Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Наско Сираков ще държи 51% от акциите на Левски, 35% отиват при Тити

Сряда, 10 Юни 2020 13:19
Новият собственик на Левски Наско Сираков сподели, че ще бъде мажоритарен собственик с 51% от акциите на клуба. 35% от акциите отиват при баскетболния специалист Тити Папазов.

"Днес съм наистина изключително развълнуван. Ако нервнича в един момент, моля, да ме извините. Първо искам да изкажа огромна благодарност на феновете. Ако не бяха те, може би нямаше да има такава пресконференция. Това, което направиха нашите привърженици, е без аналог в световната история. Преди две седмици обясних решението си да взема акциите. Приемам Левски като кауза. Кауза да бъде спасен. Това е най-тежкият момент в 106-годишната история на този клуб", започна Сираков.

"Дълговете на клуба са общо 23 млн. 948 хиляди лева. След жеста, който направи г-н Спас Русев. Преди 20 минути подписахме споразумение с Главболгарстрой за 5 години. Прекратява се делото срещу Левски и подписахме 5-годишно споразумение без никакви лихви. След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката. Това е около 7 млн."



"Също така 7 млн. лева са задълженията към Националната лотария и Нове холдинг, но те са с падеж 2023 година. Не е чак толкова страшна ситуацията. Реално в момента най-големият проблем са парите, които дължим от началото на годината досега - на футболисти, администрация и треньори."

"С всеки един от тях ще започна разговори след тази пресконференция. Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията Левски. Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите. Разбира се, че ще огледаме много внимателно всеки един пост, където имаме хора. Има какво и как да се направи в тази насока".

"Според бившите собственици не са имали такава експертиза, която имам аз по спортно-техническите въпроси. Скъпоплатени чужденци, които да са извън групата и да бъдат резерви, е прекалено голям лукс за всички отбори. При нас може да се окаже смъртоносно. В ДЮШ не съм имал възможност да наблюдавам работата пряко. Това е една от насоките, в които ще обърнем сериозно внимание."

"Не е нормално Левски и ЦСКА да играят при такива условия. За материалната база съм говорил с всички фенски организации. Не съм обещал титли и купи, защото с толкова задължения, колко са тук, и с тази материална база не е нормално да имаме такива амбиции. Сигурен съм, че Левски ще си стъпи на краката и ще печели титли и купи. Левски трябва да бъде синоним за коректност".

"Във всеки мач се вижда, че уважението към институцията Левски е загубено. За да бъда 100% коректен и гарант на всички хора, които застанаха зад мен. 51% от акциите ще бъдат в мен и те ще бъдат неприкосновени. 35% от акциите ще прехвърля на Тити Папазов. Той ще бъде вторият акционер след мен, защото каквото и да кажа за него, ще бъде малко."

"Най-важното е, че на него и неговото семейство имам повече доверие, отколкото на себе си. Постигнах споразумение със Станимир Стоилов да прекратим това срамно дело, което клубът води срещу него, защото той е най-успешният треньор в историята на Левски. Не можем да се отнасяме така към най-заслужилите хора. Той никога не си ги е поискал. В управлението на Левски ще влязат експерти, професионалисти и легенди, които съм сигурен, че ще работят така, както ще работя аз - без нито една стотинка."

"Разполагаме с четирима вратари и подписан договор с пети. Разполагаме с трима нападатели и само с четирима защитници, включвайки Живко Миланов - 5. Всяко едно наказание на тези футболисти, води до проблем. Това е голям дисбаланс."

"В селекционен план е възможно и аз да направя грешки, но те не могат да бъдат в съотношение 10 към 1. Имам представа за екипа, който искам да създам. Чест прави на феновете и привържениците, че те събират всеки месец 145 000 лева за задължения към НАП. Благодарности към НАП, че без това споразумение, щяхме да имаме големи проблеми".

"Водим разговори за спонсори и рекламодатели всеки ден, но виждате, че бетинг компаниите са в позиция на ослушване, след като се заговори за нов закон за хазарта, който по мое лично мнение ще се отрази изключително негативно не само на българския футбол, но и на българския спорт."

"За всеки един договор ще бъдете уведомявани от пресслужбата на клуба. Един апел към всички вас. С евтини сензации, целящи да злепоставят името ми и името на Левски за първи път и последен ще вляза в обяснителен режим."

"Приятел съм с Гриша Ганчев от много години. В изключително труден момент през 2013 година той ми помогна със заем, който беше нотариално заверен и съответните лихви. Миналата година съм изчистил абсолютно всичко двойно. Искам да му благодаря. Ако зависи от мен, докато съм жив, ще съм приятел с Гриша Ганчев. Извоювал съм си правото да пия кафе с който си поискам. В името на Левски бих пил кафе с Папата и Ел Чапо."

"Никога не съм имал възможността да говоря и да се видя с Делян Пеевски. Готов съм да пия кафе с всеки в името на Левски. Абсолютно всички рекламни позиции в Левски са свободни. Единствено името на стадион Георги Аспарухов не е свободно".

"Ще опитаме да намерим споразумение с абсолютно всеки футболист на Левски. При всички положения ще искам да има други хора около мен. Виждаме, че през последните 3-4 дни получаваме доста приятни изненади, както днес с Главболгарстрой и преди дни от г-н Спас Русев."

"Мисля, че имаме потенциал и водим разговори в момента и други задължения да отпаднат или разсрочени дълго във времето. Най-големият ни проблем са текущите задължения към хората, които работят в Левски на всички нива. Искам да намаля харчовете поне наполовина."

"Вчера играхме с Локомотив (Пд), който е с 4 пъти по-малък бюджет от нас и бяхме тотално надиграни. Веднага доведе до асоциация, че нещо при нас е сбъркано. С Ивайло Петков не съм водил разговори, но ще трябва да се разделяме. Видяхме, че моделът бащица е сбъркан и Левски се мъчи. Предпочитам да имам 10 малки спонсора, отколкото един голям. Гарантирам ви, че ще ги намерим тези спонсори. При всички положения, за да се завърти колелото, ще ни трябват 2-3 години".

"Мисля, че нашите фенове разбират идеално какво се случва с любимия им отбор. Ще направим рекорд по продажба на абонаментни карти. Няма как да се справим без феновете. Говорих със спортно-техническия щаб. Има много да се направи в тази насока. Никой не е щастлив от случващото се."

"Всеки един е правил грешки, но тези грешки са били повече на тези, на които собственикът е заложил спортно-технически. В следващите дни ни предстоят разговори с мои бивши колеги и хора, с които съм работил. Не смятам, че трябва да се създават предпоставки за интриги. При всички положения ще проведа разговор с Петър Хубчев".

"На този етап не мисля за темата спортен директор. Ще бъде некоректно да споделя няколко имена. Когато преценя, че един човек ще бъде полезен за Левски, мисля, че никой няма да откаже да дойде и да помогне в този момент."

"Павел Колев е изпълнителен директор. Засега не ми е минало през главата да търся промяна на тази позиция. Във всеки един момент можем да цепим всяка една стотинка наполовина, но ще има прозрачност и ще се знае къде отива. Идеята ми е всички, които обичат Левски, е да се чувстват част от Левски. Не сме щастливи и доволни от това, което получаваме като телевизионни права".

"Бих разговарял с всеки, който разполага с чисти пари. Мечтите ми са да получаваме между 2 и 4 млн. от телевизионни права. Тити Папазов може да бъде полезен в много аспекти. Не е важно за Левски да се класира в Европа. По начина, по който играем, не е важно. Не може отбор, на който не му знам името, да дойде и да ни вкара 7 гола."

"Няма смисъл. Проблемът е, че в мача с Лудогорец Левски игра на 100%, а Лудогорец игра на 60% и победи. Явно нещо при нас куца. Не сме на това ниво да искаме да се класираме в евротурнирите. Ако трябва, ще почакваме 1-2-3 години, но да сме готови, когато играем в Европа".

"99-а година, когато станах за първи път директор в Левски, клубът правеше такъв оборот от фен магазина си - двойно по-голям от всички отбори взети заедно в България. Това е сериозно перо за всеки клуб. При всички условия ще работим в тази насока. Ще се увеличи асортиментът в нашия фен магазин. Завръщането ми в Левски се превръща в смисъла на живота ми. По никакъв начин няма след 6 месеца да ми минават мисли за футболния съюз. Бях достатъчно време в Изпълкома. Няма нужда! Тити може да продължи там. Той е слънце, което огрява навсякъде", завърши Наско Сираков.

изт. Gol.bg

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Спорт
Григор Димитров се изкачи до №12 - най-високото от 2018 наса
Понеделник, 18 Март 2024 09:38
Григор Димитров се изкачи до №12 в публикуваната днес световна ранглиста на тенисиситете. Това е рекордно за него класиране от 25 октомври 2018 година насам. Димитров е с актив от 2935 точки. Тази...
Георги Иванов – Гонзо ще освободи Лечков, Костадинов и Касабов
Неделя, 17 Март 2024 15:44
Новоизбраният президент на БФС Георги Иванов – Гонзо заяви, че първото, което ще направи е да освободи Йордан Лечков, Емил Костадинов и Михаил Касабов от структурата на централата. "Не съм опитал президентското...
Вицепрезидент на МОК: Руските спортисти на Олимпиадата в Париж може да са около 40
Неделя, 17 Март 2024 14:54
Вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Джон Коутс не е сигурен колко руснаци ще се състезават като неутрални спортисти на Олимпийските игри в Париж, но смята, че съобщенията, че може...
Черно море – ЦСКА 1948 2:1
Събота, 16 Март 2024 14:33
Черно море записа домакински успех с 2:1 срещу ЦСКА 1948 в мач от 25-ия кръг на efbet Лига вчера. И двата гола за „моряците“ реализира Исмаил Иса. Той се разписа по веднъж през двете полувремена. Черно...
Георги Иванов - Гонзо е новият президент на БФС (видео)
Петък, 15 Март 2024 18:47
Георги Иванов - Гонзо е новият президент на БФС. Той бе избран преди минути на извънреден конгрес на БФС. От 469 гласували делегати, за Иванов са гласували 235 души. Димитър Бербатов получи 181 гласа. 35...
Приеха оставката на Борислав Михайлов (видео)
Петък, 15 Март 2024 15:26
Оставката на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз бе приета. Това се случи по време на извънредния конгрес на БФС. Михайлов управлява БФС близо 20 години. Той е на поста от 2005...
Черно море с благотворителна инициатива по време на мача с ЦСКА 1948
Петък, 15 Март 2024 12:48
Националният фен клуб на Черно море съвместно с футболния клуб се включват в поредната благотворителна инициатива. По време на днешния двубой на „моряците“ с ЦСКА 1948 привържениците ще участват в кампания...
Петър Стойчев с историческо плуване
Петък, 15 Март 2024 11:31
Петър Стойчев, признат за най-успешен състезател в света по плувен маратон, записа ново сериозно постижение в кариерата си. Той се превърна в първият българин, преплувал протока Кук, свързващ Южния и Северния...
Търси в новини:
678910111213141516

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Най-четено от Спорт 1 2 3
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.7 + 1.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook