Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Здраве

Гръбначният стълб при възрастните се състои от надлъжно разположени прешлени. Те са 33 на брой – 24 в до кръстцовата част, 5 в кръстцовия отдел, и 4- в опашната част. В даден момент от живота си всеки от нас е изпитвал болка в областта на гърба. Но знаем ли какви са възможните причини за това? Знаем ли как да се справим с това състояние? 1. Подложени сме на стрес....
Предколедно

Братя Грим, най-сладкодумните братя, разказвачи на приказки, вдъхновяват тази година Варненския драматичен театър за поредната постановка на традиционната Детска Коледа. Спомняте ли си бедния обущар, от който никой не искал да купува обувки и двете джуджета, които му се притекли на помощ? Случайно или не, джуджетата забравили раничките си, а обущарят направил от тях обувки.
Концерт

Диригент Gianna Fratta
Оркестър на Държавна опера - Варна
Видео дизайнер Leandro Summo
Сценография Valentina Savino
С участието на: Ансамбъл Musica Civica Sarah Rulli - флейта и октавино Dino De Palma - цигулка
В програмата: Четирите годишни времена на четири велики композитори
Новини от Варна, региона и света

Светлозар Николов е готов да управлява Варна – тестът за наркотици е отрицателен

Сряда, 23 Октомври 2019 23:36
Източник: Moreto.net   
(14)   (29)

Защо си направихте лабораторни изследвания за наркотици?

Отговорност на обществото ни е наркозависимите и алкохолиците да бъдат лекувани и когато става въпрос за изборна длъжност ние следва да изискваме кандидатите да не бъдат зависими от наркотици и алкохол.

От началото на мандата си Иван Портних спря практиката на Кирил Йорданов кметът да дава ежеседмично пресконференции, не отговаря на въпросите на общинските съветници, няма приемен ден за граждани, от сайта на общината гражданите не могат да получат необходимата информация за разходването на бюджетните средства и управлението им. Така управлява 6 години и сега иска още 4 години да бъде кмет и да продължава да не дава отговори. Днес обаче липсата на отговори води до увеличаване на съмненията в общественото пространство във връзка с информацията за скандала с Иван Портних в Израел.Ето аз си направих изследване, което струва 26 лв и няма нищо страшно! С личният си пример искам да предизвикам дебат, тъй като законът не забравяне на лице, което е наркозависимо или алкохолик да бъде избрано за кмет, но това дали е добре за града ни ? Според закона лице, което управлява автомобил след употреба на алкохол, носи наказателна отговорност, а ако кметът е употребил алкохол в качеството си на ръководител на делегация в чужда държава, това трябва ли да се подминава от нас ?

Какъв размер е инвестиционната ви програма за управление на Варна за следващият мандат ?

Планираме с екипа ми Община Варна да усвои от безвъзмездно финансиране по проекти от ЕС и чрез публично-частни партньорства инвестиции в размер на милиард и половина евро за основни проекти, като втори мост, индустриална зона, метро или електрическа железница, експо център, очна болница, поликлиники, нова автогара, жп и морска гара с бизнес център.

Ще работите ли за разрешаване на проблемите в кварталите и селищните образования?

Видно е, че ГЕРБ се насочват вече 8 години управление на Варна към по-мащабни инвестиционни и ремонтни дейности за сметка на пълно неглежиране на кварталните проблеми.

Моята програма е насочена към подобряването на качеството на средата в кварталите чрез всеобхватно и систематично обновяване на кварталната инфраструктура – приоритетно със средства от ЕС. Основен акцент ще бъде ремонт и изграждане на тротоари, засаждане на нови дървета и растителност, които подобряват средата и пречистват въздуха. Ще бъде извършена цялостно благоустрояване на междублоковите пространства, включващо – рехабилитация на улична мрежа, реконструкция и изграждане на нови площадки за спорт и игра, кътове за отдих, реконструкция растителност, поливна система и др. В процеса активно ще включим кварталните съвети – където гражданите ще могат да предоставят своите идеи и да участват в местното самоуправление. Ще работим сериозно и за изграждането и поддържането на парковете в кварталите.Каква е стратегията ви за превръщането на Варна в модерен транспортен център?

Основният приоритет в транспортно развитие на града в бъдеще ще е свързано с изграждането на устойчива транспортна система за град Варна, която да намали зависимостта от използването на личния автомобил в полза на чистите, немоторизирани форми и средства на придвижване в градската среда. В тази връзка, специален фокус ще бъде поставен върху прилагането на система за организация и управление на паркирането, мониторинг на трафика, оптимизацията на транспортните потоци и намаляване на задръстванията, и също развитие на пешеходното движение заедно с надграждане на системата от споделени велосипеди в града. Други важни мерки в изпълнение ще бъде прилагането на съвременни европейски концепции за понижение на шума причиняван от автомобилите в града, а също изграждането на интелигентна транспортна система за оптимизация на движението на транспортни средства и задръстванията.

За подобряването на транспортната инфраструктура в града ще планираме всеобхватно и систематично обновяване на транспортната инфраструктура – приоритетно с ЕС средства. Ще бъде изготвена и експертно прецизирана дългосрочна стратегия за развитие на транспортна инфраструктура до 2030 година.

Ще проведем прединвестиционно проучване на ключови обекти и изработка на идеен проект в срок до края на 2020 година за втори мост и изграждане на нова „Автогара-юг“ .

Приоритетно ще изработим идеен проект за интегриран терминал авто-жп-морска гара „Варна Юг“ с бизнес център в едно до 2020 година и ще кандидатстване в Брюксел (ЕК) за финансиране на технически проект.

Реализация на нова интегрирана на едно място авто – жп гара е заложена като стратегически цели, приоритети и мерки в Общински план за развитие на Община Варна за периода 2014-2020 г. (ОПР) и затова нашите действие ще насочено стриктно в изпълнение на мерките, специфични цели и приоритети вече заложени в плана ОПР. До края 2020 години ще разработим идеен проект за  нов Терминал „Варна – юг”, която ще се намира в тил към езерото непосредствено зад бул.”Девня” и ул.”Ал.Дякович” с миниум РЗП 6000 кв.м.. Ще бъде планиран за проектиране подземен тунел под жп линия в цел осигуряване постоянен достъп до терминала. Терминала ще интегрира – жп гара – авто гара и морска гара в едно общо модерно решение непосредствено на брега на езерото. По проекта ще бъде заложена реализация на бърза водна връзка със скоростни катамарани – от терминал „Варна Юг“ до Аспарухово, до Морска гара, и лятно време до комплексите, до Девня и до Белослав.Какво е разрешението на проблемите с Аспарухов мост ?

От над 20 години не е извършвана оценка на сеизмичната устойчивост на моста, а моста е на 44 години, затова ще се ангажирам да се сформира експертна група, която да изработи оценка за годност на цялата мостова конструкция, както и да се изготви пълна дефектоскопия с цел проверка за наличие на възможни пукнатини в следствие на умора на метала в заваръчни шевове.

Задължително трябва да се направи и пълна техническа проверка на подпорите при извършване на външен и вътрешен оглед за пукнатини и други конструктивни дефекти, проверка на всички лагери и муфи.

Ще изискам пълна ревизия на извършените ремонтни действия в началото на моста.

Трябва да се направи експертен анализ за стойността на основния ремонт, времето на изпълнение и с какъв срок ще се удължи годността на моста. След извършените анализи трябва да се вземе решение за приоритетите дали изобщо ще се ремонтира Аспаруховия мост или незабавно ще се предприемат действия за кандидатстване в Брюксел за нов мост. С моят екип имаме готовност да представим проект за европейско безвъзмездно финансиране през следващия програмен период ОП 2020-2027 за изграждане на втори мост с височина от 60 метра за преминаване на дълбоководни контейнеровози.

Също така, в случай, че експертната оценка покаже, че моста не е в годно състояние или е рисково трябва възможно в най-кратък срок да се предложи алтернатива – ферибот, пунтонен мост.Какво е разрешението на проблемите с обществения транспорт?

В момента обществения транспорт носи вреди, тъй като не се ползва масово от варненци, поради което личните автомобили замърсяват въздуха, ще изплащаме 3-те млн. лева загуба за 2018 г. на градски транспорт, и много стар, бавен, некомфортен, опасен автопарк замърсяващ въздуха и затруднява трафика.

Моята цел да постигна обществения транспорт да спре да бъде губещ, като стане екологичен, комфортен, бърз, точен, безопасен. Това може да стане, като се премине към електрически обществен транспорт чрез изграждането на метро, лека железница, електрически автобуси и тролейбуси. Старите опасни автобуси следва незабавно да бъдат бракувани. Да се въведе Интелигентна система за качество на въздуха и Интелигентна транспортна система за оптимизация на движението на транспортни средства. Ще изградим и съоръжения за шумова защита.От къде ще бъде финансирането за тези световно признати форми за решаване на проблемите с трафика, замърсяването на въздуха и бързината на предвижване?

Ще извършим анализ с екип от специалисти и изготвим стратегия за развитие на транспорта, включващ и обществения транспорт, ще изготвим идеен проект и след което ще кандидатстваме за безвъзмедно финансиране от ЕС за изграждане на метро или лека железница.

Ще подобрите ли условията на работата на служителите ?

Да поемам ангажимент да бъдат увеличени с 20 % работните заплати на шофьорите и подобряване на местата за почивка и условията за работа, с което обществото ни ще отчете отговорността, която носят за хиляди хора, които се превозват.

Как ще разрешите проблемите с недостига на паркоместа в гр.Варна?

Ще създадем дигитален кадастър на всички паркоместа в града – сгради с подземни и надземни паркинги, обществени и частни паркинги, паркоместа в „Сини“ зони. Приоритет ще бъде изграждането на подземни и многоетажни обществени паркинги до Катедралата, сградата на Община Варна, бул. Цар Освободител и бул. Осми Приморски полк (Червения площад ), Двореца на спорта и културата, Улица Баба Тонка (Районен съд), обръщача на Тролей 3, на ул. Бачо Киро и ул.Русе, 11 м.р. (бул.Христо Ботев, посока Аспарухов мост след бензиностанция Лукойл), паркинг до Морската градина – под бул. Княз Борис, спирка Акациите, паркинг до Морската градина – под трасето на бул. Княз Борис, спирка Делфинариум;

Терапията . Ще преустановявим издаването на строителни разрешения за строителство на нови сгради в централна зона града за проекти без наличието на достатъчно паркоместа.

За изграждането им ще бъдат изготвени техническите проекти и впоследствие ще бъдат защитаване проекти за безвъзмедно финансиране по ЕС програми, както и чрез публично-частни партньорства и концесии.Информационна кампания

Пресцентър Светлозар Николов

  (14)  (29)
Новини от Варна, региона и света
9 причини за болки в гърба
Днес, 14 Ноември 2019 12:11
Гръбначният стълб при възрастните се състои от надлъжно разположени прешлени. Те са 33 на брой – 24 в до кръстцовата част, 5 в кръстцовия отдел, и 4- в опашната част. В даден момент от живота си всеки...
Дерматологът д-р Бъклова: При гъбички по ноктите, потърсете на време лекар
Днес, 14 Ноември 2019 08:36
Д-р Десислава Бъклова е най-новият специалист в екипа на Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна. Лекарката има редица квалификации и богат опит в сферата на кожните и венерически болести. В сезона...
Как масаж „подарък" се превръща в стоков кредит?
Днес, 14 Ноември 2019 12:55
Търговци зарибяват клиенти с обещания за безплатни масажи и разкрасяващи процедури по препоръка уж от приятел. Оказва се, че целта е да попаднат в капан и да им продават козметика за хиляди левове под...
Работна среща в подкрепа на жертвите на домашно насилие се проведе във Варна
Днес, 14 Ноември 2019 12:43
Работна среща по проект "Искам някой да ме чуе!" в подкрепа на жертвите на домашно насилие, финансиран от Министерството на правосъдието, се проведе в ОД на МВР - Варна. Директорът старши комисар Даниел...
Манолова: Няма да правя партия, вече съм адвокат
Днес, 14 Ноември 2019 12:33
„Вече съм адвокат, имам кантора, два пъти в месеца ще давам безплатна консултация. Това е моята професия“. Това обяви пред БНТ загубилата изборите за кмет на София Мая Манолова. Тя отрече, че ще прави...
Седмокласник спука главата на свой съученик във варненско училище
Днес, 14 Ноември 2019 12:22
За инцидент между двама седмокласници от вчера във варненското VII СУ "Найден Геров", завършил със спукана глава, съобщават родители в социалните мрежи, научи Moreto.net. Те настояват ръководството на...
Продължава изграждането на паркоместа в междублоковите пространства във Варна (снимки)
Днес, 14 Ноември 2019 11:59
Ремонтни дейности на тротоарите и на уличните настилки се извършват в момента в район "Одесос", научи Moreto.net. По график вървят дейностите на ул. "Георги Раковски" - в участъка между ул. "Ген. Колев"...
Проверяват готовността на ски пистите и съоръженията за новия зимен сезон
Днес, 14 Ноември 2019 11:47
Започваме с проверки на местата за настаняване и въобще на всички онези обекти, в които в миналите периоди сме установили някакъв тип нарушения – било свързани с проблеми с категоризацията, било с нелоялни...
Варненски ученици зарадваха с картички възрастни хора в старчески дом
Днес, 14 Ноември 2019 11:36
По случай “Международния ден на добрината“, ученици и учители от ОУ „Капитан Петко войвода“- кв. Галата, посетиха дома за стари хора в района - „Топъл дом“, научи Moreto.net. Със своите ръчно изработени...
Километрични опашки от ТИР-ове по граничните пунктове
Днес, 14 Ноември 2019 11:26
Километрични опашки от ТИР-ове се образуваха снощи по граничните пунктове. В Русе колоната е достигнала до съседния град Мартен. От 19.00 часа вчера митническите служители работят на авариен режим с...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

VIP
Нощувки-ТОП Център-ВИНС-х-л Черно Море-ОБщината-СПОРТНА
СТАИ на 2минути до ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ВИНС -3 минути до хотел ЧЕРНО МОРЕ- ОБЩИНАТА-5мин пеша до -МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ВОЕННО-МОРСКО У-ЩЕ- - СПОРТНА ЗАЛА почивка всички удобства и условия!!!- от...
Полезно
Женско списание Кино-програма
Спешен зъболекар Театър
Криолиполиза Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Избори
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Златна роза Разписание БДЖ
Гаражни врати промо Икономични бойлери
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Анкета
Доволни ли сте от работата си ?
Да, много.
Категорично не.
От работата да, но не и от заплатата.
На този етап да.
Не се разбирам с колегите.
В момента не работя.
Днес в афиша на Варна
Киномания Варна, 2019 - Програма

ФКЦ
Завръщане

Кино Арена - Мол Варна#
18:30, 21:00#ч.
Кино Арена - Мол Варна#
13:00, 15:30#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
12:40, 15:20, 16:20, 17:45, 20:10, 22:30#ч.
Синема Сити
14:10, 16:30, 18:45, 21:10ч.
Болка и величие

ФКЦ - зала 1
19:00ч.
Доктор Сън

Кино Арена - Мол Варна#
11:30, 14:40, 17:45, 20:45#ч.
Синема Сити#
13:00, 16:00, 19:00, 22:00#ч.
Синема Сити
20:50ч.
Жокера

Кино Арена - Мол Варна#
20:30#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
21:15#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
13:50, 16:40, 19:45, 22:20#ч.
Синема Сити
20:40ч.
Клара

ФКЦ - зала "Европа"#
11:00#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
14:20#ч.
Синема Сити
14:20, 16:20ч.
Не си играй с огъня

Кино Арена - Мол Варна#
12:40, 14:50, 17:10, 19:40, 21:50#ч.
Синема Сити
13:40, 15:45, 18:00, 20:10, 22:20ч.
Господарка на злото 2

Синема Сити#
14:30, 17:00#ч.
ФКЦ - зала 6#
15:00#ч.
Кино Арена - Мол Варна#
11:00, 13:30, 16:00#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
19:20, 21:50#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
11:20, 12:15, 14:45, 17:15#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
13:20, 15:50, 18:30#ч.
Синема Сити#
14:10, 16:40, 19:10#ч.
Синема Сити#
19:30, 21:50#ч.
Синема Сити#
13:20, 15:50, 18:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна
18:00ч.
Семейство Адамс

Кино Арена - Гранд Мол#
11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00#ч.
Кино Арена - Мол Варна#
11:20, 13:20, 15:20, 17:20, 19:30#ч.
Синема Сити
13:10, 15:00, 17:00, 18:50ч.
Обратно броене

Кино Арена - Гранд Мол#
12:20, 14:15, 16:10, 18:20, 20:20, 22:15#ч.
Синема Сити
19:45, 21:40ч.
Терминатор: Мрачна съдба

Кино Арена - Гранд Мол#
12:00, 14:40, 17:20, 20:00, 22:40#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
18:45, 21:30#ч.
Синема Сити#
21:30#ч.
Синема Сити#
16:45, 19:20, 22:10#ч.
Кино Арена - Мол Варна
11:15, 14:00, 16:40, 19:20, 22:00ч.
Загубеният Йети

Кино Арена - Гранд Мол#
12:00#ч.
Синема Сити
13:30, 15:30ч.
Г-н Беля

Кино Арена - Гранд Мол
11:10ч.
В кръг

ФКЦ - зала 6#
18:10#ч.
Кино Арена - Мол Варна#
20:00, 22:20#ч.
Синема Сити#
14:50, 17:10, 19:30, 21:45#ч.
Кино Арена - Мол Варна
12:15, 15:00, 17:30ч.
Доза щастие

ФКЦ - зала 6#
20:10#ч.
Синема Сити#
14:00, 16:10, 18:15, 20:20, 22:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна
11:50, 14:15, 16:30, 18:50, 21:10ч.
Близнакът

Кино Арена - Мол Варна#
21:30#ч.
Синема Сити
14:20, 21:00ч.
Последната Коледа

Синема Сити
18:30ч.
Писма от Антарктида

Синема Сити
17:30ч.
Кралско вълшебство от порцелан

Археологически музей
Най-ранните следи от човешко присъствие

Археологически музей
Фрагменти от Рая - Цветан Лазаров

Галерия Ларго
Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София

Военноморски музей
Старите лодки - Елица Матеева-Паскинс

Галерия 8
Сънища отдалече - Деметриус Стайков

Градска художествена галерия
Изложба икони - Атанас Атанасов и Станимир Желев

Галерия "Тереза"
ReForget Your Past

Галерия "Contemporary space"
Синя нишка - Арт-група „Сряда 5“

Градска художествена галерия
Духовна връзка - Хари и Пенка Атанасови

Градска художествена галерия - Филиал
Кино  Театър  Опера  Клубове  Още...
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   Форум   Блог   Пауза   Реклама   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.0 + 0.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански  
Moreto.net в Google+ и Facebook