Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Екопарк Варна

Университетската ботаническа градина в град Варна е първият Eкопарк в страната, хармонично съчетаващ в себе си изкуствени и естествени екосистеми. Паркът е разположен на площ от 360 дка. Арборетумът включва повече от 300 вида екзотични дървета...
Новини

Два варненски района ще са без вода от нделя следобяд, а причината е авария, съобщиха от ВиК-дружеството за Moreto.net Потърпевши от безводието са абонатите в част от к.к. "Чайка" и част от местност "Ален Мак". Очаква се повредата да бъде отстранена днес следобед,
Новини

Кръвният център във Варна има нужда от кръводарители. Причината за недостига е станалите пътно-транспортни произшествия с пострадали през изминалата седмица във Варна, припомня Moreto.net Кръвната група е без значение. Необходимо е дарителят да е здрав и да е с нормални стойности на кръвните...
Новини от Варна, региона и света

Светлозар Николов е готов да управлява Варна – тестът за наркотици е отрицателен

Сряда, 23 Октомври 2019 23:36
Източник: Moreto.net   
(14)   (29)

Защо си направихте лабораторни изследвания за наркотици?

Отговорност на обществото ни е наркозависимите и алкохолиците да бъдат лекувани и когато става въпрос за изборна длъжност ние следва да изискваме кандидатите да не бъдат зависими от наркотици и алкохол.

От началото на мандата си Иван Портних спря практиката на Кирил Йорданов кметът да дава ежеседмично пресконференции, не отговаря на въпросите на общинските съветници, няма приемен ден за граждани, от сайта на общината гражданите не могат да получат необходимата информация за разходването на бюджетните средства и управлението им. Така управлява 6 години и сега иска още 4 години да бъде кмет и да продължава да не дава отговори. Днес обаче липсата на отговори води до увеличаване на съмненията в общественото пространство във връзка с информацията за скандала с Иван Портних в Израел.Ето аз си направих изследване, което струва 26 лв и няма нищо страшно! С личният си пример искам да предизвикам дебат, тъй като законът не забравяне на лице, което е наркозависимо или алкохолик да бъде избрано за кмет, но това дали е добре за града ни ? Според закона лице, което управлява автомобил след употреба на алкохол, носи наказателна отговорност, а ако кметът е употребил алкохол в качеството си на ръководител на делегация в чужда държава, това трябва ли да се подминава от нас ?

Какъв размер е инвестиционната ви програма за управление на Варна за следващият мандат ?

Планираме с екипа ми Община Варна да усвои от безвъзмездно финансиране по проекти от ЕС и чрез публично-частни партньорства инвестиции в размер на милиард и половина евро за основни проекти, като втори мост, индустриална зона, метро или електрическа железница, експо център, очна болница, поликлиники, нова автогара, жп и морска гара с бизнес център.

Ще работите ли за разрешаване на проблемите в кварталите и селищните образования?

Видно е, че ГЕРБ се насочват вече 8 години управление на Варна към по-мащабни инвестиционни и ремонтни дейности за сметка на пълно неглежиране на кварталните проблеми.

Моята програма е насочена към подобряването на качеството на средата в кварталите чрез всеобхватно и систематично обновяване на кварталната инфраструктура – приоритетно със средства от ЕС. Основен акцент ще бъде ремонт и изграждане на тротоари, засаждане на нови дървета и растителност, които подобряват средата и пречистват въздуха. Ще бъде извършена цялостно благоустрояване на междублоковите пространства, включващо – рехабилитация на улична мрежа, реконструкция и изграждане на нови площадки за спорт и игра, кътове за отдих, реконструкция растителност, поливна система и др. В процеса активно ще включим кварталните съвети – където гражданите ще могат да предоставят своите идеи и да участват в местното самоуправление. Ще работим сериозно и за изграждането и поддържането на парковете в кварталите.Каква е стратегията ви за превръщането на Варна в модерен транспортен център?

Основният приоритет в транспортно развитие на града в бъдеще ще е свързано с изграждането на устойчива транспортна система за град Варна, която да намали зависимостта от използването на личния автомобил в полза на чистите, немоторизирани форми и средства на придвижване в градската среда. В тази връзка, специален фокус ще бъде поставен върху прилагането на система за организация и управление на паркирането, мониторинг на трафика, оптимизацията на транспортните потоци и намаляване на задръстванията, и също развитие на пешеходното движение заедно с надграждане на системата от споделени велосипеди в града. Други важни мерки в изпълнение ще бъде прилагането на съвременни европейски концепции за понижение на шума причиняван от автомобилите в града, а също изграждането на интелигентна транспортна система за оптимизация на движението на транспортни средства и задръстванията.

За подобряването на транспортната инфраструктура в града ще планираме всеобхватно и систематично обновяване на транспортната инфраструктура – приоритетно с ЕС средства. Ще бъде изготвена и експертно прецизирана дългосрочна стратегия за развитие на транспортна инфраструктура до 2030 година.

Ще проведем прединвестиционно проучване на ключови обекти и изработка на идеен проект в срок до края на 2020 година за втори мост и изграждане на нова „Автогара-юг“ .

Приоритетно ще изработим идеен проект за интегриран терминал авто-жп-морска гара „Варна Юг“ с бизнес център в едно до 2020 година и ще кандидатстване в Брюксел (ЕК) за финансиране на технически проект.

Реализация на нова интегрирана на едно място авто – жп гара е заложена като стратегически цели, приоритети и мерки в Общински план за развитие на Община Варна за периода 2014-2020 г. (ОПР) и затова нашите действие ще насочено стриктно в изпълнение на мерките, специфични цели и приоритети вече заложени в плана ОПР. До края 2020 години ще разработим идеен проект за  нов Терминал „Варна – юг”, която ще се намира в тил към езерото непосредствено зад бул.”Девня” и ул.”Ал.Дякович” с миниум РЗП 6000 кв.м.. Ще бъде планиран за проектиране подземен тунел под жп линия в цел осигуряване постоянен достъп до терминала. Терминала ще интегрира – жп гара – авто гара и морска гара в едно общо модерно решение непосредствено на брега на езерото. По проекта ще бъде заложена реализация на бърза водна връзка със скоростни катамарани – от терминал „Варна Юг“ до Аспарухово, до Морска гара, и лятно време до комплексите, до Девня и до Белослав.Какво е разрешението на проблемите с Аспарухов мост ?

От над 20 години не е извършвана оценка на сеизмичната устойчивост на моста, а моста е на 44 години, затова ще се ангажирам да се сформира експертна група, която да изработи оценка за годност на цялата мостова конструкция, както и да се изготви пълна дефектоскопия с цел проверка за наличие на възможни пукнатини в следствие на умора на метала в заваръчни шевове.

Задължително трябва да се направи и пълна техническа проверка на подпорите при извършване на външен и вътрешен оглед за пукнатини и други конструктивни дефекти, проверка на всички лагери и муфи.

Ще изискам пълна ревизия на извършените ремонтни действия в началото на моста.

Трябва да се направи експертен анализ за стойността на основния ремонт, времето на изпълнение и с какъв срок ще се удължи годността на моста. След извършените анализи трябва да се вземе решение за приоритетите дали изобщо ще се ремонтира Аспаруховия мост или незабавно ще се предприемат действия за кандидатстване в Брюксел за нов мост. С моят екип имаме готовност да представим проект за европейско безвъзмездно финансиране през следващия програмен период ОП 2020-2027 за изграждане на втори мост с височина от 60 метра за преминаване на дълбоководни контейнеровози.

Също така, в случай, че експертната оценка покаже, че моста не е в годно състояние или е рисково трябва възможно в най-кратък срок да се предложи алтернатива – ферибот, пунтонен мост.Какво е разрешението на проблемите с обществения транспорт?

В момента обществения транспорт носи вреди, тъй като не се ползва масово от варненци, поради което личните автомобили замърсяват въздуха, ще изплащаме 3-те млн. лева загуба за 2018 г. на градски транспорт, и много стар, бавен, некомфортен, опасен автопарк замърсяващ въздуха и затруднява трафика.

Моята цел да постигна обществения транспорт да спре да бъде губещ, като стане екологичен, комфортен, бърз, точен, безопасен. Това може да стане, като се премине към електрически обществен транспорт чрез изграждането на метро, лека железница, електрически автобуси и тролейбуси. Старите опасни автобуси следва незабавно да бъдат бракувани. Да се въведе Интелигентна система за качество на въздуха и Интелигентна транспортна система за оптимизация на движението на транспортни средства. Ще изградим и съоръжения за шумова защита.От къде ще бъде финансирането за тези световно признати форми за решаване на проблемите с трафика, замърсяването на въздуха и бързината на предвижване?

Ще извършим анализ с екип от специалисти и изготвим стратегия за развитие на транспорта, включващ и обществения транспорт, ще изготвим идеен проект и след което ще кандидатстваме за безвъзмедно финансиране от ЕС за изграждане на метро или лека железница.

Ще подобрите ли условията на работата на служителите ?

Да поемам ангажимент да бъдат увеличени с 20 % работните заплати на шофьорите и подобряване на местата за почивка и условията за работа, с което обществото ни ще отчете отговорността, която носят за хиляди хора, които се превозват.

Как ще разрешите проблемите с недостига на паркоместа в гр.Варна?

Ще създадем дигитален кадастър на всички паркоместа в града – сгради с подземни и надземни паркинги, обществени и частни паркинги, паркоместа в „Сини“ зони. Приоритет ще бъде изграждането на подземни и многоетажни обществени паркинги до Катедралата, сградата на Община Варна, бул. Цар Освободител и бул. Осми Приморски полк (Червения площад ), Двореца на спорта и културата, Улица Баба Тонка (Районен съд), обръщача на Тролей 3, на ул. Бачо Киро и ул.Русе, 11 м.р. (бул.Христо Ботев, посока Аспарухов мост след бензиностанция Лукойл), паркинг до Морската градина – под бул. Княз Борис, спирка Акациите, паркинг до Морската градина – под трасето на бул. Княз Борис, спирка Делфинариум;

Терапията . Ще преустановявим издаването на строителни разрешения за строителство на нови сгради в централна зона града за проекти без наличието на достатъчно паркоместа.

За изграждането им ще бъдат изготвени техническите проекти и впоследствие ще бъдат защитаване проекти за безвъзмедно финансиране по ЕС програми, както и чрез публично-частни партньорства и концесии.Информационна кампания

Пресцентър Светлозар Николов

  (14)  (29)
Новини от Варна, региона и света
Презентация във Варна на Tilburg University – лидер в обучението по икономика, бизнес науки и право
Понеделник, 11 Ноември 2019 09:10
Tilburg University е водещ университет в Холандия, доказан лидер в обучението по икономика, бизнес науки и право. На 13 и 14 ноември представители на учебното заведение ще гостуват в България, за да се...
15-годишните “моряци” с пореден успех в Елитната група
Понеделник, 11 Ноември 2019 19:37
Талантите на Черно море записаха успех с 5:1 при гостуването си на Добруджа, в мач от 12-ия кръг на Елитната група до 15 години, научи Moreto.net. Момчетата на Станислав Стоянов не оставиха шансове на...
Маринов: Сигналите за местните избори са по-малко в сравнение с тези през 2015 г.
Понеделник, 11 Ноември 2019 19:25
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година, заяви в Благоевград министърът на вътрешните работи Младен Маринов , където участва в конференция на Югозападния...
Мъж открадна слънчеви очила от оптика във Варна
Понеделник, 11 Ноември 2019 19:10
Разкрит е извършителят на кражба от оптика във Варна, съобщават от полицията за Moreto.net.  На 6 ноември е подаден сигнал за кражба на слънчеви очила от оптика, намираща се на бул. «Цар Освободител»...
Средната посещаемост на лекции у нас е 15-20%
Понеделник, 11 Ноември 2019 18:54
Ученето във висшите ни училища не трябва да бъде от сесия на сесия и от изпит на изпит. Ученето в университетите трябва да бъде ежедневно и това е разликата между едно българско висше училище и едно чуждестранно....
Задържаха криминално проявен, разбил риболовен магазин във Варна
Понеделник, 11 Ноември 2019 18:39
Задържаха 23-годишен, извършил обир в магазин във Варна, съобщават от полицията за Moreto.net. На 8 ноември, около 16:30 часа, е получен сигнал за това, че неизвестно лице е разбило стъклопакет на входна...
1100 лв. минимална заплата за преподавател във висше училище?
Понеделник, 11 Ноември 2019 18:25
Средната брутна работна заплата в 37-те държавни висши училища в момента е близо 1900 лева, ако изключим Медицинските университети, където са много високи заплатите. Във висшите училища обаче се вижда...
Без ток утре във Варна ще са...
Понеделник, 11 Ноември 2019 18:14
Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 12 ноември, с нарушения в електрозахранването ще са няколко района във Варна и областта, съобщиха...
Путин обясни намаляването на военните разходи на Русия
Понеделник, 11 Ноември 2019 18:03
Намаляването на разходите за отбрана и сигурност се дължи на преминаването на "пика на модернизацията". Това обяви руският президент Владимир Путин на заседание на правителството. "Това не се дължи на...
Варненци готвят нов протест срещу кандидатурата на Иван Гешев
Понеделник, 11 Ноември 2019 17:52
Гражданите на Варна отново ще излязат на протест срещу единствения кандидат за главен прокурор - Иван Гешев. Събитието ще се проведе на 14-и ноември (четвъртък) от 9:00 часа пред Съдебната палата в морската...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

VIP
Телевизор JVC + декодер + антена
Работещ телевизор JVC, екран 21 инча диагонал, оригинално дистанционно Работещ декодер с оригинално дистанционно Цена: телевизор +декодер+антена=50лв. Лично предаване без куриер....
Полезно
Женско списание Кино-програма
Спешен зъболекар Театър
Криолиполиза Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Избори
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Златна роза Разписание БДЖ
Гаражни врати промо Икономични бойлери
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Анкета
Доволни ли сте от работата си ?
Да, много.
Категорично не.
От работата да, но не и от заплатата.
На този етап да.
Не се разбирам с колегите.
В момента не работя.
Днес в афиша на Варна
Тази, която не съм

ФКЦ - зала 6
17:00ч.
Микеланджело: Безкрайност

ФКЦ - зала 6
17:00ч.
Обратно броене

Кино Арена - Гранд Мол#
12:20, 14:15, 16:10, 18:20, 20:20, 22:15#ч.
Синема Сити
19:45, 21:40ч.
Терминатор: Мрачна съдба

Кино Арена - Гранд Мол#
12:00, 14:40, 17:20, 20:00, 22:40#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
18:45, 21:30#ч.
Синема Сити#
21:30#ч.
Синема Сити#
16:40, 18:20, 22:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна
11:15, 14:00, 16:40, 19:20, 22:00ч.
Загубеният Йети

Кино Арена - Гранд Мол#
12:00#ч.
Синема Сити
13:30, 15:30ч.
Г-н Беля

Кино Арена - Гранд Мол
11:10ч.
В кръг

ФКЦ - зала "Европа"#
18:10#ч.
Кино Арена - Мол Варна#
20:00, 22:20#ч.
Синема Сити#
14:50, 17:10, 19:30, 21:45#ч.
Кино Арена - Мол Варна
12:15, 15:00, 17:30ч.
Изпепеляване

ФКЦ - зала 5
19:30ч.
Доза щастие

ФКЦ - зала "Европа"#
20:10#ч.
Синема Сити#
14:00, 16:10, 18:15, 20:20, 22:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна
11:50, 14:15, 16:30, 18:50, 21:10ч.
Близнакът

Кино Арена - Мол Варна#
21:30#ч.
Синема Сити
14:20, 21:00ч.
Последната Коледа

Синема Сити
19:30ч.
Музей и духовност

Музей на Възраждането
Кралско вълшебство от порцелан

Археологически музей#
16:00#ч.
Археологически музей
Най-ранните следи от човешко присъствие

Археологически музей
Фрагменти от Рая - Цветан Лазаров

Галерия Ларго
Старите лодки - Елица Матеева-Паскинс

Галерия 8
Сънища отдалече - Деметриус Стайков

Градска художествена галерия
Изложба икони - Атанас Атанасов и Станимир Желев

Галерия "Тереза"
ReForget Your Past

Галерия "Contemporary space"#
19:00#ч.
Галерия "Contemporary space"
Синя нишка - Арт-група „Сряда 5“

Градска художествена галерия#
#ч.
Градска художествена галерия
18:00ч.
Духовна връзка - Хари и Пенка Атанасови

Градска художествена галерия - Филиал
Присъствие-6 - изложба на Димитър Манолов

Галерия „Арт Маркони”
Котки

ФКЦ - зала 1
19:00ч.
Ела се вие, превива

ДКС - Зала Конгресна
19:00ч.
Gypsy Jazz Project - концерт на Hot Club de Plovdiv

Радио Варна
18:00ч.
Есенен салон на изкуствата, Варна 2019 - Програма

Варна
Догодина по същото време

Драматичен театър - сцена Филиал
19:00ч.
Телефонът на мъртвеца

Драматичен театър - Основна сцена
19:00ч.
Кино  Театър  Опера  Клубове  Още...
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   Форум   Блог   Пауза   Реклама   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.0 + 0.1
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански  
Moreto.net в Google+ и Facebook