Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Винаги усмихнати и отзивчиви: екипът на най-новия Kaufland във Варна

Петък, 24 Януари 2020 16:35
Източник: Moreto.net   
Ако трябва да ги опишем с едно изречение, то ще бъде: винаги усмихнати, отзивчиви и на разположение за клиента. Такива са всички 90 човека, които формират екипа на петия хипермаркет на Kaufland във Варна, който отвори врати по-рано тази седмица на ул. Девня 24. Това е петият обект на веригата в морската столица, с който Варна се превръща във втория град в България с най-много обекти на Kaufland след София. От откриването на своя първи обект в морската столица досега, Kaufland се стреми да удовлетворява нуждите на своите клиенти в града с разнообразие от качествени продукти на отлични цени, приятно пазаруване и безупречно обслужване.

Всичко това щеше да е невъзможно, ако го нямаше екипът от професионалисти на Kaufland във Варна.

Част от него вече са всички служители на Kaufland Варна Одесос. Техният профил е пъстър - те са на различна възраст, имат разнообразни интереси, някои от тях са дългогодишни служители на компанията, други са станали част от семейството на Kaufland съвсем скоро. Те заемат широк спектър от длъжности – от служител прием стока до ръководител Сектор. Но общото между всички тях е хъсът им за работа, уважението помежду им и желанието им клиентът винаги да си тръгва удовлетворен от магазина.

А как се постига последното: преди всичко с усмивка и позитивно отношение.

Елена Желязкова,
служител „Нехрани“




„Винаги посрещам клиента с усмивка и поздрав. Стремя се да вляза в неговите обувки, да го разбера и да му помогна“, казва Елена Желязкова, служител Нехрани.

Човечните хора създават човечни компании

Елена е служител на Kaufland от 2012 година. Тя за малко не напуска компанията в първите месеци след започването си. Остава до ден днешен благодарение на тогавашния й пряк ръководител, у когото среща разбиране и който по човешки й помага.

„Днес в Kaufland има много автоматизации и технологии, които облекчават нашата работа. Преди осем години повечето палети с основни храни като олио, брашно и ориз се изваждаха от складовите помещения в търговската зала на ръка, а не автоматично. Тази работа ми тежеше физически. Затова един ден отидох при прекия си ръководител и му казах, че много ми харесват екипът и компанията, но нямам възможност да върша тази работа. Получих подкрепа от управителя и ме преместиха в отдел „Нехрани“. До ден днешен работя в този отдел, но в друг магазин във Варна. Сега ще продължа работата си в новооткрития обект. Благодарна съм за всичко“, разказва Елена.

И може би заради човечното отношение, което ръководителят й и всички колеги вътре в компанията проявяват към нея, Елена още в началото научава важен урок: че тя също трябва да бъде човечна с клиентите.

„Един човек се разбира отдалече – дали има проблем, дали е ядосан или е в добро настроение. Проявявам индивидуален подход към всеки, а да направя така, че клиентът да си тръгне доволен, е най-големият ми талант. Най-важното е винаги да кажеш „Добър ден“ и да отговориш с усмивка дори на киселия човек. Така той гарантирано също ще си тръгне с усмивка“.

Димитър Желев,
ръководител „Стоки“




Позитивното настроение в компанията е заразително, а усмивката към клиента, отзивчивостта и желанието да помогнат са запазена марка на служителите в компанията. Такова е мнението и на Димитър Желев, ръководител „Стоки“ в новооткрития хипермаркет на Kaufland, който „никога не тръгва с рогата напред“ и смята, че да си услужлив е най-важно в отношението между клиента и служителя.

Димитър започва работа в компанията през 2017 година като служител „Стоки“, а от края на миналата година заема новата си позиция на ръководител.

Защо Kaufland?

Преди почти три години Димитър избира именно Kaufland за следващото си работно място, защото вярва, че компанията ще му даде сигурност и възможност за развитие. И се оказва прав. Като ръководител „Стоки“ днес той заедно с още 50 човека в магазина се грижат за това стоката винаги да е перфектно подредена по рафтовете за клиентите.

„Даваме от себе си часове труд и работа, затова когато оценят труда ти, чувството е много хубаво“, споделя Димитър.

В професионален план той има мечта, която се надява да реализира заедно с новите си колеги: „Искам да бъдем сплотен екип, да се подкрепяме на всяка цена и да продължим да проявяваме човешко отношение към клиента, както досега.

Вътре в Kaufland да сме нещо повече от това, което сме отвън“.

Освен заради стабилност и кариерни възможности, Димитър избира Kaufland и защото смята, че компанията е „школа“. „Тук изграждаш характер – учиш се на ред и дисциплина, учиш се да работиш. Това е особено важно за младите хора“.

Живко Сребков,
ръководител „Стоки“




Преди 12 години Живко Сребков пък избира Kaufland като логично продължение на своята вече стартирала кариера в сектора за бързооборотни стоки.

“Започнах работа тук, защото Kaufland е международна компания с изградени стандарти. Коректен работодател с ясни правила, който предоставя възможност за развитие“, казва Живко.

Той започва работа в Kaufland през 2008 година като ръководител отдел „Напитки“ в новооткрития обект на Kaufland в гр. Добрич. След кратко отсъствие в компанията, по време на което Живко се впуска в други професионални начинания, през 2017 година той отново се завръща в Kaufland като служител „Нехранителни стоки“. За по-малко от 2 години заема позицията ръководител на същия отдел, а в момента оглавява целия сектор „Стоки“ в петия магазин на Kaufland във Варна. Сред задълженията му са организация и разпределение на работния процес, съблюдаване спазването на високите стандарти за обслужване на компанията, изготвяне на графици за смените на служители, работа с представители на външни фирми и още много други.

Живко смята, че за да изпълнява перфектно своите задължения, са нужни преди всичко добра организираност, търпение, хъс за работа, постоянство и не на последно място – уважение към колегите. Живко не пропуска да спомене и доброто настроение, с което дори предизвикателствата на работното място се преодоляват с усмивка.

На въпроса защо Kaufland е най-доброто място за работа в България, Живко е категоричен:

„Преди 12 години Kaufland навлизаше на българския пазар. Тогава и сега коректното отношение към служителите остава непроменено“.

Женя Андонова,
ръководител „Свежи храни“




„Едно голямо предизвикателство“ – така пък описва Kaufland Женя Андонова, която е ръководител на отдел „Свежи храни„ в новооткрития хипермаркет на Kaufland във Варна и която също има дългогодишна история в компанията.

„В Kaufland започнах работа през 2010 година като служител „Месо“ в сектор „Свежи храни“. Само след пет месеца бях предложена и поканена на интервю за позицията ръководител на сектор „Деликатеси“ за третия филиал във Варна, който предстоеше да бъде открит през 2011 година. През 2018 година Женя е избрана за ръководител Свежи храни“. Тя отговаря за екип от близо 30 човека, които всеки ден се грижат за свежестта и доброто качество на продуктите, които Kaufland предлага на своите клиенти. Женя е изключително отдадена на своя екип – тя смята, че добрият ръководител е този, който не само критикува своя екип, но преди всичко сплотява, поощрява и насърчава хората си.

Как минава един типичен работен ден на Женя?

„Работния ми ден е доста динамичен и емоционален. На 100% съм ангажирана със своя екип и планирането как ще протече денят, така че всички да си тръгнем доволни и с усмивка от добре свършената работа“.

Андрей Леонтиев,
служител „Прием стоки“




„Да работиш в голям екип, който е сплотен и в който всички помагат един на друг, е хубаво – винаги, когато имаш нужда от съдействие, има човек, който е насреща, за да ти помогне“. Това са първите впечатления на Андрей Леонтиев, един от най-новите членове в голямото семейство на Kaufland.

Андрей започва работа в компанията като служител „Прием стоки“ през ноември миналата година. Първоначално той преминава през двумесечно обучение, за да се запознае с всички процеси и да е напълно подготвен за работата в новия хипермаркет. Андрей се насочва към Kaufland преди всичко защото търси сигурност. След последната година, която се оказва трудна за него, той има нужда от работодател, който ще му даде подкрепа и ще изплаща навреме възнаграждението му. Споделя, че най-интересно в работата му сега, е обработката на документи.

„Като служител „Прием стока“ имам отговорни задачи – освен че почти всеки артикул, който клиентът вижда в магазина, минава през моите ръце, приемам и попълвам важна документация – стокови разписки, приемно-предавателни протоколи, движения на стока и много други.

Румен Христов,
служител „Плодове и зеленчуци“




Когато говорим за свежест и качество, не по-малко отговорна е работата на Румен Христов – още един от най-новите членове в екипа на петия магазин на Kaufland във Варна. Преди да започне работа в компанията, Румен има напълно различни сфери на дейност. Избира Kaufland, защото иска да върви само напред – както в живота, така и в професията си. Вярва, че Kaufland ще му помогне именно в последното.

Румен започва работа във веригата през декември миналата година като служител в сектор „Плодове и зеленчуци“. Преминава едномесечно обучение и вече стриктно следи свежестта и качеството на плодовете и зеленчуците, които обектът предлага на клиентите, да са винаги налице.

„Учтивост и общуване с клиентите винаги с усмивка“ – според Румен това е ключът към сърцето на клиентите.

Глория Стефанова,
служител „Информация“




На същото мнение е и един от най-младите членове в екипа на петия магазин на Kaufland във Варна – Глория Стефанова, служител „Информация“. Чрез Kaufland Глория получава шанса да започне кариерния си път в голяма международна компания и искрено споделя, че е много благодарна за тази предоставена възможност. Казва и че се вълнува, че започва работа в юбилейния 60 за Kaufland хипермаркет в България.

Глория е едно от лицата зад „Информация“ и като такова тя има редица задължения – издава фактури, приема повредени електроуреди, за които Kaufland предоставя допълнителна едногодишна гаранция към законовата от две години, информира клиентите за актуални промоции. Но несъмнено посочва, че най-важно в нейната работа е положителното отношение.

„Винаги трябва да съм усмихната, защото аз съм човекът, който изпраща клиентите от магазина. „Ако не сме усмихнати и отзивчиви, клиентът няма да се върне отново при нас“.

Може би именно това положително отношение е в основата на успеха на Kaufland – компания, която вече 14 години предоставя качествени продукти и човечно отношение на своите клиенти и ще продължава да го прави в своя 60-ти юбилеен хипермаркет в гр. Варна. Вярваме, че именно добрите екипи и хората в тях правят компаниите успешни. Вярваме и че мечтата на Димитър екипът на Kaufland Варна Одесос да бъде сплотен екип и да се подкрепя, ще се сбъдне.

Рекламна публикация

Коментари
20:55ч. 25 Януари 2020 #6
illiicenturyon
хм,кауфланд,лидл. селяните пазарят там.
17:39ч. 25 Януари 2020 #5
whatsup
Дума колониал в немския език няма.
16:56ч. 25 Януари 2020 #4
osemshest
Niko, в английският език има термина Nonfood. Тук в България се превежда буквално, тъй като нямаме друга дума- нехранителни стоки. Та това е "нехрани" казано накратко! На "свежи храни" пък им викат Фрише. На "основни"- колониал, думи взаимствани от немският език.
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Гледаме продължението на „Светкавици“ на Радивое Андрич - София филм фест във Варна
Днес, 28 Март 2024 11:52
Любимецът на българската публика ще представи продължението на своя хит „Светкавици“ днес (28-ми март) от 20:00 ч. в зала 2 на Фестивален и Конгресен Център Варна като част от програмата на София филм...
Румъния започва да издава шенгенски визи на руснаци
Днес, 28 Март 2024 11:38
От 31 март руските граждани ще могат да кандидатстват за шенгенски визи, издавани от Румъния. Това съобщи ТАСС в четвъртък, позовавайки се на посолството на Румъния в Москва. "Румъния ще издава единни...
Над 2000 души във Варна са поискали да бъдат вписани като хазартно уязвими
Днес, 28 Март 2024 11:26
Близо 2000 граждани са подали заявление за вписване регистъра на уязвимите лица за по-малко от месец - от началото на март до момента. Над 8 100 са заявили желанието си да ограничат достъпа си до хазартни...
ИТН върнаха мандата. Радев започва срещи с потенциалните министър-председатели (видео)
Днес, 28 Март 2024 11:11
Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ПГ на "Има такъв народ". "Реших да връча третия мандат на вашата парламентарна група, най-малката, защото винаги...
Книгата "Две личности-един идеал" представят във Варна
Днес, 28 Март 2024 11:04
На 29 март 2024 г. от 17.30 ч. в Музея на Възраждането – Варна ще се състои представянето на книгата "Две личности-един идеал". Неин автор е Симеон Кулиш – историк, научен секретар на Тракийски научен...
Руснак, критикувал войната в Украйна, беше осъден на 6 години затвор
Днес, 28 Март 2024 10:51
Руски съд осъди на 6 години затвор мъж, публикувал в интернет коментари, с които осъжда нахлуването на руските сили в Украйна, предаде Франс прес. Тридесет и пет годишният Николай Фарафонов е признат...
Бащата на убития Митко от Цалапица е починал
Днес, 28 Март 2024 10:37
Бащата на убития младеж от Цалапица Димитър Малинов е починал, съобщи майката на младия мъж Атанаска Бакалова. "Един баща се отказа от живота, след смъртта на своя единствен син! Вече са заедно завинаги!...
Над 160 продукта за Великден в Lidl
Сряда, 27 Март 2024 10:25
От тaзи седмица специалната великденска селекция от над 160 продукта на сериите Favorina и Deluxe е налична в цялата търговска мрежа на Lidl в страната. Празничните марки могат да бъдат открити ексклузивно...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.0 + 1.7
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook