайс от бекхенд в аут - 15:15. Този път сеченият удар бе акурантен и Синер не успя да контактува чисто с топката, която се спря в мрежата - 15:30. Още една грешка, този път от форхенд в центъра на игрището и 2 последователни шанса за връщане на брейка - 15:40. Мощен форхенд по диагонала, пласиран на страничната линия от сервиращия - 30:40. Контра пие бекхенд по диагонала от Яник хвана Гришо неподготвен - 40:40. Още един труден форхенд, който отскочи високо и не остави шанс за отговор от посрещащия. Синер обаче продължава редуването на брилянтни изпълнения с непредизвикани грешки от форхенд - 40:40. Нова такава, но сега по правата - трета възможност за връщане на пробива.Тя е спасена след мощен сервис по правата - 40:40. Предимство за Синер след бърза точка, благодарение на началния удар. Още един рутинен форхенд на местния представител се спира в мрежата - 40:40. Светкавична комбинация сервис-бекхенд по диагонал - предимство Синер. И този път геймът не свършва след нова неточност и аут - 40:40. Григор пласира дълбока топка около основната линия чрез форхенда си, но на сантиметри в аут. Геймът приключва, след като вторият пореден бекхенд на Димитров отлича в аут по дължина - 0:2.

Неуспешен опит за къса топка от Гришо - 0:15. Ретур в аут - 15:15. Нова бърза точка за 30:15. Мигновен ретур в краката на сервиращия, без време за отговор - 30:30. Форхенд по диагонала, прекрасен бекхенд по обратния, излизане на мрежата и край на точката - 40:30. Пресилен удар на Синер в аут и гейм - 1:2.

Две директни точки след първо подаване за италианеца - 30:0. Непредизвикана грешка от Григор и 40:0. Двойна грешка за 40:15. Непредизвикана такава от форхенд по правата - 40:30. Все пак геймът е за Синер след ретур в аут - 1:3.

Прибързан опит за завършване на точката от Яник - аут по дължина за 15:0. Ретур извън очертанията - 30:0. Лоша къса топка, лесно достигната от Синер и 30:15. Бърз ретур на съперника по диагонала - 30:30. Поредна грешка от Григор и точка за нов пробив. Пресилен форхенд по обратния диагонал обаче изравнява точките. Григор опита да приключи бързо разиграването с излизане на мрежата и воле, но бе разминат по диагонала. Сервисът идва на помощ и втората точка за пробив е спасена. Зрелищна атака от форхенд на Димитров матира италианеца - геймбол. Комбинация форхенд обратен диагонал - права и гейм - 2:3.

Бърза грешка от бекхенд на сервиращия - 0:15. Ретур в аут и 15:15. Пасивен бекхенд в центъра на игрището от Гришо бе безпощадно наказан от форхенд - 30:15. Кошмарен опит за сечен бекхенд на Димитров излита далеч в аут - 40:15. Двойна грешка за 40:30. Два поредни отлични защитни удара от българина накараха Синер да рискува по правата, но той сгреши - 40:40. Бекхенд слайс от Гришо с много странично въртене излиза на сантиметри в аут. Директна точка от сервис - 2:4.

Първите две точки в гейма са на сметката на Димитров след липса на отговор от посрещащия. Изключителен бекхенд с протягане, който мина много ниско над мрежата затрудни максимално опоненти и той изпрати удара си в аут. Перфектен сервис по диагонала за 3:4 гейма.

Сервис по правата и форхенд по обратния диагонал на Синер - 15:0. Невърнат начален удар покачва резултата на 30:0. Продължително разиграване, при което Григор първи предприе риска и стреля по правата от бекхенд, но в мрежата - 40:0. Нов мощен сервис без отговор - 3:5.

Вълшебен форхенд в ъгъла на Димитров дава отлично начало на гейма - 15:0. Непредизвикана грешка от форхенд в аут по дължина на посрещащия - 30:0. Неуспешен ретур и 40:0. Синер избърза в първия си удар след ретура и изпрати топката в аут - 4:5.

Бърза комбинация от 2 поредни форхенда по двата диагонала от Григор му носят успех - 0:15. Непредизвикана грешка от Синер и 0:30. Дълга размяна на удари, при която отново Димитров първи натисна спусъка по правата от обратния си удар, но отново в аут - 15:30. Страхотен сервис по правата - 30:30. Посредствен ретур от бекхенд в мрежата - сетбол. Още един сгрешен, но в аут - 4:6.

Втори сет

Григор започва с бекхенд в мрежата за 0:15. Огромен шанс за италианеца, след като ударът му удари филето на мрежата и падна в половината на хасковлията - 0:30. Втора неточност от обратния удар от средата на игрището - 0:40. Стартът на втория сет е идентичен - сервис на нашенеца и пробив за противника - 0:1.

Чудесен ретур, който затрудни максимално Синер и прати топката в аут - 0:15. Мощен диагонал от Григор и предизвикана грешка по правата от Яник - 0:30. Още една бърза неточност на италианеца - 0:40. Мощен начален удар по диагонала от полето за предимство - 15:40. Брилянтни действия на Гришо му позволиха да излезе на мрежата и чрез прекрасно воле да завърши точката - връщане на пробив за 1:1.

Унищожителен форхенд по обратния диагонал, изпратен в ъгъла на корта, отвори игрището и Димитров завърши край мрежата - 15:0. Този път хасковлията показа повече търпение, държеше ниско топката и Синер сбърка форхенда си по правата - 30:0. Сервис в тялото и 40:0. Упражнението е повторено успешно и втори пореден гейм - 2:1.

Ретур в аут за 15:0. Контриращ форхенд уинър по диагонала изненада Синер, който само изгледа топката как профучава покрай него - 15:15. Непредизвикана грешка от бекхенд на Гришо извеждат с едни гърди напред Яник - 30:15. Този път съдбата си върна услугата и ретурът на българина, закачайки мрежата падна от страната на съперника - 30:30. Неуспешен опит за минаващ удар по диагонала на Гришо - 40:30. Дълбок сервис на бекхенда и гейм - 2:2.

Фантастична къса топка, изпълнена зад основната линия печели първата точка в гейма за 29-годишния състезател. Пресилен форхенд по правата в първия удар след ретура - 15:15. Бърза неточност от Гришо дава преднина на Синер - 15:30. Нова непредизвикана грешка, този път по диагонала от форхенд - 15:40. Първата точка за пробив е отразена след къса размяна на удари - 30:40. Фамозен сервис, дълбок форхенд по диагонала, излизане на мрежата и печеливш смаш - 40:40. Комбинация сечен сервис по диагонала и форхенд по обратния такъв - предимство Димитров. Чудесна систематична атака по протежението на целия корт чрез форхенд сломи надеждите на италианеца в този гейм - 3:2.

Невърнат начален удар - 15:0. Фамозна къса топка на Димитров смрази Синер - 15:15. Пресилен форхенд на Яник в аут по дължина - 15:30. Лоша работа с крака и неуспешен слайс бекхенд на Григор - 30:30. Въпреки фантастичните отигравания в защита на Гришо, 19-годишният състезател излезе на мрежата и след воле по диагонала приключи разиграването - 40:30. Рисков ретур по правата в мрежата - гейм и 3:3.

Сечен сервис по диагонала, форхенд по правата и завършващо воле на мрежата за хасковлията - 15:0. Сервис-мрежа и нова точка, благодарение на печелившо стоп воле - 30:0. Този път филето на мрежата бе в полза на Сипер, който излезе принудително напред и завърши по диагонала - 30:15. Чудесен бекхенд по късия диагонал от тийнейджъра за 30:30. Дълга топка от посрещащия в аут - 40:30. Принудително излизане на мрежата от Григор, след това лошо изпълнение на къса топка при отдръпването назад и Яник се възползва - 40:40. Контра от форхенд по диагонала на Димитров след няколко сечени бекхенда и предимство. Грешка от бекхенд след ретур и 4:3.

Невърнат сервис от Гришо за началото на гейма - 15:0. Сечен бекхенд по диагонала в аут - 30:0. Фантастичен ретур-уинър по правата от бекхенд след ранно взимане на топката - 30:15. Нов ретур в аут - 40:15. Изключително дълбок форхенд с много въртеливо движение каца върху линията и геймовете отново са по равно - 4:4.

Комбинация 1-2 (сервис по диагонала - форхенд по обратния диагонал) за Димитров - 15:0. Два поредни ретура в аут - 40:0. Ювелирно изпълнение от бекхенд по правата позволи на нашия представилен да излезе на мрежата и да сложи точка на гейма - 5:4.

Ретур в аут - 15:0. Неточен форхенд по правата от Синер, който излиза встрани - 15:15. Този път същият му удар се получи, а отговор не последва - 30:15. Екстремен рефлекс на Григор, при който се разтегна максимално с форхенд диагонал и минаващ удар от бекхенд по правата - 30:30. Нов сечен бекхенд с много дълбочина, който изтласка назад италианеца и сбърка форхенда си по обратния диагонал - сетбол. Той е бързо реализиран, след като 2 поредни слайса от бекхенд бяха пласирани на основната линия и Синер отново сгреши, този път в мрежата - гейм и втори сет за Григор Димитров.

Трети сет

Страхотна първа точка, при която и двамата играха с максимална дълбочина, острота и топспин, като в крайна сметка Синер прати топката в аут по ширина от форхенд. Бърз негов аут от бекхенд и 30:0. Невърнат сервис и 40:0. Лоша преценка на Григор, тъй като спря да играе заради съмнения за топка в аут, която се оказа все пак на линията след проверка на съдията - 40:15. Слайс бекхенд и отново форхенд в аут на Яник - 1:0.

Пресилен бекхенд по дължина на Гришо след кратка размяна на удари - 15:0. Прибързан форхенд по диагонала на италианеца - 15:15. Сервиращият изтласка назад съперника си още от началото на разиграването и това му донесе успех - 30:15. Позиционна игра от двамата, при която 19-годишният тенисист не прецени удара си и той отлетя извън очертанията - 30:30. Бекхенд по късния диагонал на Гришо, който намери линията и матира Синер - мрежа за 30:40. Брутална размяна на удари по целия корт от двамата приключва с печеливш форхенд по правата от тийнейджъра. Висок слайс от бекхенд стана удобен на Синер, той излезе на мрежата и завърши безметежно - предимство. Дълго разиграване, смяна на темпото и търпение, донесоха точката за Григор след форхенд по диагонала в аут - 40:40. Отново филето на мрежата идва в помощ на италианеца, който излезе напред и с удар по диагонала си заслужи точката. Кик сервис към бекхенда и следващ удар в същата посока - 1:1.

Удивителна къса топка на българина за старт на гейма - 15:0. Непредизвикана грешка от форхенд за 15:15. Прибързан форхенд по правата на Яник в аут по ширина - 30:15. Притиснат до стената, Гришо опита минаващ удар от форхенд, но в аут - 30:30. Отличен сервис по правата - 40:30. Бекхенд на страничната линия от Синер и 40:40. Сервис, обратен диагонал и точка. Още един фантастичен сервис, слайс от бекхенд и аут на италианеца - 2:1.

Бекхенд в аут по правата от сервиращия - 0:15. Още една подобна неточност след демоничен сечен бекхенд от посрещащия - 0:30. Синер опита да завърши по диагонала с форхенда си след средно кратко разиграване, но в аут по ширина - 0:40. Тактиката на първата ни ракета отново даде резултат и след поредния сечен удар в краката на съперника, пробивът е факт - 3:1

Пресилен удар на Гришо по диагонала - 0:15. Отлична работа с крака, поредица от форхенди по двама диагонала и 15:15. Непредизвикана грешка от форхенд в мрежата на Яник - 30:15. Дълбок форхенд на хасковлията по обратния диагонал матираха италианеца - 40:15. Бекхенд по правата на сервиращия, но в мрежата - 40:30. Перфектен начален удар по правата - 4:1.

Ас на Синер за 15:0. Дълбок удар принуди Григор да изпрати форхенда си в аут и 30:0. Нова неточност бързо след началото на точката - 40:0. Сбъркан бекхенд по правата на младока - 40:15. Акция на мрежата от италианеца приключва с успех за 4:2.

Много добър начален удар по диагонала от дюс полето - 15:0. Форхенд в аут по дължина на Григор - 15:15. Сега обаче със същия удар, но по обратния диагонал отвори корта, излезе на мрежата и чрез смаш по правата приключи точката - 30:15. Твърде дълбок форхенд на местния състезател - 40:15. Рисков бекхенд по правата от дъното на корта отива в аут по дължина - 40:30. Форхенд по правата, излизане на мрежата и нов смаш - 5:2.

Невърнат начален удар - 15:0. Смаш в аут на Григор от голямо разстояние от мрежата - 30:0. Двойна грешка за 30:15. Къса размяна на удари, където Гришо не бе достатъчно прецизен и позволи на съперника да спечели точката. Сервис и къса топка от Яник за 5:3.

Брутално разиграване, при което Синер притисна максимално хасковлията и топка в мрежата. Чудесен сервис за 15:15. Непредизвикана грешка от форхенд в аут на нашенеца - 15:30. Отличен мерник на италианеца от силната си страна и 2 точки за връщане на пробива. Пресилен удар по правата от форхенд на празен корт връща в играта уморения вече съперник - 5:4.

Дълго разиграване, при което Григор опита първи да сложи точка на спора, но топката излита в аут по дължина - 15:0. Двойна грешка - 15:15. Футуристичен слайс, пласиран на основната линия, който изтласка Синер много назад и той не можа да контролира последвалия си удар, който е в аут - 15:30. Светкавичен ретур в тялото на съперника на второ подаване и два поредни мачбола. Форхенд в аут по дължина на Димитров - 30:40. Пресилен форхенд по правата в аут - 40:40. Нов сечен удар от обратната страна на Гришо и поредна сбъркана топка на италианеца - мачбол. Къса топка на хасковлията, но с прекалено много странично въртене - 40:40. Поредица от форхенди и слайсове изнервиха Синер и той отново бърка - топка в аут, мачбол. Сервис-мрежа и минаващ удар в аут - 40:40. Брутален сечен сервис по диагонала - предимство Синер. Два поредни слайса, след което обаче Яник излезе на мрежата, но този път бе разминат - 40:40. Сечен бекхенд на сервиращия, но в аут по дължина - пети мачбол. Точно, когато се очакваше Яник Синер да завърши край мрежата със смаш, той изпрати топката в мрежата и мачът приключи.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Радев: Ще направя всичко възможно изборът на служебен кабинет да не прерасне в конституционна криза
Сряда, 27 Март 2024 17:58
Длъжен съм да направя всичко възможно процесът по избор на служебен кабинет да не прерасне в конституционна криза. Но вие от своя страна направихте всичко възможно правомощията на президентската институция...
Броят на жертвите при нападението в концертна зала в Москва нарасна до 140
Сряда, 27 Март 2024 17:43
Броят на загиналите при нападението в концертната зала "Крокус сити хол" в Москва миналата седмица нарасна до 140, след като друга жертва почина в болница, съобщиха руски официални лица, цитирани от "Асошиейтед...
„Невидимата нишка" - изложба на Стоилка Копаранова във Варна
Сряда, 27 Март 2024 17:23
Варненската галерия "Графит" представя „Невидимата нишка" - изложба пачуърк – картини и лампи на Стоилка Копаранова. Откриването е на 2 април (вторник) от 18:30 часа. Изложбата ще може да бъде разгледана...
Увеличава се финансирането за общинската администрация, културните институции и помощник-възпитателите
Сряда, 27 Март 2024 17:10
Министерският съвет прие решение за допълнително завишение на максималните коефициенти за съответните групи общини, които се използват при изчисляването на стандарта за средствата за заплати на служителите,...
Без ток във Варна и областта утре ще са...
Сряда, 27 Март 2024 16:56
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, утре, 28 март, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: - от 12:00 ч. до 17:00 ч. - гр....
Европрокуратурата повдигна обвинение на заподозрян за измами със земеделски субсидии
Сряда, 27 Март 2024 16:43
Европейската прокуратура (EPPO) в София (България) повдигна обвинителен акт срещу един заподозрян за измама със субсидии, след разследване на проекти за отглеждане на селскостопански продукти, изцяло финансирани...
Община Варна дава 3,75 млн. лв. за озеленяване
Сряда, 27 Март 2024 16:30
Община Варна е сключила договори на стойност 3,75 млн. лв. за озеленяване в града. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на среща с участието на всички фирми по озеленяване, които работят...
ЕК представи план за обща европейска диплома за образование
Сряда, 27 Март 2024 16:16
Днес Комисията представя три инициативи за постигане на напредък в транснационалното сътрудничество между висшите учебни заведения, като крайната цел е да се създаде европейска образователна степен. ...
Търси в новини:
4567891011121314

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.5 + 0.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook