Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Варненско езеро
Презастрояване
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Новини

11-ото издание на детския и младежки културен форум „Най-сладкият ден“ ще се проведе на 15 август във Варна. Празничната фиеста ще се състои между 10.00 и 18.00 ч. до Слънчевия часовник в Морската градина. Входът е свободен. Инициативата се провежда ежегодно и е едно от най-... най-по
Екопарк Варна

Университетската ботаническа градина в град Варна е първият Eкопарк в страната, хармонично съчетаващ в себе си изкуствени и естествени екосистеми. Паркът е разположен на площ от 360 дка. Арборетумът включва повече от 300 вида екзотични дървета...
Новини

Правителството вдига заплатите на администрацията в 28 държавни институции с 30%, става ясно от проект за промяна на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрацията, която е публикувана за обществено обсъждане на портала на Министерски съвет....
Новини от Варна, региона и света

#ПопитайВарна: 20 въпроса към Николай Евтимов, кандидат за кмет на Варна

Сряда, 23 Октомври 2019 14:56
Източник: Moreto.net   
(6)   (26)

На 15 октомври попитахме Вас, читателите на Moreto.net, какви въпроси имате към кандидат -кметовете на Варна. В коментар под статията в медията и в социалната мрежа всеки имаше възможност да зададе въпрос. Събрахме и обобщихме най-честите и интересни въпроси, които имате. Зададохме към всички кандидати едни и същи - вашите 20 въпроса. Отговорите им са публикувани без никаква редакторска намеса от страна на Moreto.net

#ПопитайВарна: 20 въпроса към 11 кандидати за кмет на Варна (всички на едно място)Николай Евтимов е кандидат за кмет на Варна издигнат от ПП "ВМРО-БНД"

1. Каква е визията Ви за запазване на сградите от Стара Варна, включително и тези, които не са паметници на културата?

- Финансово стимулиране и задължаване на собствениците на сградите да поддържат външния им вид , издаване на предписания и контрол по изпълнението им

- подобряване работата на общинската администрация

- отделяне на по- голям размер от бюджета на Общината за опазване сградите с културно значение

2. Какво ще предприемете за развитие на Варна в областта на културата?

- Реактуване на читалищата , които са държавна собственост. С това целим всяко читалище да има достъп до отредените средства за ремонт и модернизация на фонда от Общинския бюджет, както и възможност за кандидатстване по европейски програми.

- Поддържане сградният фонд на театрите

- Възобновяване и изграждане на летни кина

- Удължаване туристическият сезон и наблягане развитието на културния туризъм чрез различни пакети обвързани с посещения на музеи, театрални и оперни постановки и др.

3. Каква е визията Ви за достъпна градска среда? Ще приемете ли предизвикателството да се движите 1 ден, бутайки бебешка или инвалидна количка?

- Разбира се бих приел предизвикателството, защото всеки отговорен градоначалник би следвало да знае препятствията, които стоят пред гражданите в тяхното придвижване. За съжаление резултата от подобно обследване би бил разочароващ, защото градската среда в момента е трудно достъпна. Множеството паркирани коли по тротоарите и липсата на такива прави движението на колички изключително трудно.

- Освен задължителните рампи, които трябва да съпътстват всяка обществена сграда, е наложително да се справим с проблема с паркирането за да освободим място на тротоарите. Ще се търсят места за изграждане на многоетажни паркинги в централна част и кварталите с местата с голяма концентрация на превозни средства, ще продължи разбира се разширяването на платената зона, вече обхващаща периферията на центъра.

- Тротоарите ще бъдат ремонтирани с алеи за придвижване на колички

4. Какви са плановете Ви за привличане на големи инвеститори във Варна и за икономическия възход на града?

- улеснен достъпа  до  финансиране на малки ,средни и новосъздадени предприятия 

- производство на  енергия  от  възобновяеми  енергийни  източници и повишаване енергийната ефективност на предприятия

развитие  на  иновации  и  технологии

- облекчена данъчна политика, например за известитори в земеделието може да се внедри преотстъването на корпоративния данък.

- въвеждане на нови паралелки в специализираните гимназии, които да отговарят на нуждата от професионалисти в развиващите се отрасли и завишаване часовете на учебните стажове, задача изискваща съвместна работа с Министерство на образованието

5. Редица варненски местности и райони са с много лоша или липсваща инфраструктура, незадоволително смето- и снегопочистване, въпреки че плащат високи местни данъци. В какъв обозрим срок тези проблеми могат да бъдат решени?

- категоричното разрешаване на проблема с ПУП и ПУР на местност Боровец Север и постъпления за приобщаването и като квартал на Варна

- започване на изграждане на ВиК мрежа, улично осветление в с.о Прибой и Ракитника, Зеленика

- ремонт на улично осветление, спирки и тротоари до и в кв. Галата

- завишаване контрола върху смето – и снегопочистващите фирми, изграждане на джобове или клетки за сметосъбиране.

6. Какво решение ще предложите за спазване на обществения ред, чистота и опазването на общественото имущество от вандалски прояви?

- Разширяване на охранителната система от камери във всички възлови точки на града като спирки, подлези, пасарелки, обществени сгради. Сумите събрани от наказанията при доказаните нарушения ще се изполват за поддръжка и модернизация на системата.

- Съвместна работа с Общинска полиция в противовес на вандализма

7. Кои са главните 3 приоритета в програмата Ви?

- Сигурност

- Стабилна икономическа среда

- Повишаването на стандарта на живот на жителите на община Варна

8. Какво бихте променили в градския транспорт, за да стане предпочитан пред личния автомобил?

- Обособяване на повече велоалеи

- повишаване ефективността на обществения транспорт с оптимизирането на транспортната схема, включително и чрез добавянето на нови автобусни линии и промяна на маршрути, където това е необходимо

- използване на морския транспорт като обществен

9. Какви са плановете Ви за привличане на повече туристи във Варна и в прилежащите курорти.

- подобряване инфраструктурата на курортите около Варна

- силна реклама на туристическия продукт

- ценова политика за връщане на българския турист по родното Черноморие

- завишаване контрола на предлаганите услуги в туризма

- данъчни облекчения за малки и средни фирми в туризма

- целогодишна заетост на местата за настаняване

- обучения на персонала и съвместна работа с „Гимназия по туризъм” и „Колеж по туризъм”

10. Община Варна притежава 35% от акциите на Стадион Варна. Какво ще предприемете, за да бъде завършен през вашия мандат.

Смятам, че апортната вноска на община Варна е добра инвестиция в проекта. Варна има нужда от нов модерен спортен комплекс.

11. Каква е позицията Ви за справяне с популацията на безстопанствени животни във Варна?

- задължителна кастрация на бездомните животни и изграждане на нов приют за тях

- стимулиране осиновяването на животни чрез разяснителни програми и материални стимули

12. Не е тайна, че зелените площи във Варна намаляват, като при това се случва за сметка на презастрояване. Може ли проблемът да бъде решен и как?

- След като бъдат освободени зелените площи от паркирани коли, биха били засяти с дървестна растителност

- Междублоковите пространства ще бъдат облагородени

13. За или против високото строителство в идеалния център на Варна?

Против! Центърът на Варна носи духът на романтичните стари ,ниски сгради с красиви орнаменти. Високото строителство би се сблъскало със Стара Варна и би отнело очарованието и.

14. Какви са реалните алтернативи на Аспарухов мост, които могат да бъдат започнати или да се случат по време на идния кметски мандат?

На този въпрос ще отговоря по- подробно след като се запозная с необходимата за изясняване на ситуацията с моста документация и финансиране.

Безспорно ремонт на Аспарухов мост е абсолютно задължителен и крайно закъснял . Преди да започне ремонт, трябва да бъде намерено решение за облекчаване трафика по време на дейностите.

15. Как смятате да подобрите е-услугите за гражданите. Каква е визията Ви за дигиталното управление на Община Варна.

Варна вече е започнала модернизирането на своето управление и смятам да продължа в същото направление. Синхронизирането на информация и предоставени услуги за граждани е възможно точно с дигитализирането работата на администрацията и със сигурност би улеснило обслужването на гражданите. Нашата цел е всеки гражданин на община Варна да има лесен и бърз достъп до информационната и обслужваща система на Варна.

16. През летните нощи булевардите на Варна се превръщат в състезателни писти за мотоциклети. Как бихте решили проблема?

Построяването на писта в околностите на Варна е глобалното решение за справянето с този опасен и натоварващ гражданите проблем. До моментът , в който улиците няма да бъдат място за състезание, отново камери и полиция са средството за контрол и превенция на нерегламентираните състезания.

17. Къде според вас е мястото на Пристанище Варна?

Пристанищният комплекс на града е добре работещ. Трябва да се развива и модернизира. Не съм експерт в областта , но одобрявам стратегията за развитието му посока езерото.

18. В момента по Алея първа се движат автомобили, потенциалните тротоари официално са паркоместа, а пешеходците се движат по пътното платно. Какво решение ще предложите?

Пълна забрана за моторни превозни средства освен в часовете от 04.00 ч. до 9.00ч. , когато сметосъбиращите фирми и доставчици на хранителни продукти ще имат възможност да извършват своята дейност.

19. Кой е най-мащабният инфраструктурен проект, който планирате? (извън обявеният от ВиК Варна)

Ремонт на Аспарухов мост и присъединяването на с.о.Боровец като най- южни квартал на Варна.

20. Какво не може да обещаете на варненци?

Не мога да обещая чудеса. Не мога да обещая неща, които не са в правомощията на един градоначалник като така желаният и чакан втори Аспарухов мост. Обещавам да работя за гражданите, за техният комфорт, здраве и образование. Обещавам да работя за Варна и с варненци, за да бъде градът ни отново истинска Морска столица.

Гласувайки ми доверие с бюлетина 34, Вие гласувате за себе си, защото богатството на Варна са хората и аз съм уверен, че заедно можем повече!

(6)  (26)
Опцията за коментиране е временно спряна за всички потребители .

Коментари
16:22ч. 23 Октомври 2019 #1
robyst
Господин Евтимов АКО НЕ СПЕЧЕЛИТЕ А ТО Е ЯСНО ЧЕ ЩЕ ВКАРАТЕ НАЙ МНОГО ДВАМА общински съветници пак ли ще бъдете патерица на герб както е сега в нс и правителството????
Новини от Варна, региона и света
Пекарна за кафе DIO: Кафето обедини варненци
Вторник, 4 Август 2020 08:51
Кафето по вълшебен начин обедини варненци. Хора на различна възраст и от различни квартали на Варна се обединиха под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!“ и събираха своята утайка от кафе,...
Най-емблематичните модели на Porsche са вече във Варна
Понеделник, 3 Август 2020 17:51
Оркид Спортс Карс - България има удоволствието да ви запознае с част от семейството на Porschе! Созопол, Бургас, Варна и Балчик ще бъдат нашият Porsche морски дом до 6-ти август, където на pop-up static...
Осъдиха сестрата, теглила пари от картата на починал пациент във Варна
Днес, 5 Август 2020 11:18
Варненският окръжен съд проведе разпоредително заседание по дело за използване на чужда дебитна карта без съгласието на титуляра, съобщават от пресслужбата на институцията за Moreto.net. Делото беше...
Четирима протестиращи в София в гладна стачка, един пред кома
Днес, 5 Август 2020 11:07
Четирима от протестиращите в София са в гладна стачка. Единият от тях, Владимир Генов, който е в палатковия лагер пред Министерския съвет, шесто денонощие не се храни и не пие вода. Състоянието му се е...
6 лв. такса, за да стигнеш до един от плажовете в "Русалка"
Днес, 5 Август 2020 10:40
По 6 лв. искат за влизането на плажа в т. нар. френска част на плаж „Русалка“. Хората нямащи желание или възможност са платят сумата трябва да ходят пеша около 15 минути по един страничен път, за да стигнат...
СЗО: Младите хора в клубовете и по плажовете утроиха заразените с Covid-19
Днес, 5 Август 2020 10:27
Младите хода, които пълнят нощните клубове и плажовете, са причина за увеличаване на новите случаи на коронавирус в световен мащаб, като делът на заразените на възраст от 15 до 24 години за пет месеца...
Арестуваха служител на Община Варна за изнудване
Вторник, 4 Август 2020 17:16
Служители на отдел „Икономическа полиция“ са разкрили случай на изнудване с участието на служител на Община Варна, съобщиха от МВР за Moreto.net. В резултат от действия по разследване във връзка със сигнал...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

VIP
Асфалтиране. Покриви. Навеси. Хидроизолация. Алпинисти. СМР
Ремонт на Покриви, Навеси, Алпинисти, Керемиди, Хидроизолация, Улуци, Покривно тенекеджииство, Асфалтиране на улица, път, двор - малки и големи площи. Балансирано съотношение качество и цена на услугите....
Полезно
Женско списание Безплатни курсове
Спешен зъболекар Театър
Криолиполиза Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Бижута handmade
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Време за Култура Разписание БДЖ
Гаражни врати промо Нов тип бойлери
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Днес в афиша на Варна
Кино  Театър  Опера  Клубове  Още...
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   Форум   Блог   Пауза   Реклама   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.4 + 0.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански  
Moreto.net в Google+ и Facebook