Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Новини

Започна операция за недопускане на шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, научи Moreto.net Акцията е инициирана от TISPOL , продължава до 15 декември и се провежда на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа От днес до 15 декември на територията България...
Новини

Стартира благотворителната кампания за закупуване на живи елхички под наслов "Посади надежда" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, припомня Moreto.net До 23 декември 2019 г всеки във Варна може да закупи жива елхичка от „Държавно горско стопанство Варна“ на ул."Радко Димитриев"...
Новини

Варна не е заплашена от водна криза, заяви в ефира на Дарик областният управител Стоян Пасев, след като общинският съветник и лидер на партия „Възраждане” Костадин Костадинов алармира в социалните мрежи, че нивото на язовир „Цонево” е паднало наполовина. „60 % от водата за абонатите във Варна...
Новини от Варна, региона и света

#ПопитайВарна: 20 въпроса към Николай Евтимов, кандидат за кмет на Варна

Сряда, 23 Октомври 2019 14:56
Източник: Moreto.net   
(6)   (26)

На 15 октомври попитахме Вас, читателите на Moreto.net, какви въпроси имате към кандидат -кметовете на Варна. В коментар под статията в медията и в социалната мрежа всеки имаше възможност да зададе въпрос. Събрахме и обобщихме най-честите и интересни въпроси, които имате. Зададохме към всички кандидати едни и същи - вашите 20 въпроса. Отговорите им са публикувани без никаква редакторска намеса от страна на Moreto.net

#ПопитайВарна: 20 въпроса към 11 кандидати за кмет на Варна (всички на едно място)Николай Евтимов е кандидат за кмет на Варна издигнат от ПП "ВМРО-БНД"

1. Каква е визията Ви за запазване на сградите от Стара Варна, включително и тези, които не са паметници на културата?

- Финансово стимулиране и задължаване на собствениците на сградите да поддържат външния им вид , издаване на предписания и контрол по изпълнението им

- подобряване работата на общинската администрация

- отделяне на по- голям размер от бюджета на Общината за опазване сградите с културно значение

2. Какво ще предприемете за развитие на Варна в областта на културата?

- Реактуване на читалищата , които са държавна собственост. С това целим всяко читалище да има достъп до отредените средства за ремонт и модернизация на фонда от Общинския бюджет, както и възможност за кандидатстване по европейски програми.

- Поддържане сградният фонд на театрите

- Възобновяване и изграждане на летни кина

- Удължаване туристическият сезон и наблягане развитието на културния туризъм чрез различни пакети обвързани с посещения на музеи, театрални и оперни постановки и др.

3. Каква е визията Ви за достъпна градска среда? Ще приемете ли предизвикателството да се движите 1 ден, бутайки бебешка или инвалидна количка?

- Разбира се бих приел предизвикателството, защото всеки отговорен градоначалник би следвало да знае препятствията, които стоят пред гражданите в тяхното придвижване. За съжаление резултата от подобно обследване би бил разочароващ, защото градската среда в момента е трудно достъпна. Множеството паркирани коли по тротоарите и липсата на такива прави движението на колички изключително трудно.

- Освен задължителните рампи, които трябва да съпътстват всяка обществена сграда, е наложително да се справим с проблема с паркирането за да освободим място на тротоарите. Ще се търсят места за изграждане на многоетажни паркинги в централна част и кварталите с местата с голяма концентрация на превозни средства, ще продължи разбира се разширяването на платената зона, вече обхващаща периферията на центъра.

- Тротоарите ще бъдат ремонтирани с алеи за придвижване на колички

4. Какви са плановете Ви за привличане на големи инвеститори във Варна и за икономическия възход на града?

- улеснен достъпа  до  финансиране на малки ,средни и новосъздадени предприятия 

- производство на  енергия  от  възобновяеми  енергийни  източници и повишаване енергийната ефективност на предприятия

развитие  на  иновации  и  технологии

- облекчена данъчна политика, например за известитори в земеделието може да се внедри преотстъването на корпоративния данък.

- въвеждане на нови паралелки в специализираните гимназии, които да отговарят на нуждата от професионалисти в развиващите се отрасли и завишаване часовете на учебните стажове, задача изискваща съвместна работа с Министерство на образованието

5. Редица варненски местности и райони са с много лоша или липсваща инфраструктура, незадоволително смето- и снегопочистване, въпреки че плащат високи местни данъци. В какъв обозрим срок тези проблеми могат да бъдат решени?

- категоричното разрешаване на проблема с ПУП и ПУР на местност Боровец Север и постъпления за приобщаването и като квартал на Варна

- започване на изграждане на ВиК мрежа, улично осветление в с.о Прибой и Ракитника, Зеленика

- ремонт на улично осветление, спирки и тротоари до и в кв. Галата

- завишаване контрола върху смето – и снегопочистващите фирми, изграждане на джобове или клетки за сметосъбиране.

6. Какво решение ще предложите за спазване на обществения ред, чистота и опазването на общественото имущество от вандалски прояви?

- Разширяване на охранителната система от камери във всички възлови точки на града като спирки, подлези, пасарелки, обществени сгради. Сумите събрани от наказанията при доказаните нарушения ще се изполват за поддръжка и модернизация на системата.

- Съвместна работа с Общинска полиция в противовес на вандализма

7. Кои са главните 3 приоритета в програмата Ви?

- Сигурност

- Стабилна икономическа среда

- Повишаването на стандарта на живот на жителите на община Варна

8. Какво бихте променили в градския транспорт, за да стане предпочитан пред личния автомобил?

- Обособяване на повече велоалеи

- повишаване ефективността на обществения транспорт с оптимизирането на транспортната схема, включително и чрез добавянето на нови автобусни линии и промяна на маршрути, където това е необходимо

- използване на морския транспорт като обществен

9. Какви са плановете Ви за привличане на повече туристи във Варна и в прилежащите курорти.

- подобряване инфраструктурата на курортите около Варна

- силна реклама на туристическия продукт

- ценова политика за връщане на българския турист по родното Черноморие

- завишаване контрола на предлаганите услуги в туризма

- данъчни облекчения за малки и средни фирми в туризма

- целогодишна заетост на местата за настаняване

- обучения на персонала и съвместна работа с „Гимназия по туризъм” и „Колеж по туризъм”

10. Община Варна притежава 35% от акциите на Стадион Варна. Какво ще предприемете, за да бъде завършен през вашия мандат.

Смятам, че апортната вноска на община Варна е добра инвестиция в проекта. Варна има нужда от нов модерен спортен комплекс.

11. Каква е позицията Ви за справяне с популацията на безстопанствени животни във Варна?

- задължителна кастрация на бездомните животни и изграждане на нов приют за тях

- стимулиране осиновяването на животни чрез разяснителни програми и материални стимули

12. Не е тайна, че зелените площи във Варна намаляват, като при това се случва за сметка на презастрояване. Може ли проблемът да бъде решен и как?

- След като бъдат освободени зелените площи от паркирани коли, биха били засяти с дървестна растителност

- Междублоковите пространства ще бъдат облагородени

13. За или против високото строителство в идеалния център на Варна?

Против! Центърът на Варна носи духът на романтичните стари ,ниски сгради с красиви орнаменти. Високото строителство би се сблъскало със Стара Варна и би отнело очарованието и.

14. Какви са реалните алтернативи на Аспарухов мост, които могат да бъдат започнати или да се случат по време на идния кметски мандат?

На този въпрос ще отговоря по- подробно след като се запозная с необходимата за изясняване на ситуацията с моста документация и финансиране.

Безспорно ремонт на Аспарухов мост е абсолютно задължителен и крайно закъснял . Преди да започне ремонт, трябва да бъде намерено решение за облекчаване трафика по време на дейностите.

15. Как смятате да подобрите е-услугите за гражданите. Каква е визията Ви за дигиталното управление на Община Варна.

Варна вече е започнала модернизирането на своето управление и смятам да продължа в същото направление. Синхронизирането на информация и предоставени услуги за граждани е възможно точно с дигитализирането работата на администрацията и със сигурност би улеснило обслужването на гражданите. Нашата цел е всеки гражданин на община Варна да има лесен и бърз достъп до информационната и обслужваща система на Варна.

16. През летните нощи булевардите на Варна се превръщат в състезателни писти за мотоциклети. Как бихте решили проблема?

Построяването на писта в околностите на Варна е глобалното решение за справянето с този опасен и натоварващ гражданите проблем. До моментът , в който улиците няма да бъдат място за състезание, отново камери и полиция са средството за контрол и превенция на нерегламентираните състезания.

17. Къде според вас е мястото на Пристанище Варна?

Пристанищният комплекс на града е добре работещ. Трябва да се развива и модернизира. Не съм експерт в областта , но одобрявам стратегията за развитието му посока езерото.

18. В момента по Алея първа се движат автомобили, потенциалните тротоари официално са паркоместа, а пешеходците се движат по пътното платно. Какво решение ще предложите?

Пълна забрана за моторни превозни средства освен в часовете от 04.00 ч. до 9.00ч. , когато сметосъбиращите фирми и доставчици на хранителни продукти ще имат възможност да извършват своята дейност.

19. Кой е най-мащабният инфраструктурен проект, който планирате? (извън обявеният от ВиК Варна)

Ремонт на Аспарухов мост и присъединяването на с.о.Боровец като най- южни квартал на Варна.

20. Какво не може да обещаете на варненци?

Не мога да обещая чудеса. Не мога да обещая неща, които не са в правомощията на един градоначалник като така желаният и чакан втори Аспарухов мост. Обещавам да работя за гражданите, за техният комфорт, здраве и образование. Обещавам да работя за Варна и с варненци, за да бъде градът ни отново истинска Морска столица.

Гласувайки ми доверие с бюлетина 34, Вие гласувате за себе си, защото богатството на Варна са хората и аз съм уверен, че заедно можем повече!

  (6)  (26)

Коментари
16:22ч. 23 Октомври 2019 #1
robyst
Господин Евтимов АКО НЕ СПЕЧЕЛИТЕ А ТО Е ЯСНО ЧЕ ЩЕ ВКАРАТЕ НАЙ МНОГО ДВАМА общински съветници пак ли ще бъдете патерица на герб както е сега в нс и правителството????
Новини от Варна, региона и света
Временно затвориха част от бул. "Сливница" заради съмнителен пакет
Понеделник, 9 Декември 2019 20:08
Част от варненския бул. "Сливница" е затворен за МПС заради съмнителен пакет, съпбщиха от полицията за Moreto.net. Около 18.10 часа, тази вечер, на телефон 112, е постъпил сигнал за предмет, намиращ се...
Двама задържани за притежание на голямо количество наркотици във Варна
Понеделник, 9 Декември 2019 19:45
Двама са задържани с наркотици, съобщават за Moreto.net от варненската полиция. На 5 декември, около 11:00 часа, при извършване на полицейска проверка на М.А. (45 г.), местен жител, известен на МВР и...
Раздадоха Европейските филмови награди за 2019
Понеделник, 9 Декември 2019 19:34
На церемония в Берлин в събота вечерта бяха раздадени 32-ите европейски филмови награди, научи Moreto.net. Копродукцията на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос "Фаворитката" триумфира с 8 отличия, побеждавайки...
25-годишен проникна в къща във Варна и отмъкна инструменти
Понеделник, 9 Декември 2019 19:23
Кражба на инструменти е извършена в края на миналата седмица, съобщават за Moreto.net от варненската полиция. На 6 декември е постъпил сигнал за кражба от частен дом, намиращ се в гр. Варна. Неизвестно...
Половината от младите не вярват на политиците ни
Понеделник, 9 Декември 2019 19:11
Според социолозите 52% от младите не вярват на политиците ни. До 12% варира делът на купения и контролирания вот. Това съобщи Ваня Нушева от „Прозрачност без граници“, представяйки резултатите от наблюдение...
27-годишен криминално проявен спипан да шофира дрогиран във Варна
Понеделник, 9 Декември 2019 18:58
Мъж е задържан за шофиране след употреба на наркотици, съобщават за Moreto.net от варненската полиция. На 6 декември, около 22:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. "Шкода"...
Резервациите за круизни пътувания са най-изгодни през ноември и декември
Понеделник, 9 Декември 2019 18:46
Ноември и декември са месеците, през които резервациите за круизни пътувания са най-изгодни, казват туроператорите. Ранните записвания дават възможност за избор на най-добрите места на корабите. Пътуванията...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

VIP
Нощувки-ТОП Център-ВИНС-х-л Черно Море-ОБщината-СПОРТНА
СТАИ на 2минути до ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ВИНС -3 минути до хотел ЧЕРНО МОРЕ- ОБЩИНАТА-5мин пеша до -МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ВОЕННО-МОРСКО У-ЩЕ- - СПОРТНА ЗАЛА почивка всички удобства и условия!!!- от...
Полезно
Женско списание Кино-програма
Спешен зъболекар Театър
Криолиполиза Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Култура
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Златна роза Разписание БДЖ
Гаражни врати промо Wi-Fi конвектори
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Днес в афиша на Варна
Офицер и шпионин

ФКЦ - зала 5
17:45ч.
Диви и щастливи

ФКЦ - зала 6#
18:00#ч.
Синема Сити#
14:00, 16:45, 19:30, 22:15.#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
, 13:00, 13:00, 15:45, 15:45, 18:30, 18:30, 21:15, 21:15#ч.
Кино Арена - Мол Варна
11:15, 14:00, 16:45, 19:30, 20:45, 22:15ч.
Господарка на злото 2

Синема Сити
14:10ч.
Доза щастие

Синема Сити#
13:00, 15:15, 17:20, 19:40, 21:50#ч.
ФКЦ - зала "Европа"#
14:00#ч.
Кино Арена - Гранд Мол
12:1516:40, 15:10ч.
Доктор Сън

Синема Сити#
20:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна
17:40, 21:15ч.
Един дъждовен ден в Ню Йорк

Синема Сити#
15:30, 17:45, 19:45, 21:40#ч.
ФКЦ - зала 6#
16:15#ч.
Кино Арена - Гранд Мол
14:40, 19:00ч.
Завръщане

Синема Сити#
18:45#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
21:00#ч.
Кино Арена - Мол Варна#
21:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна
13:45ч.
Замръзналото кралство 2

Синема Сити#
13:20, 14:00, 14:30, 15:10, 15:45, 16:20, 16:45, 17:30, 18:15, 18:50, 19:50#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
11:00, 11:40, 13:10, 14:00, 15:30, 16:10, 17:45, 18:30, 20:10#ч.
Кино Арена - Мол Варна
, 11:00, 12:00, 13:15, 14:15, 15:30, 16:30, 17:45, 18:45ч.
Не си играй с огъня

Синема Сити#
21:00#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
22:10#ч.
Кино Арена - Мол Варна
12:30, 19:00ч.
Пазителите на Арктика

Синема Сити#
13:20, 15:20, 17:20, 19:20#ч.
ФКЦ - зала "Европа"#
16:00#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
11:20, 13:20, 15:20, 17:20, 19:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна
12:20, 15:15ч.
Последната Коледа

Синема Сити#
16:30, 21:15#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
20:40#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
22:20#ч.
Кино Арена - Мол Варна
14:40, 16:50, 19:40ч.
Пълно ускорение

Синема Сити#
13:50, 19:00, 21:10, 22:10#ч.
Кино Арена - Гранд Мол#
16:00, 17:30, 19:10, 20:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна
14:30, 16:00, 20:00, 21:00ч.
Семейство Адамс

Синема Сити#
13:40, 16:50#ч.
Кино Арена - Мол Варна
11:45ч.
Славни времена

Синема Сити#
14:30, 16:50, 19:10, 21:30#ч.
ФКЦ - зала 6#
20:30#ч.
Кино Арена - Мол Варна
11:50ч.
Цигуларката

ФКЦ - зала "Европа"
20:15ч.
Петсън и Финдъс 2 - Най-хубавата Коледа

ФКЦ - зала "Европа"
11:00ч.
В кръг

Синема Сити#
22:00#ч.
Кино Арена - Мол Варна
13:00, 17:30ч.
Болка и величие

Синема Сити#
15:10, 17:40, 20:00, 22:20.#ч.
ФКЦ - зала "Европа"
18:10ч.
Битката за Мидуей

Синема Сити
18:40, 21:20ч.
Жокера

Кино Арена - Гранд Мол#
21:45#ч.
Кино Арена - Мол Варна
21:15ч.
Терминатор: Мрачна съдба

Кино Арена - Мол Варна
22:00ч.
Кралско вълшебство от порцелан

Археологически музей
Мистър Джоунс

ФКЦ - зала 5
20:20ч.
Най-ранните следи от човешко присъствие

Археологически музей
Сдружение "Чигот" - демонстрация и изложба

Археологически музей
Кино  Театър  Опера  Клубове  Още...
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   Форум   Блог   Пауза   Реклама   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.1 + 0.1
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански  
Moreto.net в Google+ и Facebook