Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Варненско езеро
Презастрояване
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Новини

Говорителят на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова напуска Министерски съвет. Това съобщи самата тя, като уточни, че днес е подала молбата си за напускане на пресцентъра. Арнаудова е дясната ръка на Борисов, като го придружава по време на пътуванията в чужбина и в страната и излъчва лайв...
Здраве

Преди около седем месеца на европейския пазар излезе иновативен продукт, в помощ на лечението при онкологичните заболявания. За изключително кратък период от време Витацептин® се наложи и на родния пазар. Той е с натурална основа, изграден от биологично активните компоненти Iresine celosia и...
Новини

Констатираха огнище на Африканска чума по свинете (АЧС) през 2020 година в стопанство за отглеждане на животни от породата Източнобалкански свине в село Юнец, област Варна, съобщават от Българска агенция по безопасност на храните за Moreto.net.
Новини от Варна, региона и света

#ПопитайВарна: 20 въпроса към Милена Димитрова, кандидат за кмет на Варна

Сряда, 23 Октомври 2019 14:56
Източник: Moreto.net   
(1)   (31)

На 15 октомври попитахме Вас, читателите на Moreto.net, какви въпроси имате към кандидат -кметовете на Варна. В коментар под статията в медията и в социалната мрежа всеки имаше възможност да зададе въпрос. Събрахме и обобщихме най-честите и интересни въпроси, които имате. Зададохме към всички кандидати едни и същи - вашите 20 въпроса. Отговорите им са публикувани без никаква редакторска намеса от страна на Moreto.net

#ПопитайВарна: 20 въпроса към 11 кандидати за кмет на Варна (всички на едно място)Милена Димитрова е кандидат за кмет на Варна издигнат от ПП "Радикалдемократическа партия в България"

1. Каква е визията Ви за запазване на сградите от Стара Варна, включително и тези, които не са паметници на културата?

Финансиране от общинския бюджет, при много строг контрол и прозрачност на поддържането им, като се постигне договорка с техните собственици за изключителната важност на външния вид на тези сгради, и ако е необходимо (след стриктно проучване) собствениците да бъдат вкл. подпомагани временно чрез форми на общински заем, ако им е невъзможно да поддържат своевременно добрия вид на сградите със собствени средства. Може да се събират допълнителни такси за тези сгради, които да се ползват за финансиране на тяхното поддържане от Общината.

2. Какво ще предприемете за развитие на Варна в областта на културата?

Финансиране и развитие на читалищата, на организации от хора, които са действително активни (например редовно се събират на репетиции, създават произведения на изкуството и др.) и ще се организира тяхното финансиране, вкл. и за участието им в международни прояви. Много усилено ще се използва европейско финансиране и сътрудничество с европейски градове.

3. Каква е визията Ви за достъпна градска среда? Ще приемете ли предизвикателството да се движите 1 ден, бутайки бебешка или инвалидна количка?

Приемам предизвикателството без колебание. На първо място е мисълта за пешеходците. Повече (а не по-малко, както е сега) пешеходни пътеки и оборудвани места за преминаване, безопасни, достъпни и сигурни подлези.

4. Какви са плановете Ви за привличане на големи инвеститори във Варна и за икономическия възход на града?

Чрез финансиране на местния бизнес за участието му в международни панаири за представяне на бизнес, предприемачество и др. и чрез финансиране, напр. обявяване на конкурси за предприемачи.

5. Редица варненски местности и райони са с много лоша или липсваща инфраструктура, незадоволително смето- и снегопочистване, въпреки че плащат високи местни данъци. В какъв обозрим срок тези проблеми могат да бъдат решени?

С добра организация – за срок от 6 (шест) месеца.

6. Какво решение ще предложите за спазване на обществения ред, чистота и опазването на общественото имущество от вандалски прояви?

Камери, повече полиция и охрана, глоби и НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ (който е един от основните принципи на управлението според нашата група – Радикалдемократическа партия в България).

7. Кои са главните 3 приоритета в програмата Ви?

1./ Децентрализация и разширяване участието на гражданите в управлението чрез референдуми и районни съвети (на принципа на общинския съвет, но в районните кметства), въпросите на варненци да се решават от самите варненци, а не централно от София; Превръщане на местните референдуми в основен инструмент за управление.

2./ Осигуряване пред гражданите на Варна, на прозрачност и пълна отчетност в дейността на местната власт и относно дейността на местните представители в националната и европейската власт; Проследяване на отговорността – настояща и назад във времето, на участниците в местното самоуправление и на работещите в местната администрация; Нулева толерантност към нарушенията, в т.ч. и в управлението и администрацията.

3./ Удобен и достъпен съвременен транспорт – в града, междуградски и международен.

8. Какво бихте променили в градския транспорт, за да стане предпочитан пред личния автомобил?

Транспортно-автомобилна схема – безплатни паркинги в периферията на града и вътрешен евтин (вкл. с таксиметров) транспорт в централната част, където достъпът на автомобили да максимално ограничен. Изграждане на метро.

Ревизия и стриктна организация на общинските фирми за градски транспорт.

Предоставяне възможност на предприемачите, при много строг контрол и с много високо качество на услугата, да участват в градския транспорт, като целта е намаляване цената на билета за градски транспорт.

9. Какви са плановете Ви за привличане на повече туристи във Варна и в прилежащите курорти.

Подобряване туристическата инфраструктура, достъпност на цените на туристическите услуги, финансиране на зелени училища, постигане на целогодишна заетост.

10. Община Варна притежава 35% от акциите на Стадион Варна. Какво ще предприемете, за да бъде завършен през вашия мандат.

Финансиране на завършването изцяло чрез бюджета на общината (може и чрез заем от общината, който след това да се изплаща от самия Стадион), при изключително строг контрол.

11. Каква е позицията Ви за справяне с популацията на безстопанствени животни във Варна?

Работа с организации, които се грижат за животните. Експертно мнение за хуманно отношение към животните. Проучване на добри практики и прилагането им. Финансиране на добри практики чрез общинския бюджет и чрез европейски проекти.

12. Не е тайна, че зелените площи във Варна намаляват, като при това се случва за сметка на презастрояване. Може ли проблемът да бъде решен и как?

Възможности за строителство има достатъчно (например урбанизираните територии в кварталите, които преди това са били земеделски земи), при завишен процент на зелените площи. Бих използвала експерти за становище и предложения, след което бих го поставила на гласуване в референдум от гражданите, за да изберат най-добрата алтернатива (или няколко от тях).

13. За или против високото строителство в идеалния център на Варна?

Против.

14. Какви са реалните алтернативи на Аспарухов мост, които могат да бъдат започнати или да се случат по време на идния кметски мандат?

Необходими са експерти, които да дадат мнение по въпроса. След което да се реши от гражданите. Работата на кмета е да организира всичко това.

15. Как смятате да подобрите е-услугите за гражданите. Каква е визията Ви за дигиталното управление на Община Варна.

Разширено работно време с дежурни администратори през почивните дни и в работни дни в ранните сутрешни часове и до 22.00 часа.

Максимизиране на електронното обслужване – чрез интернет, при максимално опростяване на процедурата и без излишни формалности, които затрудняват гражданина.

16. През летните нощи булевардите на Варна се превръщат в състезателни писти за мотоциклети. Как бихте решили проблема?

С нулева толерантност към тези нарушения и по-строг контрол.

17. Къде според вас е мястото на Пристанище Варна?

Необходимо е експертно мнение (и то не само едно) и след това решение.

18. В момента по Алея първа се движат автомобили, потенциалните тротоари официално са паркоместа, а пешеходците се движат по пътното платно. Какво решение ще предложите?

Автомобили там не трябва да има. И тук решението е нулева толерантност – забрана и глоби и за най-малкото нарушение. Като за тези, които смятат, че могат да си плащат глобите и да продължават да нарушават (т.е. за рецидивите на нарушения, да се обмислят и още по-строги санкции).

19. Кой е най-мащабният инфраструктурен проект, който планирате? (извън обявеният от ВиК Варна)

Начало на изграждане на метро, включване на Варна като част от активния трафик на вътрешния въздушен и на междуградския транспорт.

20. Какво не може да обещаете на варненци?

Че ще ги излъжа и че ще ми бъде все едно какво им е положението (вкл. на всеки един от тях).

(1)  (31)
Опцията за коментиране е временно спряна за всички потребители .

Коментари
10:06ч. 24 Октомври 2019 #2
tatyana1
Метро? Я пак?
16:25ч. 23 Октомври 2019 #1
robyst
Тая партия много отдавна изчезна от политическият спектър.От къде я изкарахте?Явно пак някой трик на герб за разводняване на гласовете?
Новини от Варна, региона и света
Годишен абонамент + летен онлайн курс по състезателна математика от "Изимат.БГ" и работилничка за умения от "Моливия"
Сряда, 5 Август 2020 12:59
За нашите малки приятели - бъдещи второкласници, третокласници , четвъртокласници и фенове на математическите турнири, състезания и олимпиади: Към всички поръчки за годишен абонамент за модулите Видео...
Витацпетин® - иновативно решение в борбата с рака
Сряда, 5 Август 2020 12:57
Преди около седем месеца на европейския пазар излезе иновативен продукт, в помощ на лечението при онкологичните заболявания. За изключително кратък период от време Витацептин® се наложи и на родния...
Светът помага на Ливан след експлозията
Днес, 6 Август 2020 09:49
Един от трите кацнали в Ливан самолети от Руското министерство на извънредните ситуации след временно кацане в Саратов продължи полета си за Бейрут, съобщи РИА Новости. "В 4:53 часа самолет Ил-76 на...
Гледаме 8 късометражни филма в последната вечер на "Карантината" във Варна
Днес, 6 Август 2020 09:39
8 късометражни филма ще могат да гледат при вход свободен жителите и гостите на Варна тази вечер, когато е и последният ден от шестото издание на Международния кинофестивал “Карантината”, който се провежда...
75 години от атомната бомбандировка над Хирошима
Днес, 6 Август 2020 09:23
В утрото на 6 август 1945 година, американския бомбардировач B-29 „Енола Гей" (с командир на екипажа - полковник Пол Тибетс хвърля над японския град Хирошима атомна бомба „Little Boy" (в превод от английски...
Проучване: Варна е град на традиционно четящи хора
Днес, 6 Август 2020 09:10
През средата на месец юли, в навечерието на единадесето издание на най-голямото пътуващо книжно изложение „Алея на книгата” в град Варна, Асоциация „Българска книга” проведе проучване сред варненци с цел...
Facebook изтри постинг на Тръмп, Twitter блокира щаба му
Днес, 6 Август 2020 08:52
Компанията Facebook за първи път блокира съдържание от официалната страница на президента на САЩ Доналд Тръмп, а Twitter лиши целия му изборен щаб от възможността да публикува съобщения с обяснението,...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Женско списание Безплатни курсове
Спешен зъболекар Театър
Криолиполиза Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Бижута handmade
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Време за Култура Разписание БДЖ
Гаражни врати промо Нов тип бойлери
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Анкета
Как се пазите от коронавируса?
Стоя си у дома.
Излизам, но използвам маска и ръкавици.
Излизам, но използвам маска.
Без маска, но се дистанцирам.
Не взимам специални мерки.
Няма вирус, конспирация е.
Днес в афиша на Варна
Кино  Театър  Опера  Клубове  Още...
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   Форум   Блог   Пауза   Реклама   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.8 + 0.7
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански  
Moreto.net в Google+ и Facebook